Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ /TI EIΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΝΛΙΚΛΑΡ(ΥΠΑΜ) Ο ΑΚΑΡ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΖΕΙΜΣ ΤΖΕΦΡΕΙ.

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

1)ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΖΕΙΜΣ ΤΖΕΦΡΕΙ.

2)ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ.

3)ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΝΜΠΙΤΖ/ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ, ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΜΕΙΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ.

4)ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΕΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΡΟΥΜΠΑΚ,ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑ.

5)ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΡ, ΗΤΑΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕΝΤΑΡ ΟΝΑΛ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΟΥΜΙΤ ΝΤΟΥΜΤΑΡ, ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ.

6)Ο ΑΚΑΡ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΖΩΝΗ 32-35 ΧΛΜ /ΝΕΚΡΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΙ. ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΩΝΗ.(ΠΧ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)

7)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΖΩΝΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ 10 ΧΛΜ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

8)Ο ΑΚΑΡ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΦΟΣ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,Η ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΤΖΕΦΡΕΙ ΟΤΙ "ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΑΘΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ"

9)ΑΣΚΗΣΕ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΩΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ' ΚΑΙ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΝΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΕΝΕΘ  ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΕ ΤΟΝ  ΚΟΥΡΔΟ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΣΑΧΙΝ ΤΣΙΛΟ.

10)ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ,ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ  ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΟ ΤΑΛ ΑΜΠΙΑΝΤ ΚΑΙ ΡΑΣ ΑΛ ΑΥΝ.

11)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ , ΕΝΩ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ , ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΑΥΝ ΑΛ ΑΡΑΜΠ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.

12)ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΝΤΙΡ ΚΑΣ /ΕΔΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟ 81.3%ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  ΤΙΣ ΗΠΑ.ΕΝΩ ΤΟ 25% ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ.

13)ΒΑΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΣΕΜΝΤΙΝΛΙ-ΣΙΛΩΠΗ-ΤΑΛΑΣ, ΜΠΟΛΟΥ ΚΑΙ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΜΠ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.

14)Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου