Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Οργισμένοι οι εστιάτορες:«Ζούμε σε κράτος παραλογισμού-Δέχθηκε πιέσεις ο ΥΠΥΓ»/Θύελλα αντιδράσεων για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού./Τα μέτρα έφεραν φωνές… Λογαριασμοί που ήταν καιρό ανενεργοί ξανά στο μικροσκόπιο των αρχών./BINTEO: «Η φυλακή δεν είναι για μας». Βγήκαν στους δρόμους υπό βροχή για τα νέα μέτρα οι γονείς στη Λεμεσό (pics).

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων του Υπουργικού για αναχαίτισης της πανδημίας.

 Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑ, Φάνος Λεβέντης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αυτό το κράτος δεν μας αφήνει να αγιάσουμε, ζούμε σε ένα κράτος παραλογισμού γιατί αυτές οι αποφάσεις δεν μας αφήνουμε να σκεφτούμε κάτι άλλο. Φαίνεται από τον τρόπο που έχει βγει η ανακοίνωση ότι δέχθηκε πιέσεις ο Υπουργός Υγείας και έχει επηρεαστεί. Στο παρά κάτι δεν υπήρχαν μέτρα που επηρέαζαν τους χώρους εστίασης και ξαφνικά προέκυψαν αυτές οι εξαγγελίες, οι οποίες απόλυτα δικαιολογημένα εξοργίζουν τη βιομηχανία».

Εξήγησε ότι χθες είχαν συνεδρίαση και εξετάστηκαν όλα τα μέτρα. Υπήρχαν σκέψεις για συμβολικό κλείσιμο των επιχειρήσεων αλλά «το να κλείσουμε δεν θα ενοχλήσει την Κυβέρνηση, ενδεχομένως να την εξυπηρετήσει κιόλας», ανέφερε χαρακτηριστικά. ΣΙΚΑΠ: Είναι άδικο «να την πληρώσουν» και πάλι τα κέντρα αναψυχή

Στην εκτίμηση ότι το κράτος θα πρέπει  να έρθει να στηρίξει τα κέντρα αναψυχής μετά τα νέα μέτρα που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση για αναχαίτιση της πανδημίας,  προέβη  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου.

Σε γραπτή δήλωση του  ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ σημειώνει πως για άλλη μια φορά ο κλάδος τους, αναμένεται να πληγεί οικονομικά από την εξέλιξη αυτή,  και κυρίως τόνισε,  οι χώροι όπου φιλοξενούνται άτομα με μικρά παιδιά, όπως εστιατόρια, ταβέρνες,  καφετέριες.

Ο κ. Ονησιφόρου σημειώνει πως από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 κλείνουν οι πόρτες σε ανεμβολίαστους και μάλιστα  από ηλικίας 12 ετών και άνω, γεγονός που ανησυχεί και προβληματίζει τα κέντρα αναψυχής .

Διευκρίνισε ότι, η κρίση της πανδημίας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα κέντρα αναψυχής, αφού πολλά από αυτά, δυστυχώς,  έχουν βάλει λουκέτο.

Ο κ. Ονησιφόρου,  σημείωσε πως ο ΣΙΚΑΠ κατανοεί το πρόβλημα της πανδημίας αλλά είναι άδικο να «πληρώνουν» την κατάσταση κατά την έκφραση του  οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

Ζητάμε  είπε, από την κυβέρνηση να έρθει να στηρίξει τον κλάδο μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε των μεγάλων δυσκολιών που περνάμε, μιας και τους τελευταίους μήνες οι συνάδελφοι έχουν βρεθεί εκτός επιδομάτων, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ.


sigmalive.com

Θύελλα αντιδράσεων για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

       Με μάσκα και SafePass θα κυκλοφορούν και τα μικρά παιδιά 6 με 11 ετών, ενώ οι αποφάσεις που έλαβε χθες η Κυβέρνηση επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους, οι οποίοι έχουν διορία το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου –τότε λήγουν οι επτά μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό όλων των ηλικιακών ομάδων– να λάβουν και την τρίτη δόση του εμβολίου. Ειδικά, όμως, η στόχευση αφορά τους ανεμβολίαστους στους οποίους θα απαγορευθεί η πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους εάν δεν εμβολιαστούν.

Αποτέλεσμα, πριν ακόμα προλάβει να ολοκληρώσει την ανακοίνωση των νέων μέτρων ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων, από γονείς, οργανωμένους φορείς και επιχειρηματίες.


Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε περιορισμούς αρκετά πιο αυστηρούς από τα όσα οι επιστήμονες είχαν εισηγηθεί την περασμένη Δευτέρα, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ» οι παρεμβάσεις των υπολοίπων υπουργών αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησαν σε προσθήκη μέτρων στις αρχικές προτάσεις του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, επηρεάζοντας περισσότερο τους μικρούς μαθητές αλλά και τους εμβολιασμένους, αφού οδήγησαν σε αποφάσεις για ένταξη των παιδιών 6-11 ετών στο SafePass, υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα παιδιά σε όλους τους χώρους  και παράλληλα, κατάργηση του SafePass με τις δύο δόσεις από τα μέσα Δεκεμβρίου και όχι από την 1η Φεβρουαρίου 2021,  όπως είχε προτείνει ο υπουργός Υγείας. 

Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, επικαλέστηκε την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια από πλευράς Κυβέρνησης για να σωθούν τα Χριστούγεννα. «Μόνο με συνεργασία και ατομική ευθύνη θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την απειλή του ιού και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, χωρίς τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων», κατέληξε.

Αποφάσισαν εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών

Η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Εμβολιασμών, του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε ομόφωνα πως θα ακολουθήσει τη σύσταση που αναμένεται ότι θα εκδώσει σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών. 

Η Επιτροπή συνήλθε χθες και κατάρτισε μεταξύ άλλων και το πλάνο στη βάση του οποίου θα γίνουν οι εμβολιασμοί των παιδιών, το οποίο όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος Χριστίνα Γιαννάκη, θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης τις επόμενες ημέρες. 

Σε πρώτη φάση, οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών θα γίνονται στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης Walk In και ακολούθως στα ίδια τα σχολεία με κινητές μονάδες. Τονίζεται ότι για τον εμβολιασμό των παιδιών θα χρειάζεται γραπτή συναίνεση των γονέων τους.

Έπειτα και από αυτή την απόφαση, δεν αποκλείεται ο εμβολιασμός να ενταχθεί και στο SafePass που θα ισχύει πλέον και για τα παιδιά 6-11 ετών. 

Τη Δευτέρα ξαναβλέπει τους επιστήμονες. 

Οι χθεσινές αποφάσεις, ενδεχομένως να μην είναι οι τελευταίες για το επόμενο διάστημα καθώς αν και η ισχύς τους έχει καθοριστεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, τα πάντα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και όπως αυτά θα διαμορφώνονται ανά εικοσιτετράωρο. Ο υπουργός Υγείας, όπως έχει ήδη προαποφασιστεί, θα έχει εκ νέου συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα, και κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, θα αναλυθεί εκ νέου η κατάσταση και θα ληφθούν νέες αποφάσεις σε περίπτωση που αυτό επιβάλλουν τα δεδομένα. Για αυτό δεν αποκλείεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και την ερχόμενη εβδομάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς των επιστημόνων είχαν γίνει εισηγήσεις οι οποίες καθορίστηκαν κατά πλειοψηφία, αφού είχαν εκφραστεί σε αρκετές περιπτώσεις διαφορετικές απόψεις, για χρήση μάσκας και από τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις τάξεις, για εφαρμογή των self test σε εμβολιασμένους, για τηλεργασία (πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση εξαιτίας των αντιδράσεων από πλευράς των εργοδοτικών οργανώσεων).

Κάποιοι από τους επιστήμονες είχαν ταχθεί υπέρ των περιορισμών στην πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους για τους ανεμβολίαστους και κάποιοι είχαν υποστηρίξει τη συμπερίληψη της τρίτης δόσης στο SafePass αφού δοθεί πρώτα χρόνος στους πολίτες για να προχωρήσουν στον ενισχυτικό εμβολιασμό τους.  

Τα μέτρα έφεραν φωνές… Λογαριασμοί που ήταν καιρό ανενεργοί ξανά στο μικροσκόπιο των αρχών.

Με την ανακοίνωση των μέτρων… άρχισαν οι αντιδράσεις – Λογαριασμοί που ήταν για καιρό ανενεργοί ξανά στο μικροσκόπιο των αρχών – Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που τίθενται σε ισχύ, έφεραν ως ήταν αναμενόμενο αντιδράσεις και σε μεγάλη μερίδα των πολιτών, εκτός από τους επαγγελματίες που επηρεάζονται.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή των ανακοινώσεων, από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έβλεπαν λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν για καιρό ανενεργοί να προχωρούν σε αναρτήσεις μέσω των οποίων καλούσαν τον κόσμο να αντιδράσει, κυρίως για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, στους οποίους απαγορεύτηκε ως γνωστόν η είσοδος σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί βρίσκονται ήδη κάτω από το μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών, καθώς από την Αστυνομία σε καμία περίπτωση δε θέλουν να δουν εικόνες του παρελθόντος με πλήθος πολιτών να συνωστίζεται διαμαρτυρόμενο εν μέσω περιορισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το θέμα αναμένεται να γίνει και σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ έχουν ήδη δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες.

BINTEO: «Η φυλακή δεν είναι για μας». Βγήκαν στους δρόμους υπό βροχή για τα νέα μέτρα οι γονείς στη Λεμεσό (pics)

Βγήκαν στους δρόμους οι γονείς στη Λεμεσό – Διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης – Μαζεύτηκαν ενωμένοι έξω από το Υπουργείο Παιδείας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Οργανωμένα, με πλακάτ και συνθήματα, μερίδα γονέων συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας στη Λεμεσό για να εκφράσει, διαμαρτύροντας, τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.Όπως θα δείτε και στις πιο κάτω φωτογραφίες και βίντεο, κρατώντας πλακάτ που αναγράφουν «Η φυλακή δεν είναι για μας», όπως επίσης και «Ενωμένοι στεκόμαστε, διαιρεμένοι πέφτουμε», διαδηλώνουν ενάντια στα νέα αυστηροποιημένα μέτρα τα οποία αφορούν και τα παιδιά.

Επίσης, επιδόθηκε από τους διαμαρτυρόμενους γονείς, υπόμνημα προς το Υπουργείο μέσα από το οποίο ζητούν άρση των μέτρων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά το γεγονός ότι στη Λεμεσό επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχοπτώσεις, οι διαμαρτυρόμενοι παραμένουν, ακόμα και μέσα στη βροχή.

Παράλληλα, στο σημείο παρατηρείται αυξημένη τροχαία κίνηση καθώς οι διαμαρτυρόμενοι γονείς βρίσκονται εντός του οδικού δικτύου, κλείνοντας τον δρόμο για τη διέλευση των οχημάτων.

cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου