Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Χιλιάδες πλημμυρίζουν τους δρόμους για να καταγγείλουν την εντολή εμβολίων.

 Ένας νέος γύρος διαδηλώσεων κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Covid έπληξε την Αυστραλία, με εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν σε δεκάδες πόλεις. Εναέρια πλάνα κατέγραψαν τεράστια πλήθη να μπλοκάρουν κεντρικούς δρόμους.

Νέες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έγιναν το Σάββατο, καθώς οι άνθρωποι διαδήλωσαν για περισσότερη ελευθερία σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Οργανωμένες από την ομάδα Millions March Against Mandatory Vaccination, μαζικές διαδηλώσεις σάρωσαν το κέντρο του Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, την Καμπέρα και το Περθ, μαζί με άλλες 30 πόλεις και κωμοπόλεις στην Αυστραλία. 

 

Ισχυριζόμενοι ότι οι εντολές εμβολίων εισάγουν διακρίσεις, οι άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από τα κτίρια του κοινοβουλίου και απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους, ζητώντας παραιτήσεις στις κυβερνήσεις των πολιτειών και τον τερματισμό αυτού που ορισμένοι αποκαλούν « τυραννία ».

Δεν έχουν δημοσιευθεί επίσημοι αριθμοί σχετικά με τις παρουσίες, αλλά διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι « εκατοντάδες χιλιάδες » βγήκαν στους δρόμους αυτό το Σαββατοκύριακο. Εναέρια πλάνα έδειξαν πόλεις πλημμυρισμένες από αρκετά πλήθη. 

Στο Σίδνεϊ, άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στο Hyde Park, κρατώντας πανό που έγραφαν « Ποτέ μην κλειδώνεις ξανά » και « Λιγότερη κυβέρνηση, περισσότερη ελευθερία ». Στη Μελβούρνη, οι άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο της πολιτείας και απέκλεισαν την Spring Street ενώ φώναζαν « Απολύστε [Πρωθυπουργός της Βικτώριας]τον Νταν Άντριους », σε μια προφανή έκφραση θυμού για την αμφιλεγόμενη νομοθεσία του για τις εξουσίες πανδημίας.

Στη Χρυσή Ακτή, οι διαδηλωτές υποστήριξαν σε μεγάλο βαθμό την αρχηγό του δεξιού κόμματος One Nation της Αυστραλίας, Pauline Hanson. Η γερουσιαστής, η οποία προσπαθεί να προωθήσει ένα νομοσχέδιο κατά των υποχρεωτικών πολιτικών εμβολιασμού, μίλησε στα πλήθη, λέγοντας ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον και του είπε να αλλάξει το σύνταγμα για να διευκολύνει την προτεινόμενη νομοθεσία της. 

Ενώ οι συγκεντρώσεις ήταν δυνατές, με τους ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν, να χτυπούν τύμπανα και να χτυπούν κόρνες, ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές. Στη Νέα Νότια Ουαλία, ο υπουργός Υγείας, Μπραντ Χάζαρντ, επέτρεψε επίσημα σε μη εμβολιασμένους διαδηλωτές να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του Σίδνεϊ, ζητώντας μόνο να φορούν μάσκα και να μείνουν μακριά εάν αισθάνονται αδιαθεσία.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου