Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

H "Επαναπροσέγγιση είναι αναπόφευκτη": Ο Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους και τους Ουκρανούς ένα έθνος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ουσιαστικά ένα έθνος - έχουν μια κοινή ιστορία και θρησκευτική συνύπαρξη, αυτή η κοινότητα των εθνών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αργά ή γρήγορα θα "επικρατήσει η κοινή λογική" και θα ξεκινήσει η προσέγγιση."Επαναπροσέγγιση είναι αναπόφευκτη": Ο Πούτιν κάλεσε Ρώσους και Ουκρανούς ένα έθνος |  Ρωσική άνοιξη

"Για παράδειγμα, πιστεύω ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένας λαός γενικά. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα έθνος ", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του για τη νέα ταινία του αμερικανικού σκηνοθέτη Oliver Stone," Στην πάλη για την Ουκρανία ", που παρουσιάστηκε σε ένα φεστιβάλ στην ιταλική Ταορμίνα. 
Υπενθύμισε ότι όταν οι χώρες που αποτελούν τον πυρήνα της σημερινής Ουκρανίας εντάχθηκαν στη Ρωσία, αυτή η διαδικασία βασίστηκε σε "θρησκευτική συνύπαρξη".

"Όλοι ήταν Ορθόδοξοι και αυτοαποκαλούνται Ρώσοι. Και δεν ήθελαν να είναι μέρος του καθολικού κόσμου, όπου η Πολωνία τους έσυρε ", ανέφερε ο ρώσος ηγέτης.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι γνώριζε ότι «με την πάροδο του χρόνου η ταυτότητα αυτού του τμήματος της Ρωσίας ήταν κάπως αποφασιστική και οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν», αλλά στο επίκεντρο των σχέσεων των λαών βρίσκεται ένας τεράστιος δεσμός.
"Την ίδια στιγμή, αν ένα μέρος των ανθρώπων που ζουν, ένα σημαντικό μέρος στην Ουκρανία σκέφτεται σήμερα ότι πρέπει να τονίσουν ... την ταυτότητά τους, να αγωνιστούμε γι 'αυτό, στη Ρωσία κανείς δεν έχει τίποτα εναντίον της. Και εγώ. Όμως, έχοντας κατά νου ότι έχουμε πολλά κοινά, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ορισμένες διαδικασίες ολοκλήρωσης ", δήλωσε ο Πούτιν. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, "αυτό είναι ένα απολύτως προφανές γεγονός", αλλά οι σημερινές αρχές της Ουκρανίας "προφανώς δεν το θέλουν αυτό".
«Αλλά νομίζω ότι η κοινή λογική θα θριαμβεύσει και τελικά, παράλληλα, θα φτάσουμε στην κατάσταση που είπα - η επαναπροσέγγιση είναι αναπόφευκτη», τόνισε ο Πούτιν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου