Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Το ηφαίστειο Piton de la Fournaise ξεσπά για τρίτη φορά το 2019 ...

Το Piton de la Fournaise είναι ένα ηφαίστειο  στην ανατολική πλευρά του νησιού της Ρεϋνιόν (ένα γαλλικό τμήμα) στον Ινδικό Ωκεανό που ξεκίνησε να εκδηλώνεται στις 13:00 τοπική ώρα στις 29 Ιουλίου 2019.Πύκλος από το τεταρτημόριο έκρηξη του ηφαιστείου τον Ιούλιο του 2019, piton de la τετάνα έκρηξη του ηφαιστείου τον Ιούλιο του 2019 εικόνες, piton de la fournase έκρηξη του ηφαιστείου Ιουλίου 2019 βίντεο, piton de la fournase έκρηξη ηφαίστειο Ιουλίου 2019 νέα, piton de la fournase έκρηξη ηφαίστειο Ιουλίου 2019 ενημέρωσηΑυτή είναι η τρίτη έκρηξη του έτους, η οποία πραγματοποιείται επί του παρόντος στην περιοχή Chapel της Rosemond και είναι σαφώς ορατή από τον Pas de Bellecombe. Παρατηρήθηκαν τουλάχιστον 3 ρωγμές. 

Μια σεισμική κρίση ξεκίνησε για πρώτη φορά στις 5:13 π.μ., υποδεικνύοντας ότι η λάβα έφευγε από τη δεξαμενή του μάγματος και εξαπλώθηκε στην επιφάνεια. 
Στην τελευταία έκθεσή του που δημοσιεύθηκε γύρω στις 6:30 μ.μ. τοπική ώρα σήμερα, το ηφαιστειακό παρατηρητήριο του Piton de la Fournaise δείχνει ότι " τρεις ρωγμές άνοιξαν στη βόρεια πλευρά του ηφαιστείου σε συνολικό μήκος περίπου 450 μ.

Η πρόσβαση στο άνω τμήμα του περιβλήματος Piton de la Fournaise, είτε από το μονοπάτι Pas de Bellecombe είτε από οποιοδήποτε άλλο ίχνος, απαγορεύεται.  Υπενθυμίζεται ότι η εκφόρτωση αεροσκαφών στην περιοχή του ηφαιστείου ρυθμίζεται και υπόκειται σε εξουσιοδότηση από τη Νομαρχία.
Το ηφαίστειο ξύπνησε για πρώτη φορά φέτος στις 19 Φεβρουαρίου. Η έκρηξη σταμάτησε στις 10 Μαρτίου. Είχε χαρακτηριστεί από την εμφάνιση δύο νέων ρωγμών, σε πλήρη έκρηξη, καθώς και από τις ροές λάβας σχεδόν φτάνοντας στο δρόμο των Laves.
Η δεύτερη έκρηξη του Piton de la Fournaise το 2019 διήρκεσε μόνο τρεις ημέρες. Τερματίστηκε στις 13 Ιουνίου 2019 και ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου, στις 6:35 π.μ. Ήταν αδύναμη και βραχύβια. Έτσι αυτή η τρίτη έκρηξη του έτους δεν ήταν απροσδόκητη.
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου