Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Το νερό γίνεται ροζ στη λιμνοθάλασσα της Αργεντινής… Και δεν είναι καθόλου φυσικό!

 Μια λιμνοθάλασσα στην Αργεντινή έχει γίνει έντονα ροζ από τη μια μέρα στην άλλη. Η λίμνη βρίσκεται στην περιοχή της νότιας Παταγονίας, γνωστή για τα εργοστάσια ψαριών…Οι εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο της ροζ Corfo Lagoon στην Αργεντινή, λένε μόνο τη μισή ιστορία. Το σώμα του νερού έχει μετατραπεί σε μια εντυπωσιακή απόχρωση ροζ λόγω των βρώμικων, μολυσμένων απορριμμάτων ψαριών.

Συνήθως μπλε, το νερό στη λιμνοθάλασσα άλλαξε ξαφνικά χρώμα αφού οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι επιτρέπουν στα εργοστάσια επεξεργασίας ψαριών να απορρίψουν τα απόβλητά τους στον κοντινό ποταμό Chubut, ο οποίος τροφοδοτεί τη λιμνοθάλασσα.

« Ο χρωματισμός οφείλεται σε ένα συντηρητικό που ονομάζεται θειώδες νάτριο » , δήλωσε ο Federico Restrepo, τοπικός ακτιβιστής και περιβαλλοντικός μηχανικός στο AFP. « Είναι ένα αντιβακτηριακό που μολύνει επίσης τα νερά του ποταμού Chubut και τα νερά των πόλεων της περιοχής. "

Η χημική ουσία χρησιμοποιείται για την παρασκευή γαρίδας για εξαγωγή στα τοπικά εργοστάσια επεξεργασίας ψαριών. Τα φυτά αυτά υποχρεούνται από το νόμο να επεξεργάζονται τα απόβλητά τους πριν από την απόρριψή τους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μια πόλη τους έχει δώσει μια άδεια για τον κανόνα αυτό.

« Εκείνοι που πρέπει να έχουν τον έλεγχο είναι αυτοί που επιτρέπουν τη δηλητηρίαση των ανθρώπων », εξηγεί ο ακτιβιστής του περιβάλλοντος Pablo Lada.

Η Lada είναι ένας από τους πολλούς ακτιβιστές που εκπέμπουν συναγερμό για τη λιμνοθάλασσα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Patagonian της Αργεντινής, κοντά στις πόλεις Trelew και Rawson.Η περιοχή φιλοξενεί εγκαταστάσεις επεξεργασίας ψαριών που συνήθως στέλνουν τα απόβλητά τους σε ένα κοντινό κέντρο επεξεργασίας φορτηγών. Ωστόσο, οι κάτοικοι του Rawson έχουν βαρεθεί με τη ρύπανση και τις δύσκολες αποστολές, οπότε εντάθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα για να διακόψουν εντελώς τη διαδρομή.« Παίρνουμε δεκάδες φορτηγά καθημερινά », είπε η Λάντα. « Οι κάτοικοι το κουράζουν. "

Οι αξιωματούχοι της πόλης ανταποκρίθηκαν στον αποκλεισμό χαλαρώνοντας τις οδηγίες για τη ρύπανση στα πληγέντα φυτά.

Μερικοί από αυτούς τους αξιωματούχους λένε ότι η ρύπανση δεν είναι καθόλου ανησυχητική.

« Το κοκκινωπό χρώμα δεν προκαλεί ζημιά και θα εξαφανιστεί σε λίγες μέρες », δήλωσε ο Juan Micheloud, επικεφαλής περιβαλλοντικού ελέγχου για την επαρχία Chubut.

Η λιμνοθάλασσα δεν χρησιμοποιείται για κολύμπι, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με τον Sebastian de la Vallina, γραμματέα σχεδιασμού της Trelew.

« Δεν είναι δυνατόν να ελαχιστοποιηθεί κάτι τόσο σοβαρό », είπε στο AFP.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Όλα τα νερά θα μετατραπούν σε αίμα γιατί χύνεται το αίμα του ανθρώπου.. Είναι γραμμένο από χρόνια στην Καινή και στην Παλαιά Διαθήκη!!Είμαστε στα εσχατα χρόνια διαλύεται η γη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή