Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Γιατί ο Τσίπρας είναι τελειωμένος.

Του Όφι Ιοβόλου.
Κακά τα ψέματα. Η «δεξιά παρένθεση» που ονειρεύεται ο Τσίπρας θα έρθει μόνο αν ο Μητσοτάκης κάνει ανάλογα εγκλήματα με αυτόν.Γιατί ο Τσίπρας είναι τελειωμένος

Δηλαδή, να ξεπουλήσει το κυπριακό προσκυνώντας τους Τούρκους, να βάλει το δάχτυλο στο μέλι ο ίδιος ή κάποιο μέλος της κυβέρνησης, να... στηθεί στα τέσσερα στους δανειστές υπογράφοντας ένα είδος νέου μνημονίου και να επιχειρήσει να στήσει ένα δεξιό καθεστώς υπονομεύοντας και χειραγωγώντας τους θεσμούς.
Εκτιμούμε ότι ο Κυριάκος και η κυβέρνησή του θα αποφύγουν τις παραπάνω κακοτοπιές και δεν θα κάνουν τη χάρη στον Αλέξη να επανέλθει στην εξουσία.
Και τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι δεν θα του την κάνουν.
Συνεπώς, μέχρι να γίνει το λάθος, που ευχόμαστε να αποφευχθεί, ο Τσίπρας θα κοιτάει ανήμπορος τον Μητσοτάκη που υποτίμησε να εφαρμόζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά του.
Και λέμε ανήμπορος, καθώς η μέχρι στιγμής αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιολύπητη.
Άσφαιρα πυρά, αστεία χτυπήματα από τους κονδυλοφόρους της Κουμουνδούρου, έλλειψη πάγκου. Κατάσταση που φανερώνει ότι ο Αλέξης δεν μπορεί να μεταλλαχθεί στον υπεύθυνο ηγέτη που θα του επιτρέψει να πετύχει την μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ.
Και μάλλον ποτέ δεν θα μπορέσει.
Πλέον μετά από την επαναφορά της κανονικότητας στην Ελλάδα, επανέρχεται και ο πολιτικός ρεαλισμός.
Ρεαλισμός που σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει ένα κόμμα διαμαρτυρίας που έτυχε να κυβερνήσει λόγω των συνθηκών, να μετατραπεί σε κόμμα εξουσίας.
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά.
Άρα έκτος απροόπτου ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά θα επιστρέψει σε μονοψήφια ποσοστά και θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.
Θα μας πείτε είναι θέμα χρόνου να κατεβάσει ρολά το ΚΙΝΑΛ, όπως ακούγεται, για να δημιουργηθεί η μεγάλη κεντροαριστερή - σοσιαλδημοκρατική - προοδευτική παράταξη.
Ε, και; Aπαντάμε.
Πώς θα καταφέρουν να επισκιάσουν και κατόπιν να ρίξουν τον Μητσοτάκη;
Με τους γραφικούς και άσχετους συριζαίους που παραμένουν εμμονικοί και πολιτικά ανόητοι ή με τα… πράσινα λιμά;
Πώς θα κατορθώσουν να εφαρμόσουν στην πράξη την «δεξιά παρένθεση» αν ο Μητσοτάκης υλοποιήσει έστω τα μισά από όσα υποσχέθηκε και δεν υποπέσει σε κάποιο από τα λάθη που αναφέραμε;
Με τις πομφόλυγες και τις τζάμπα μαγκιές του Τσίπρα;
Ή μήπως θα βγουν πάλι στους δρόμους; Θα γελάνε άπαντες όπως είπε και ο πρώην σύντροφος Βαρουφάκης.
Συν ότι ήδη έχει αρχίσει η γκρίνια για την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από τους ακραιφνείς συριζαίους, που σημαίνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για διάσπαση.
Όσον αφορά το 32% που θα προτάξουν οι οπαδοί του για να μας αμφισβητήσουν, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ήταν ευκαιριακό. Και τους δόθηκε λόγω της στρατηγικής του μη λάθους που ακολούθησε ο Μητσοτάκης.
Εάν ο Κυριάκος πόλωνε το κλίμα και δεν άφηνε τον Τσίπρα να αλωνίζει κραυγάζοντας έρχεται η κακή δεξιά να σας τιμωρήσει, είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα φλέρταρε με τα ποσοστά των ευρωεκλογών.
Και κάτι ακόμη. Τα... γουνάκια που έρχονται για τα εγκλήματα και τις σκευωρίες τους πως θα τα αντιμετωπίσουν;
Καλή δύναμη... σύντροφοι.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου