Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Οι Gantz και Kochavi πραγματοποιούν αξιολόγηση μετά από επίθεση σε ισραηλινό πλοίο.

Ισραηλινός αξιωματούχος: Το Ιράν σπέρνει βία και καταστροφή σε κάθε γωνιά της περιοχής. Η εκστρατεία μας εναντίον τους θα συνεχιστεί.


Ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz και ο αρχηγός του επιτελείου των IDF Aviv Kochavi πραγματοποίησαν διαβούλευση για την ασφάλεια την Παρασκευή μετά την επίθεση σε ισραηλινό πλοίο στον Περσικό Κόλπο, στην οποία σκοτώθηκαν δύο άτομα.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος σχολίασε την επίθεση στο πλοίο και είπε: "Το Ιράν σπέρνει βία και καταστροφή σε κάθε γωνιά της περιοχής. Από πρόθεση να επιτεθούν σε ισραηλινό στόχο, περιπλέκουν και ενοχοποιούνται σκοτώνοντας ξένους αμάχους. Οι μάσκες είναι που απομακρύνεται και είναι αδύνατο να προσποιηθούμε ότι η φύση του ιρανικού καθεστώτος είναι άγνωστη ».

"Το Ιράν δεν είναι μόνο πρόβλημα του Ισραήλ, είναι παγκόσμιο πρόβλημα και η συμπεριφορά του θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ναυτιλία και το εμπόριο. Η εκστρατεία μας εναντίον τους θα συνεχιστεί", πρόσθεσε η πηγή.

Η Zodiac Maritime, η ισραηλινή εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο που επιτέθηκε στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, επιβεβαίωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι δύο άτομα που επέβαιναν στο πλοίο πέθαναν λόγω της επίθεσης.

«Δύο μέλη του πληρώματος, ο ένας Ρουμάνος υπήκοος και ο άλλος Βρετανός, πέθαναν από τα τραύματά τους λίγο μετά την επίθεση», ανέφερε η εταιρεία. «Από τις προκαταρκτικές εκθέσεις, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος».

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο με το όνομα M/T Mercer Street. Έπλεε από την Τανζανία προς τα ΗΑΕ χωρίς φορτίο όταν φέρεται να πυροδοτήθηκε από πειρατές.

israelnationalnews.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου