Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Θέρμανση του πλανήτη: οι επιστήμονες προειδοποιούν για μη αναστρέψιμη καταστροφή.

 Θέρμανση του πλανήτη: οι επιστήμονες προειδοποιούν για μη αναστρέψιμη καταστροφή |  Ρωσική άνοιξη

Η κλιματική αλλαγή της Γης οδήγησε στη μη αναστρέψιμη επιδείνωση των σημαντικότερων δεικτών του πλανήτη, προειδοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Γράφει για αυτήν η Daily Mail.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 2020 ήταν ένα από τα τρία πιο καυτά έτη που έχουν καταγραφεί. Ο αριθμός των κλιματικών καταστροφών στη Γη αυξάνεται: πλημμύρες, καταιγίδες και δασικές πυρκαγιές αυξάνονται.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αύξηση του επιπέδου διοξειδίου του άνθρακα, μετατρέπει τον πλανήτη σε «βαρέλι σκόνης», λένε οι επιστήμονες.

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα ζωτικά συστήματα της Γης υφίστανται δραματικές αλλαγές, αυτή είναι μια σημαντική στιγμή. Οι μεταμορφώσεις σχετίζονται με τους κοραλλιογενείς υφάλους, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και τα στρώματα πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας », αναφέρει η έκθεσή τους.

Και παρά το γεγονός ότι πέρυσι ο κόσμος βυθίστηκε σε παγκόσμιο κλείδωμα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία μείωσε σημαντικά την ατμοσφαιρική ρύπανση, η κατάσταση της κλιματικής αλλαγής δεν βελτιώθηκε.

Οι ερευνητές κάλεσαν την ανθρωπότητα να ενωθεί για να ξεπεράσει τη φυσική κρίση, η βασική αιτία της οποίας πιστεύουν ότι είναι η υπερβολική εκμετάλλευση του πλανήτη από ανθρώπους.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου