Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Οι μετασεισμοί του σεισμού Ridgecrest έχουν "ξυπνήσει" δύο ρήγματα.

Οι μετασεισμοί του σεισμού μεγέθους 7.1 ρίχτερ κοντά στο Ridgecrest έχουν κτυπήσει σε περιοχές κοντά σε δύο μεγάλες τεκτονικές πλάκες, μια εξέλιξη που προκαλεί ενδιαφέρον και ανησυχία μεταξύ των σεισμολόγων για το αν θα μπορούσε να προκαλέσει ένα άλλο τεράστιο σεισμό.Σεισμοί κοντά στο Ridgecrest

Και τα δύο ρήγματα είναι ικανά να προκαλέσουν νέους σεισμούς μεγέθους 7 ρίχτερ ή μεγαλύτερου. Η Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα αναφέρει ότι η πιθανότητα σεισμού μεγέθους 7 ή μεγαλύτερου από τον σεισμό της 5ης Ιουλίου είναι 1 στα 300 - " πιθανή,αλλά με χαμηλή πιθανότητα".
Κάποιες μετασεισμικές δονήσεις έχουν εμφανιστεί βορειοδυτικά του σεισμού της κοιλάδας Searles, πλησιάζοντας το ρήγμα του Owens Valley. Αυτό το ρήγμα προκάλεσε σεισμό ίσου μεγέθους 7,8 ή 7,9 ρίχτερ το 1872, ένα από τα μεγαλύτερα στο σύγχρονο ρεκόρ της Καλιφόρνιας.
Οι μετασεισμοί του Ridgecrest έχουν επίσης εμφανιστεί νοτιοανατολικά προς το ρήγμα του Garlock, ένα λιγότερο γνωστό ρήγμα ικανό να προκαλέσει σεισμό μεγέθους 8 ρίχτερ ή περισσότερο. Το ρήγμα κατά μήκος του βόρειου άκρου στην έρημο Mojave μπορεί να στείλει δόνηση νότια και δυτικά στο Bakersfield και το Ventura και στο Λος Άντζελες .
"Αυτά είναι μέρη που θα μας απασχολήσουν περισσότερο," δήλωσε ο γεωφυσικός ερευνητής της Γεωλογικής Επισκόπησης των Η.Π.Α. Morgan Page. "οι μικροί σεισμοί μας λένε πού θα γίνουν οι μεγαλύτεροι σεισμοί".
https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-aftershocks-ridgecrest-earthquake-movement-danger-20190716-story.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ LOS ANGELES TIMES : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου