Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Σε πλήρη ετοιμότητα για το Καστελόριζο μετά τις 15 Αυγούστου.Με την Τουρκία να «διαρρέει» από καιρό πληροφορίες για επικείμενες έρευνες νότια του Καστελόριζου, τόσο η προηγούμενη όσο και η νέα ελληνική κυβέρνηση σχεδίασαν και πήραν ήδη όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση μιας τέτοιου μεγέθους κρίσηςΕιδικότερα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν τις τελευταίες ώρες ότι το σύνολο των Ενόπλων
ΣΧΟΛΙΟ : Bρισκόμαστε εν αναμονή του πρώτου θερμού επεισοδίου,με υπαιτιότητα της Τουρκίας.Οπως όλα δείχνουν η Παναγία μας πρέπει να έχει πάρει "επάνω της" τα Εθνικά Θέματα γι αυτό πλέον είναι επιτακτική η νηστεία και η Μετάνοια. 
Δυνάμεων της χώρας βρίσκεται σε επαγρύπνηση, με το βαθμό ετοιμότητας να αυξάνεται καθώς προχωρούμε προς το ορόσημο της 15ης Αυγούστου, μετά το οποίο αυτή θα κορυφωθεί.
Τα σχέδια της Άγκυρας για επιχείρηση έναρξης ερευνών μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου τα τέλη Αυγούστου, είναι γνωστά εδώ και μήνες στη χώρα μας.
Το θέμα όμως πήρε νέα τροπή, καθώς η «Καθημερινή» και ο Βασίλης Νέδος αποκάλυψαν χθες Κυριακή ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας (TRAO) κατέθεσε αίτημα προς τη διοίκηση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε μια περιοχή η οποία εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και στον 29ο μεσημβρινό, δηλαδή σε μια περιοχή που ξεκινάει από τα νότια της Ρόδου και φτάνει πέρα από το Καστελόριζο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το αίτημα της TRAO προς το τουρκικό επιτελείο, ζητείται διαθεσιμότητα της περιοχής μετά τις 15 Αυγούστου, όταν ολοκληρώνεται η αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέις» στη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Η Αθήνα εκτιμά ότι στην περίπτωση επαλήθευσης αυτού του σεναρίου θα προκύψει δύσκολη κατάσταση που αντικειμενικά θα οδηγήσει σε μείζονα κρίση, με το θέμα να έχει συζητηθεί στα ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων, όπου έχουν καταστρωθεί όλα τα σχέδια αντιμετώπισης τυχόν προβλήματος, ενώ παλαιότερα έχουν σταλεί μηνύματα τόσο προς τους συμμάχους όσο και προς την Άγκυρα να μην παραβιάσει τις ελληνικές «κόκκινες γραμμές».
Η χώρα μας προσδοκά ότι η τουρκική πλευρά δεν θα κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή και συγχρόνως , μαζί με την αυξημένη επαγρύπνηση, παραμένει ήρεμη, υποβαθμίζοντας δημόσια τουλάχιστον, το ζήτημα.
Τα υπάρχοντα στοιχεία όμως παραπέμπουν στην ισχυρή άποψη ότι η Άγκυρα και με τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας επιδιώκει με κάθε μέσο και μορφή πίεσης, να υπάρξει διάλογος για τα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τη συνολική επίλυση του Κυπριακού, με τον τρόπο ασφαλώς που η ίδια αντιλαμβάνεται.
indicator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου