Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Κυβέρνηση: «Ξεπεράσαμε τους 7εκατ. εμβολιασμένους» – Η «ΝΕΚΡΗ» αγορά όμως άλλα δείχνει – ΒΙΝΤΕΟ

 

Η "χασούρα" είναι τεράστια για τους επαγγελματίες που σκέφτονται πλέον ακόμα και το "λουκέτο"

«Έχουμε επανεκκίνηση της εμβολιαστικής προσπάθειας», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ανακοινώνοντας ότι σήμερα το πρωί του Σαββάτου «ξεπεράσαμε τους 7 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση».

Ο Υφυπουργός περιχαρής συμπλήρωσε τα εξής:

«Έχουμε κάθε μέρα περίπου 20.000 εμβολιασμούς πρώτης δόσης και περίπου 50.000-60.000 εμβολιασμούς της τρίτης -αναμνηστικής- δόσης. Συνολικά τον τελευταίο μήνα, έχουν μπει στην πλατφόρμα των ραντεβού για την πρώτη δόση περίπου 500.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 320.000 εμβολιάστηκαν ήδη και οι υπόλοιποι έχουν σε εξέλιξη ραντεβού».

Πολλά ερωτήματα ωστόσο προκαλούν οι εικόνες με τα άδεια καταστήματα εστίασης και λιανεμπορίου το τελευταίο διάστημα.

Αφού οι εμβολιασμένοι είναι τόσοι πολλοί και μάλιστα -σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση- αυξάνονται συνεχώς, τότε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ τα εκατομμύρια των πολιτών που ελεύθερα θα ξεχυθούν για να «απολαύσουν τη ζωή που πήραν πίσω»;;;;

ΓΙΑΤΙ από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν και άρχισαν να ισχύουν νέα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων, οι εικόνες σε πολυσύχναστους δρόμους ελληνικών πόλεων θυμίζουν περισσότερο…τα περσινά lockdown παρά κανονικότητα;;;

Δυστυχώς δεν γίνεται να συμμεριστούμε την…χαρά κυβέρνησης και “ειδικών” για τα νούμερα που επικαλούνται, καθώς τα γεγονότα από την αγορά άλλα δείχνουν.

Ακόμα και στην Black Friday, όπου παραδοσιακά έξω από τα μεγάλα καταστήματα σχηματίζονταν ουρές, φέτος τα πράγματα κύλησαν πολύ πιο ήρεμα.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω ρεπορτάζ, την «παρτίδα» φέτος την έσωσαν οι ηλεκτρονικές αγορές, με ένα μικρό μόνο μέρος του συνολικού τζίρου της τελευταίας εβδομάδας να προέρχεται από αγορές μέσω φυσικής παρουσίας στα μαγαζιά.

Τα συνοικιακά μαγαζιά είναι εκείνα που δέχονται το μεγαλύτερο «χτύπημα» από τα εκβιαστικά μέτρα, καθώς δεν έχουν στην πλειοψηφία τους τη δυνατότητα για οποιαδήποτε αγορά εξ αποστάσεως.

Την ίδια στιγμή η αγοραστική δύναμη των ανεμβολίαστων πολιτών μειώνεται διαρκώς εξαιτίας των 2 και 3 τεστ που πληρώνουν εβδομαδιαίως.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στην εστίαση.

«Ο τζίρος μας έχει πέσει κάτω του 50% με τα νέα μέτρα. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα», λένε άνθρωποι της αγοράς, έχοντας στραμμένα τα βλέμματά τους στην περίοδο των Χριστουγέννων:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου