Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Πληροφορίες: Πλήρως εμβολιασμένοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid στην Αχαΐα - Πολλά νέα ερωτήματα.

 Τελικά πόσο προστατεύουν από τον θάνατο τα εμβόλια;


Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr δύο ηλικιωμένοι, ηλικίας 73 και 74 ετών, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid σε νοσοκομείο της Αχαΐας. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου, μάλιστα ο ένας από τους δύο έχει υψηλό τίτλο αντισωμάτων, κάτι που σημαίνει πως η ανοσία που του προσφέρει το εμβόλιο δεν έχει εξασθενήσει.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από τα δύο αυτά περιστατικά ο Νίκος Καπραβέλος είχε επιβεβαιώσει πως ένας 70χρονος νοσηλεύεται με βαρύτατη πνευμονία σε ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Τότε ο Ν.Καπραβέλος είχε πει πως πρόκειται για εξαίρεση στον κανόνα, παρόλα αυτά αν επιβεβαιωθούν και τα δύο νέα περιστατικά τότε θα μάλλον δεν θα αναφερόμαστε και σε τόσο σπάνια περιστατικά και παράλληλα θα τεθούν ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα που έχουν τα εμβόλια απέναντι και στην προστασία από τη βαριά νόσο και τον θάνατο. 

Να υπενθυμίσουμε πως χθες η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού είχε πει πως «οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και κυρίως μπορούν να μεταδώσουν αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό και σε μικρότερη ένταση.

Το ιικό φορτίο που μεταφέρει είναι πολύ μικρότερο αλλά υπαρκτό. Ο εμβολιασμός μάς προστατεύει από σοβαρή νόσο και σχεδόν 100% από θάνατο από τη νόσο αυτή».

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιο εμβόλιο έχουμε επιβεβαιώσει ποιο εμβόλιο έχουν κάνει οι δύο ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στην Αχαΐα, παρόλα αυτά οι πληροφορίες αναφέρουν πως έκαναν mRNA εμβόλιο. 

Από την πλευρά μας επικοινωνήσαμε με την ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Ρίο και δεν διέψευσαν την είδηση, παρόλα αυτά μας παρέπεμψαν στη διοίκηση για επίσημες δηλώσεις, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση του νοσοκομείου. 

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου