Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

"Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πολύ σοβαρό": Ο Κουλέμπα μιλάει για τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας./Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απειλεί τη Ρωσία με συνέπειες σε περίπτωση "οποιασδήποτε επίθεσης" κατά της Ουκρανίας.

ΣΧΟΛΙΟ : Η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών τόσο από Αν.Ουκρανία,όσο και από το Ισραήλ δείχνουν ότι η άνοιξη του 2022 θα είναι σημαντική για επίθεση στην Ουκρανία από τους Ρώσους ή στο Ιράν από το Ισραήλ.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει 115.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, στην Κριμαία και το Ντονμπάς. Αυτό δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης των ξένων μέσων ενημέρωσης.

"Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πολύ σοβαρό. Η Ρωσία έχει αναπτύξει πολυάριθμες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιοχές κοντά στα κρατικά σύνορα της Ουκρανίας. Αυτό περιλαμβάνει άρματα μάχης, πυροβολικό, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις.

Υπάρχουν περισσότερες από 40 τακτικές ομάδες ταγμάτων που περιλαμβάνουν 115.000 Ρώσους στρατιώτες στην ουκρανική κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη της Κριμαίας και του Ντονμπάς", δήλωσε ο Κουλέμπα.

Στην περίπτωση αυτή, ο υπουργός σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι των ρωσικών αρχών αρνούνται να εξηγήσουν τις ενέργειες και τις στρατιωτικές κινήσεις τους με τρόπο που να δίνει αξιοπιστία στα λεγόμενά τους.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απειλεί τη Ρωσία με συνέπειες σε περίπτωση "οποιασδήποτε επίθεσης" κατά της Ουκρανίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υποσχέθηκε ότι η συμμαχία θα οργανώσει "πολιτικές και οικονομικές συνέπειες" για τη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ουκρανίας.


"Οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει υψηλό τίμημα και πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για τη Ρωσία", ανέφερε ο ίδιος στο TASS.

Νωρίτερα, ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη Ρωσία που φέρεται να χρησιμοποιεί την κρίση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας για να προετοιμάσει μια "εισβολή" στην Ουκρανία αποτελούν μυθολογία.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου