Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Η πανδημία RSV βρίσκεται τώρα στη Γερμανία. Τι έπεται?

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ προειδοποιεί για ταχεία εξάπλωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που οι Γερμανοί γιατροί λένε ότι είναι «πιο επικίνδυνος από τον Covid».

Η μεγαλύτερη παιδική κλινική της Γερμανίας, η Olgahospital στο Stuttgart Clinic, ανέφερε αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών και των λοιμώξεων από RSV τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των παιδιών που πήγαν στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης έχει πλέον σχεδόν διπλασιαστεί από το συνηθισμένο εποχιακό ποσοστό.

Ο Jan Steffen Jürgensen, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κλινικής της Στουτγάρδης, λέει: «Εποχικά, το καλοκαίρι, λιγότερα παιδιά πηγαίνουν στο παιδιατρικό επείγον, συνήθως περίπου 70 την ημέρα, και μόνο περίπου το 20 % συνήθως νοσηλεύονται μετά. Ωστόσο, πρόσφατα περίπου 130 παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο σε μια μέρα ».

Ο Tobias Tenenbaum, πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Παιδικής Ηλικίας (DGPI), πρόσθεσε στα σχόλια του κ. Jürgensen, λέγοντας ότι "ο RSV είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον Covid-19, ειδικά για μικρά παιδιά".

Η χαλάρωση των απαγορεύσεων απομόνωσης σήμαινε ότι σοβαρές μολυσματικές ασθένειες θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στον πληθυσμό πολύ πιο γρήγορα. Ορισμένες από αυτές τις ασθένειες προκαλούνται από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο RSV είναι ένας κοινός αναπνευστικός ιός που συνήθως προκαλεί ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε δύο εβδομάδες, αλλά ο ιός μπορεί να είναι σοβαρός, ειδικά σε βρέφη και ηλικιωμένους.

Ο RSV είναι η πιο κοινή αιτία βρογχιολίτιδας και πνευμονίας σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους. Τώρα οι ειδικοί προσπαθούν να βρουν τον λόγο για μια τέτοια τεράστια αύξηση.

Ο κ. Γιούργκενσεν πρότεινε ότι εφόσον δεν υπήρχε ολόκληρη περίοδος γρίπης φέτος λόγω απομόνωσης, πολλά παιδιά δεν κατάφεραν να αναπτύξουν ανοσία. Είπε ότι καθώς ανοίγουν ξανά τα σχολεία και τα κέντρα ημέρας, «τα παιδιά εκτίθενται όλο και περισσότερο σε παθογόνους παράγοντες».

Εκτός από αυτό, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) έχει προειδοποιήσει ότι το κοινό πρέπει να είναι προετοιμασμένο για μια «αύξηση της επίπτωσης». Σε μια πρόσφατη δημοσίευση με τίτλο Προετοιμασία για το φθινόπωρο και το χειμώνα, το RKI γράφει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αναμένουν αύξηση του Sars-Cov-2, της γρίπης και του RSV λόγω της μειωμένης βασικής ανοσίας.

Το ινστιτούτο πρότεινε επίσης ότι η συνύπαρξη αυτών των μολυσματικών ασθενειών θα μπορούσε να επιβαρύνει σημαντικά τις κλινικές και ότι οι επιλογές πρόληψης και θεραπείας πρέπει να παραγγελθούν πολύ εκ των προτέρων.

Σχόλιο του The Big The One Editorial: Είπαμε ότι αυτό θα συμβεί στο άρθρο Στην Ελβετία, ο λοιμός των μωρών. Ποιοί θα είναι οι επόμενοι . Η Ελβετία, για κάποιο λόγο, έγινε το πρώτο σημάδι. Στη συνέχεια, υπήρξαν αναφορές από τις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και από το Ισραήλ, όπου οι γιατροί έκαναν επίσης στρογγυλά μάτια, βλέποντας εστίες RSV στα μέσα του καλοκαιριού, ακόμη και πολλές περιπτώσεις που απαιτούσαν νοσηλεία, ακολουθούμενο από μηχανικό αερισμό. Τώρα εξαρτάται από τη Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι η επόμενη. Η επόμενη, προφανώς, θα είναι επιδημίες άλλων ή ξεχασμένων ασθενειών ή που προηγουμένως θεωρούνταν ακίνδυνες ασθένειες, οπότε παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE BIG THE ONE : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου