Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

1 νεκρός και 3 τραυματίες μετά από διαρροή σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

 


1 νεκρός, 3 τραυματίες μετά από διαρροή σε πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ταραγόνα στην Ισπανία

Μια διαρροή διοξειδίου του άνθρακα σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ισπανία την Τετάρτη σκότωσε ένα άτομο και άφησε πίσω του τρεις τραυματίες, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το σφάλμα στο εργοστάσιο Asco στην περιοχή της Καταλονίας σχετιζόταν με το σύστημα πρόληψης πυρκαγιάς και δεν είχε καμία σχέση με το ραδιενεργό υλικό, ανέφερε η καταλανική πυροσβεστική υπηρεσία σε tweet.

Τρεις εργάτες συντήρησης και ένας πυροσβέστης που στάθμευε στο εργοστάσιο εκτελούσαν εργασίες ρουτίνας όταν σημειώθηκε η διαρροή.

Οι τρεις επιζώντες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα από εισπνοή. Επτά συνεργεία της πυροσβεστικής στάλθηκαν στο σημείο και μαζί με το προσωπικό ασφαλείας από το εργοστάσιο κατάφεραν να ασφαλίσουν εκ νέου την εγκατάσταση. Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης είπαν ότι ετοιμάζονταν να φύγουν μετά από έναν τελικό έλεγχο.

Κίνδυνοι της πυρηνικής ενέργειας.

Το εργοστάσιο, στην επαρχία της Ταραγόνα, μαζί με το κοντινό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Vandellos II, παρέχει περίπου το ήμισυ του ενεργειακού εφοδιασμού της Καταλονίας, ανέφερε η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο Vandellos II υπέστη μια «ανωμαλία» σε έναν πομπό πίεσης που παραλήφθηκε από τη ρυθμιστική αρχή ασφαλείας, το Συμβούλιο Πυρηνικής Ασφάλειας (CSN), σύμφωνα με την El Pais.

Τα ατυχήματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι σπάνια, αλλά μπορεί να έχουν τρομερές συνέπειες όταν συμβούν.

Η Ιαπωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi πριν από δέκα χρόνια.

Η περιοχή γύρω από τη διαβόητη καταστροφή του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνη για τους ανθρώπους που μένουν εκεί για πολύ καιρό.

Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Asco διώχθηκε ποινικά το 2007 μετά από διαρροή ραδιενεργών σωματιδίων από το σύστημα εξαερισμού.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου