Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η «ΝΤΡΟΠΗ» ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ;;;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Στην δεκαετία του ογδόντα βρισκόμουν στο Παρίσι όπου σπούδαζα. Μια μέρα είχα πάει στο κέντρο Πομπιντού, όπως κάθε μέρα σχεδόν και έψαχνα κάποιο βιβλίο για την τουρκική ιστορία. Ο υπάλληλος εκεί με κοίταξε προσεκτικά και με ρώτησε αν είμαι Τούρκος. Στην απάντηση μου ότι είμαι Έλληνας ο Γάλλος αυτός με κοίταξε με ένα έντονο αυθόρμητο θαυμασμό και στη συνέχεια μου έπλεξε ένα καταπληκτικό εγκώμιο για τους Έλληνες που τους θαύμαζε για την ιστορία τους, για τον πολισμό τους, για το φιλότιμο τους, για την αγνότητα τους και κυρίως για την τεράστια πνευματική τους κληρονομιά.

Πριν από λίγα χρόνια έτυχε να συνταξιδεύω στην Ιταλία με ένα Ισραηλινό αξιωματικό και πιάσαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Στο άκουσμα του ότι είμαι Έλληνας με κοίταξε κατάματα και μου είπε τα εξής χαρακτηριστικά. «Εσείς οι Έλληνες πράγματι στις αρχές του εικοστού αιώνα ήσασταν ο κυριότερος λαός στην ανατολική Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα. Είχατε κυριαρχήσει από την Οδησσό μέχρι την Αλεξάνδρεια και όπου πήγαινες, Οδησσό, Κωνστάντζα, Βάρνα, Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Σμύρνη, Αλεξάνδρεια, έβλεπες παντού Έλληνες με την ιδιαίτερη τους εξυπνάδα και εργατικότητα να κυριαρχούν στην κοινωνική ζωή και στην διανόηση» και όλα αυτά από ένα Εβραίο και συνέχισε, «Απορώ πράγματι σήμερα πως έχετε τόσο συρρικνωθεί και έχετε καταντήσει ένα μικρό και άνευ σοβαρού υπολογισμού αξία κράτος».
Το 2012 εν μέσω μνημονίων είχα μια συνδιάλεξη με ένα Γερμανό δικηγόρο για κάποια υπόθεση στην Γερμανία. Ο Γερμανός φίλος ήθελε να μου κάνει και σχολιασμό για την τρέχουσα επικαιρότητα και κυρίως για τις ελληνικές εξελίξεις όπως αυτές σχολιάζονται στην Γερμανία. «Οι Έλληνες ; κλέφτες, φοροφυγάδες, φραπέδες, τεμπέληδες, μας έχετε γίνει βάρος και σας έχουμε βαρεθεί να τρωτέ τα λεφτά μας. Στην χώρα σας μόνο απατεώνες κυβερνάνε και ποτέ κανένας τους δεν μπαίνει φυλακή».
Αλήθεια τι μεσολάβησε και από τον γενικό θαυμασμό την υπερήφανη παρουσία μας σε διεθνές επίπεδο βρεθήκαμε σε μια τόσο χαμηλή θέση ; Πως έγινε και μέσα σε λίγες δεκαετίες μετατραπήκαμε από τους πιο δημιουργικούς λαούς της Ευρώπης σε μαλθακά πρόβατα ; Ποιοι φταίνε; Τότε θυμήθηκα μια λαϊκή παροιμία. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δυστυχώς όμως το κεφάλι βρωμίζει και όλο το ψάρι και τότε η ευθύνη αλλά και οι συνέπειες πέφτουν σε όλους.
Ναι, μας προδώσαν οι ψεύτες πολιτικοί μας, ναι, μας έφεραν στο έσχατο κατάντημα . Όμως τι βγαίνει από όλες αυτές τις πραγματικές διαπιστώσεις ; Πάλι οι ίδιοι δεν κυριαρχούνε; Σε πια χώρα στον κόσμο αυτοί που έκλεψαν και προδώσαν και τώρα θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα εξακολουθούν να κυβερνάνε ; Αλλά και σε ποια χώρα στον κόσμο ο λαός της κάθετε και ανέχεται όλα αυτά χωρίς σοβαρή αντίδραση ;
Είναι πράγματι ντροπή να λες ότι είσαι Έλληνας ; Είναι ντροπή να έχεις μια τέτοια πνευματική κληρονομιά ; μια ιστορία γεμάτη από φιλοσόφους, από μάρτυρες και ήρωες που θυσιάστηκαν για το γένος ; να έχεις μια γλώσσα με την οποία γράφτηκε το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο, η Βίβλος ;
Ας κοιτάξουμε στον καθρέπτη μας. Δεν είναι ντροπή να λες ότι είσαι Έλληνας. Ντροπή όμως είναι να αφήνεις να καταστρέφουν τον ελληνισμό, να λεηλατούν την Ελλάδα, να διώκουν τους κατοίκους της και να μην αντιδράς.
Κάποτε όμως το ποτήρι ξεχειλίζει και τότε…ως εδώ και μη παρέκει.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ.
    https://www.youtube.com/watch?v=zF8Lj-CAkM0

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "Κορφιάτικο" ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ - Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή