Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ/ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ / ΤΟΥΡΚΙΑ-ΗΠΑ-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ./ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ....ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

1)ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΧΘΕΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΠΙΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΖΩΝ ΜΠΟΛΤΟΝ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ....".
ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΥΨΟΥΣ 8ΔΙΣ ΔΟΛ ΣΕ ΗΑΕ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 66 ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΒΕΤΟ. Ο ΤΡΑΜΠ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ "Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΤΑ ΗΑΕ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΣ-ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΝΩ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ!!!'.

2)ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 90 ΛΕΠΤΩΝ  ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΜΕ 46 ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΝΤΟΝΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΖΕΙΜΣ ΡΙΣ, ΚΑΙ ΤΟΝΤ ΓΙΑΝΓΚ. ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ,ΕΝΩ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ -ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΖΩΝ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ  ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2016. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΔΥΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

3)ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑΦΑΣΗ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΟΜΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ CAATSA  ΠΕΡΙ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΕΧΘΡΙΚΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ , ΕΝΩ ΜΕ 'ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ"ΤΟΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΤΟΥ 2017. ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S400, ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2017, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΑΧΘΕΙ Η CAATSA!!

4)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ S400  Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ, Ο ΤΟΤΕ ΥΠΕΞ ΤΖΩΝ ΚΕΡΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΡ ΑΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ PATRIOT-3  ΤΟ 2015  ΑΠΟ ΤΗ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΣΤΗΝ  ΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΗ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΕΡΝΤΑΝΤ ΚΙΛΙΤΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ(ΕΧΩ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣΤΟΥ). ΕΠΙΣΗΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΣΝΕΡ (ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ) ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ RAYTHEON TΩΝ  PATRIOT, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΝΔΟ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ/ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

5)Ο ΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 180 ΗΜΕΡΕΣ, .ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΕΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ. ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,ΜΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΤΙ 'ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ F35!!". ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΛΙΝΤΣΕΙ ΓΚΡΑΧΑΜ ΟΤΙ "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ!!!'.

6)ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΜΗ-ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΩΣ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΔΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ ,ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ 22 ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.(ΠΧ ΜΕ ΣΛΟΒΕΝΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑ)

7)ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 100 ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ BOEING , ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ.ΗΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ S400  ΩΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ S500  ΤΟ 2021-2022..ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΙ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΤΣΙΡ,(ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ  ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΚΑΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΩΦ ) ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ  ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ROSTEC  ΤΣΕΜΕΖΩΦ.

8)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΜΙΧΛΩΔΗ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ F35. ΠΧ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΙΖΟΝΑ(ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ LUKE) ΚΑΙ ΦΛΟΡΙΝΤΑ(ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ EGLIN) ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2020, ΟΤΑΝ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F35.  ΑΣ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ ΤΩ S400  ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΤΟΙΜΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2020.ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 30 ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΠΟΥΡΝΤΕΝΤ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ) ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ 20-30 ΠΤΗΣΕΙΣ(ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ) , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.

9)Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ S400  ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤI ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΤΟ ΙΡΑΚ ,ΚΑΙ  Η ΑΛΓΕΡΙΑ /ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.Η ΜΟΣΧΑ ΠΑΝΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ.. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΘΑ "ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ' ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ.(ΑΥΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΒΑΛΕΡΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΩΦ)

10)ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙTΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ , ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΕΝΤ ΚΡΟΥΖ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ, ΜΙΤΣ ΜΑΚΟΝΕΛ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΚΙ, ΚΑΙ ΤΖΩΝ ΤΙΟΥΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΝΤΑΚΟΤΑ.(ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)/ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΣΧΕΣΕΙΣ  ΜΕ  ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ  ΔΕΞΑΜΕΝΕΣΕΓΚΕΦΑΛΩΝ /ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ-ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ....ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝΕ ΛΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ,ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ(ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟ 'Κ") ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. .ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ  ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. .ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΗΤΤΕΣ(1974)-ΖΗΜΙΕΣ(ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΥΛΛΗΡΙΑΣ-ΚΟΦΙΝΟΥ ) ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ(ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-1967 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ).ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 36.7% ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ. ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ-ΜΟΡΦΟΥ-ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΔΥΟ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ  ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ.ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΕ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΕΝΩ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΣΑΖ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΙΣΚΕΝΤΕΡΟΥΝ.ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΕΛΩ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ..ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΤΤΙΛΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ "ΜΟΝ ΜΕ ΑΙΜΑ".ΜΟΝΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΠΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΑ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑ". ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ "ΙΔΙΟΡΥΘΜΗΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ".ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΚΑΦΗ  ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ.(ΣΕ Ή ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ ΜΠΟΣΤΑΝΟΓΛΟΥ-ΓΙΑΝΤΖΙ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΝΤΕΝΙΖ) ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ,ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ "ΒΑΣΙΛΕΙΟ" Ή ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΔΕΜ."ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ , ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ(ΕΝΝΟΩ ΣΕ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΝ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ, Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ . ΗΔΗ ΑΥΞΑΝΕΙ  ΚΑΙ ΜΕΓΕΝΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ..ΗΔΗ ΤΗΕΧΕΙ 12 ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΙΝΤΛΙΜΠ. ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΣΟΥΑΚΙΝ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ/ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ(ΠΡΟ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ/ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ). ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ   ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ  ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ  ΑΝΑΛΥΤΗ , ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.

2) Ο  ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ,ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ,ΤΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.. Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ,(ΠΧ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ). ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ 2-3 ΜΙΚΡΑ ΠΛΟΙΑΡΙΑ ΑΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ..Η ΔΙΟΚΗΣΗ ΤΩΝ  ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ 'ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΩΝ ΧΕΡΣΑΙΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΟ , ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ,ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΠΟ ΧΕΡΣΑΙΟΥΣ-ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ/ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ(ΑΠΟ ΦΩΚΑΙΑ-ΝΤΕΝΙΖΛΙ-ΑΔΡΑΜΥΤΙΟ-ΜΟΥΓΚΛΑ  ΚΑ)

3)ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ (ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΣΥΝΑΡΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΗΣΑΝ  ΟΥΤΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ), ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ  ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΙ ΓΚΡΑΤΣΙΟΣ-ΝΤΑΒΟΣ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΒΟΡΙΑΣ ΚΑ ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ -ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ/1974-1981-ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΗ  ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ,ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΡΥΦΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ 'ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ ' ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΕΣ ΚΑ. ΟΜΩΣ ΗΣΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟΠΟΛΕΜΟΙ.ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΣΕ ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ.ΕΙΧΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ"ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ"ΚΛΠ.. ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ.ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ "ΝΙΚΗ', ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ "ΦΑΕΘΩΝ ,ΚΑ.(ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΕΔΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ).ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ.ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΑΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ  ΚΥΠΡΙΑΚΟ..(.ΜΗΝ  ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ)

4)ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΛΠ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ  ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ 74 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΤΟ1982 ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΩΚΛΑΝΤΣ/ΜΑΛ ΒΙΝΑΣ..ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΛΟΙΩΝ, ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑ.ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΧΥ ΠΥΡΟΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ/ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ  ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ.Η  ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΘΑΤΣΕΡ ΕΙΧΕ  ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ. ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ "ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ' ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΓΚΑΛΤΙΕΡΙ-ΜΕΝΕΝΤΕΖ-ΑΝΤΑΓΙΑ-ΚΡΕΣΠΟ ΚΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΥΡΕΣ.Η ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΝΗΣΟΥ ΑΝΑΛΗΨΗΣ/ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ/ΤΡΙΣΤΑΝ ΝΤΕ ΚΟΥΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ -ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΚΗ-ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΦΟ- ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΛΩΡΑΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ.ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣΠΡΟΣΒΟΛΕΣ.  Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΜΕ ΣΤΟΛΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ..ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΑΙΓΥΠΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΕΛΝΟΦ-ΧΑΤΖΕΡΙΜ-ΝΕΒΑΤΙΜ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΥΤΕ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟ  ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.. Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1995-2000 ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ.ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ" ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΛΑΜΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ-ΑΔΑΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ....ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ "ΜΕΔΟΥΣΑ" ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ, "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ"ΓΕΔΕΩΝ-ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΣ' ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΚΤΑ....ΠΟΥ "ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ" ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ.
 
5)Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΟΡΙΑΚΟ  ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΙΛΑΝΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ  ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΣΕ ΦΑΣΗ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΒΑΛΕΡΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΩΦ ).ΟΣΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΙΠ "BOMBING TO WIN'  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΠΩΣ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΩ COERCION  ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ.  ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΤΟ 1999 ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΜΕ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΗΣΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ/NORTHERN-SOUTHERN WATCH  ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΡΑΚ ΑΠΟ ΤΟ1991 ΩΣ ΤΟ 2003 ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΣΑΝΤΑΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΠΗΛΘΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 2003 , ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΒΑΓΔΑΤΗ.. ΚΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡ ΕΤΙΚΟΙ.(ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΒΙΕΤΝΑΜ-ΒΟΣΝΙΑΣ-ΤΣΕΤΣΕΝΙΑΣ ΚΑ)....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ  ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ....ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΕΓΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ Ή ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ LESSONS LEARNED.
ΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ . ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου