Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση αντιεμβολιαστών στην Ρώμη.

 

Στην ιταλική πρωτεύουσα και σε άλλες 11 πόλεις της Ιταλίας πραγματοποιήθηκαν απόψε πορείες και κινητοποιήσεις κατά του «πράσινου πάσου» και για την «ελευθερία επιλογής» σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού.

Στο Μιλάνο, στο Παλέρμο της Σικελίας, στο Τορίνο και στην Μπολόνια η συμμετοχή των πολιτών ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη. Στη Ρώμη, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν και πάλι στην Πλατεία του Λαού, με δάδες στο χέρι.

Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» και επτά βουλευτές και ευρωβουλευτές της Λέγκα, ενώ δεν στήριξε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο γραμματέας του κόμματος, Ματέο Σαλβίνι.

«Δεν αυτοχαρακτηριζόμαστε αντιεμβολιαστές, αλλά θέλουμε να μπορούμε να επιλέγουμε ελεύθερα αν επιθυμούμε να εμβολιαστούμε ή να υποβληθούμε στις διάφορες θεραπείες», είπαν οι οργανωτές.

Παράλληλα, ακούστηκαν συνθήματα κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και της υιοθέτησης του «πράσινου πάσου», το οποίο από τις 6 Αυγούστου θα είναι αναγκαίο για πρόσβαση σε πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

Τα μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι, σε αντίθεση με τις κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου και τη χθεσινή, σήμερα το βράδυ δεν φαίνεται ότι έλαβαν μέρος στη διαδήλωση μέλη ιταλικών νεοφασιστικών οργανώσεων.

thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου