Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

Πρώτα ένας σεισμός στη Γιούτα, μετά στη Νεβάδα και το Αϊντάχο - Η Βόρεια Αμερική ταρακουνιέται και αυτό θα μπορούσε να τελειώσει με ένα πραγματικά κακό κούνημα.

Πρώτα ένας σεισμός στην  Λίμνη "Αλάτι"Salt , στη συνέχεια ένας κοντά στο Reno, στη Νεβάδα και στη συνέχεια κοντά στο Boise, στο Αϊντάχο και ένα μικρό σοκ που έγινε αισθητό μέσω του Yellowstone.First an earthquake in Salt Lake, then one near Reno, Nevada and then near Boise, Idaho and a small shock felt through Yellowstone.
Οι τρομακτικές σκέψεις στροβιλίζουν το μυαλό μας, " είμαστε στο τέλος; Θα εκραγεί το ηφαίστειο του Yellowstone; Γιατί έχουμε ιό και σεισμούς; Καλά όσο ακούγεται, είναι απλώς ένα κανονικό κομμάτι της ζωής στον πλανήτη μας.

Και το Yellowstone δεν θα ξεσπάσει ... Αλλά τι γίνεται με αυτό το κούνημα  που προκαλεί πάντα ισχυρότερους σεισμούς;

Η Βόρεια Αμερική κουνιέται.

Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει θανατηφόρες λοιμώξεις και σεισμούς.
Το 1918 οι άνθρωποι κλήθηκαν να αποστασιοποιηθούν επίσης. Η ισπανική γρίπη εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Οι θανατηφόροι σεισμοί έπληξαν την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Φιλιππίνες και τη Ρωσία.
Πάνω από όλα αυτά, αγωνιστήκαμε στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτό που συμβαίνει τώρα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια συνεχής διαδικασία που ονομάζεται ηπειρωτική επέκταση.
Η δύση μετακινείται περίπου ένα τέταρτο της ίντσας το χρόνο, μετά από τόσο καιρό οι κανονικές ζώνες ρήγματος γλιστρούν. Όταν το κάνουν, το νιώθουμε σαν σεισμό.
Πριν από μερικά χρόνια, όλοι ανησυχούσαν για το Yellowstone ή για το  Yellowstone Super Volcano.

Θα ξεσπάσει ο Γέλοουνστοουν; Μπορούν σεισμοί να προκαλέσουν έκρηξη;

Οι επιστήμονες λένε όχι. Δεν υπάρχει προφανής σχέση με τους σεισμούς που έπληξαν τη Μαγκνά, το Ρίνο και το Βόρειο από το Μπούζε. Είπαν ότι είναι δυνατό  ένας μεγάλος σεισμός να προκαλέσει μικρότερους σεισμούς.
Ο καθηγητής Koper εξήγησε ότι ο σεισμός του Boise θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα που προκάλεσε μικρότερους σεισμούς στο Yellowstone, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνέβησαν.
Σύμφωνα με μια έκθεση πριν από δύο εβδομάδες, το ηφαίστειο έχει βιώσει έναν τύπο παλμού , αλλά νέα έρευνα δεν δείχνει ότι το σούπερ ηφαίστειο που δημιούργησε την καλντέρα του Yellowstone είναι πιο πιθανό να ξεσπάσει τώρα. Την τελευταία φορά που συνέβη ήταν πριν από 640.000 χρόνια.
Το Yellowstone είναι μια περίπλοκη περιοχή, εκτός από το ότι είναι ηφαιστειακά ενεργό ... με το μάγμα να είναι μόνο ένα μίλι κάτω από το έδαφος σε συγκεκριμένες ώρες.
Το Yellowstone είναι επίσης σεισμικά ενεργό με 700 έως 3000 σεισμούς ετησίως. Οι περισσότεροι δεν το αισθάνονται. Πριν από τρία χρόνια αναφέραμε ότι το Yellowstone είχε 900 σεισμούς σε δύο εβδομάδες.
Αλλά, όπως γνωρίζουμε, οι σεισμοί κατά μήκος του Cascadia μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς κατά μήκος του San Andreas ... Και ίσως κάποια λιγότερο γνωστά ή άγνωστα, αλλά ακόμα επικίνδυνα ρήγματα είναι επίσης αλληλένδετα σε εκείνη την περιοχή που εκτείνεται και θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτό το πραγματικά μεγάλο σεισμό που φοβόταν όλοι.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου