Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Έκθεση: Η ισραηλινή αεροπορία προσομοιώνει πτήσεις προς το Ιράν.

 Έκθεση: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προσομοιώνει πτήσεις προς το Ιράν 1

Η Πολεμική Αεροπορία προσομοιώνει αποστολές μεγάλης εμβέλειας (Αρχείο: Eden Briand, IDF/CC )

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προσομοιώνει ήδη πτήσεις μεγάλης εμβέλειας για να προετοιμαστεί για ένα χτύπημα στο Ιράν. Τα αεροσκάφη των IDF πετούν δυτικά πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα για να διανύσουν την ίδια απόσταση που θα χρειαζόταν για να πετάξουν προς τα ανατολικά για να φτάσουν στο ιρανικό έδαφος, λέει ο δημοσιογράφος Ben Caspit.

Ο Caspit έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με τη βιωσιμότητα της στρατιωτικής επιλογής του Ισραήλ στο ραδιόφωνο 103FM. Σημείωσε ότι το Ισραήλ λαμβάνει μέτρα για να προετοιμαστεί για ένα χτύπημα, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας εκπαίδευσης και της έγκρισης επιπλέον προϋπολογισμών .

Οι IDF έχουν ήδη τη δυνατότητα να χτυπήσουν, αλλά θέλουν να την αναβαθμίσουν, δήλωσε ο Yossi Kuperwasser, πρώην επικεφαλής έρευνας πληροφοριών του στρατού. Τα σχόλιά του ήρθαν μετά την ερώτηση του δημοσιογράφου Yinon Magal αν το Ισραήλ έχει μια ρεαλιστική στρατιωτική επιλογή.

Παράλληλα, η Τεχεράνη συνεχίζει να κλιμακώνει τις απειλές της κατά του εβραϊκού κράτους. Το Ιράν σκοπεύει να εξοντώσει το Ισραήλ και να "καταστρέψει τον σιωνισμό στον κόσμο", δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.

Εν τω μεταξύ, οι IDF ενισχύουν τον κατάλογο των πιθανών στόχων και μέσων για επίθεση στο Ιράν και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ισραηλινοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες συζητούν επίσης όλο και περισσότερο την επιλογή να εξαπολύσουν επίθεση στο Ιράν χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου