Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Οι ΗΠΑ προβλέπουν καταστροφικές απώλειες σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

 Σε μια υποθετική σύγκρουση με τη Ρωσία για την Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν τεράστιες απώλειες.

Αυτή ήταν η προειδοποίηση που απηύθυνε η συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Rebecca Coffler, ανέφερε το Fox News.

"Οι ΗΠΑ θα υποστούν καταστροφικές απώλειες σε έναν πόλεμο με μια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία. Ένας τέτοιος πόλεμος θα ήταν αδύνατο να κερδηθεί και το αποτέλεσμα δεν θα άξιζε τη ζωή των Αμερικανών πολιτών", ανέφερε ο ειδικός στο Fox News. 

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ρωσία να καταφύγει σε προληπτική απάντηση σε "αυτοάμυνα", εξαπολύοντας καταστροφικά διαστημικά και κυβερνοεπιθέσεις κατά του αμερικανικού εδάφους. Με τις πρόσφατες δοκιμές αντιδορυφορικών πυραύλων, η Μόσχα απέδειξε την ικανότητά της να καταρρίπτει αμερικανικούς δορυφόρους. 

Μόλις γίνει το πρώτο χτύπημα, μπορεί κάλλιστα να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος στον κόσμο και οι ενεργειακές υποδομές των ΗΠΑ θα απειληθούν, προειδοποίησε ο Koffler.

Ο αναλυτής υπενθύμισε επίσης ότι κανείς δεν έχει καταφέρει να νικήσει τη Ρωσία στο έδαφός της.

"Ρωτήστε τον Ναπολέοντα, τον Χίτλερ και τους Σουηδούς, τον στρατό των οποίων τα ρωσικά στρατεύματα υπό τον Μέγα Πέτρο νίκησαν το 1709", σημειώνει ο συγγραφέας.

"Είναι λοιπόν η Ουκρανία μεταξύ των ζωτικών συμφερόντων ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών; Η ασφάλεια, η εδαφική ακεραιότητα και η μακροπρόθεσμη επιβίωση των ΗΠΑ εξαρτώνται κατά κάποιον τρόπο από την Ουκρανία; Και στις δύο περιπτώσεις, η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο όχι", κατέληξε ο Coffler.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν πρόσφατα άρθρα σχετικά με τις προετοιμασίες της Μόσχας για μια "εισβολή" στην Ουκρανία. Η γειτονική δημοκρατία δήλωσε αρχικά ότι δεν είχε εντοπίσει συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της, αλλά στη συνέχεια άρχισε να μιλάει και αυτή για επικείμενη επίθεση.

Νωρίτερα, η αρθρογράφος Sasha Glaser δήλωσε σε άρθρο της στο Business Insider ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία στην Ουκρανία, επειδή η χώρα δεν ανήκει στη σφαίρα συμφερόντων της Ουάσινγκτον. 

Όπως τόνισε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού, δεν σχεδιάζεται επίθεση κατά της Ουκρανίας. Αποκάλεσε τις αναφορές αυτές κακόβουλη προπαγάνδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν και η μετακίνηση στρατευμάτων σε ρωσικό έδαφος δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου