Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

IΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(ΣΕΑ) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.


1)ΤΟ ΣΕΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΟΥΑΤ ΟΚΤΑΙ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΣΟΙΛΟΥ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΜΠΝΤΟΥΛΧΑΜΙΤ ΓΚΙΟΥΛ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ,Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ ΔΡ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ , ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΥΠΕΞ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ASEAN,  ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΑΣΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2017 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ, ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΙΝΝΩΝ,ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ. ΚΑΘΩΣ  ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΕΡΓΚΙ ΛΑΒΡΩΦ.


2)ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΡΚ ΕΣΠΕΡ. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ  ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΖΕΙΜΣ ΤΖΕΦΡΕΙ. ".ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ "Η ΤΟΥΡΚΙΑ  ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΗΣ 35-40ΧΛΜ ΒΑΘΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΩΣ ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ'. ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ 'ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ). . ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ "ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΖΙΝΤΙΣ, ΑΡΑΒΕΣ,ΑΣΣΥΡΙΟΙ, ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ". 
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ  ΟΤΙ ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ  Ο ΑΚΑΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΕΝ ΜΑΚΕΝΖΙ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ"ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ". ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ . ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΝΕΛ ΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΡΑΒΩΝ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.


3)ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ Ο ΑΚΑΡ  ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡ.ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ S400, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΕΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ ΑΔΙΚΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ F35  ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 9 ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ  ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ   ΣΤΟ  ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.


4)ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΕΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΗΓΕΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ-ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΣΕΦ ΤΣΕΤΙΝ..ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ .


5) ΣΤΟ ΣΕΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕΡΝΤΑΝΤ  ΚΙΛΙΤΣ.ΓΙΑ ΔΙΜΕΡΗ ΘΕΜΑΤΑ.


6)ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΤΟΝΜΕΖ (ΜΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΟΖΜΠΑΛ,,ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ  ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ-ΛΙΒΥΗ--ΔΥΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ./ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ/TΡΑΟ/ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΑΡ-ΟΖΜΠΑΛ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΚΕΙΜΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ /ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΕΣ-ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΑΚΑΡ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΚΗ ΠΛΕΥΡΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.


7)Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΘΑ ΚΑΝΕI ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,


8)ΤΕΛΟΣ ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ CORE CATCHER ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ-1,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ-ΚΛΕΙΔΙ  ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΟΤΕΒΑ.


9)ΤΕΛΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ 3 ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΑΟΡΙΣΤΑ.ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΤΟΥΡΚΩΝ, ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΕΣ-ΤΟΥΡΚΟ-ΙΡΑΝΙΚΕΣ  ΩΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΟΥΔΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ.ΤΕΛΟΣ  ΘΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ Β61 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΩΝ.ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου