Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

3 αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σήμερα στον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο.

Ήταν ένα φαινομενικά ήσυχο καλοκαίρι στην Αμερική μέχρι στιγμής, αλλά εν τω μεταξύ παρατηρούμε σημαντικές εξελίξεις στην άλλη πλευρά του πλανήτη που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα. Είμαστε τόσο κοντά στον πόλεμο, και όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για το τι συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, εάν δείξετε στους περισσότερους Αμερικανούς έναν κενό χάρτη του κόσμου, δεν θα μπορέσουνν να εντοπίσουν ούτε το Ιράν, το Χονγκ Κονγκ ή τη Βόρεια Κορέα. Υπάρχει τόσο μεγάλη απάθεια στην κοινωνία μας σήμερα και τόσο λίγες γνώσεις για τις εξωτερικές υποθέσεις και έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν κατανοούν τη σημασία του δράματος που παίζει έξω, μπροστά στα μάτια μας. Αλλά αν ένας μεγάλος πόλεμος ξεσπάσει, καμία από τις ζωές μας δεν πρόκειται να είναι η ίδια πάλι. Συνεπώς, θα συνεχίσω να γράφω για αυτά τα πράγματα, επειδή πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε μια απολύτως κρίσιμη συγκυρία στην ιστορία μας.

Ας ξεκινήσουμε με μια εκπληκτική νέα εξέλιξη στη Μέση Ανατολή.
Παρόλο που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν, το Ισραήλ και το Ιράν πυροβολούν ήδη ο ένας τον άλλο. Το Ισραήλ χτύπησε τους ιρανούς στρατιωτικούς στόχους μέσα στη Συρία εδώ και μήνες, αλλά τώρα οι κανόνες εμπλοκής έχουν προφανώς αλλάξει, διότι τις τελευταίες ημέρες ο Ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον Ιρανών στόχων εντός του Ιράκ ...
Ο λόγος για τον οποίο αυτό ονομάζεται "μια πρωτοφανής κίνηση" είναι επειδή αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1981 που έχουμε δει ισραηλινά αεροπλάνα στο εσωτερικό του Ιράκ.
Περιττό να πούμε ότι αυτές οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές ενθάρρυναν τους Ιρανούς. Φαίνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι στρατιωτικοί στόχοι του Ιράν, έξω από το ίδιο το Ιράν, είναι δίκαιοι αγώνες και πιθανότατα είναι μόνο θέμα χρόνου πριν το Ιράν επιστρέψει σε σημαντικό βαθμό.
Και αν το Ιράν τελικά αποφασίσει ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιστρέψει είναι να αρχίσει να χτυπάει στόχους εντός του Ισραήλ, αυτό θα μπορούσε να είναι η σπίθα που θα ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει στην Κίνα.
Οι πολιτικές διαμαρτυρίες που έκαναν παγκόσμια πρωτοσέλιδο το Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν εξοργίσει την κινεζική κυβέρνηση. Πιθανότατα ελπίζουν ότι οι διαμαρτυρίες θα υποχωρήσουν γρήγορα και σύντομα θα ξεχαστούν, αλλά αυτό δεν συνέβη.
Έτσι τώρα η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απόφαση. Αν αυτές οι διαμαρτυρίες συνέβαιναν αλλού στην Κίνα, θα είχαν συντριφτεί άγρια, αλλά το Χονγκ Κονγκ είναι μια ειδική περίπτωση.
Εάν οι Κινέζοι είναι πολύ σκληροί με τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, αυτό θα μπορούσε να στρέψει την παγκόσμια γνώμη εναντίον τους, αλλά αν δεν κάνουν τίποτα  θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις να αρχίσουν να συμβαίνουν σε άλλη περιοχή της χώρας.
Τελικά, οι Κινέζοι θα κάνουν πιθανώς αυτό που κάνουν πάντα, και αυτό σημαίνει ότι θα συντρίψει την αντιπολίτευση. Και ο Zero Hedge αναφέρει ότι οι κινεζικές δυνάμεις συγκεντρώνονται σήμερα "στα σύνορα του Χονγκ Κονγκ" ...
Από τεχνικής απόψεως, το Χονγκ Κονγκ θεωρείται μέρος της Κίνας, αλλά πάντοτε έχει επιτραπεί ευρύ περιθώριο να κυβερνάται από τότε που παραδόθηκε στους Κινέζους.
Αλλά τώρα τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν δραματικά και κάποιοι χρησιμοποιούν τη λέξη «εισβάλλουν» για να περιγράψουν τι πρόκειται να συμβεί. 
Εάν οι κινεζικές δυνάμεις αρχίσουν να εισβάλουν στο Χονγκ Κονγκ, η διοίκηση Tραμπ πρόκειται να αντιδράσει. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών μας είναι ήδη οι χειρότερες από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου και η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε ενδεχομένως να ωθήσει τα πράγματα πέρα ​​από τα όρια.
Θα δούμε τι συμβαίνει, αλλά αυτό σίγουρα έχει τη δυνατότητα να ωθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα πολύ, πολύ πιο κοντά στις συγκρούσεις.
Πάνω από όλα τα άλλα, η Βόρεια Κορέα πυροδότησε δύο ακόμη βλήματα στον ωκεανό ...
Οι Βορειοκορεάτες ανησυχούν πολύ για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που σύντομα θα διεξάγουν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα.
Ναι, ο Πρόεδρος Tραμπ και ο Kιμ Γιονγκ-Ουν μιλάνε, αλλά τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά τεταμένα και δεν θα χρειαζόταν καθόλου, για μια μεγάλη σύγκρουση, να εκραγεί στην κορεατική χερσόνησο.
Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε μια εποχή «πολέμων και φήμες  πολέμων» , και εκείνοι με τα απαιτητικά μάτια μπορούν να δουν τι συμβαίνει.
Τα κομμάτια σκακιού μετακινούνται αργά στη θέση τους και οι μαχητές είναι σχεδόν έτοιμοι.
Οποιοσδήποτε αριθμός πράξεων θα μπορούσε τελικά να πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μόλις αρχίσει θα είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ END OF THE AMERICAN DREAM : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου