Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Τηλεσκόπιο του Καναδά κατέγραψε μυστηριώδη ραδιοσήμα από το διάστημα.

Μια σύντομη έκρηξη ραδιοφώνου που αποστέλλεται από μια άγνωστη πηγή σε όλο το σύμπαν έχει τραβηχτεί από το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο CHIME στον Καναδά .Το τηλεσκόπιο που ανακάλυψε το μυστήριο σήμα είναι το Πείραμα Καναδικής Έντασης Χαρτογράφησης Έντασης Υδρογόνου (CHIME, εικόνα) που έχει ανοιχτεί για λιγότερο από ένα χρόνο

Το σήμα, γνωστό ως Fast Radio Burst (FRB), κράτησε μόνο λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το σήμα είναι η πρώτη ραδιοεκπομπή που λαμβάνεται από ολόκληρο το σύμπαν με συχνότητα μικρότερη των 700 MHz - η χαμηλότερη συχνότητα FRB που έχει καταγραφεί ποτέ. 
Ως αποτέλεσμα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όποιος παρήγαγε το σήμα, το οποίο έχει ονομαστεί "FRB 180725A", είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά ισχυρό. 
Τα FRB είναι εξαιρετικά ασυνήθιστα, με τις απότομες εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων να ανακαλύπτονται για πρώτη φορά το 2007 και από τότε να καταγράφονται μόνο δύο δωδεκάδες παραδείγματα.Η σύντομη έκρηξη των ραδιοκυμάτων που ανιχνεύθηκε από το προηγούμενο τέχνασμα του πειράματος χαρτογράφησης εντάσεως του καναδικού υδρογόνου (CHIME)
Οι ειδικοί εξακολουθούν να ερευνούν τι προκαλεί τα FRB, με πιθανές εξηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκρηκτικών μαύρων οπών και των προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών.
Η εκπομπή ραδιοσυχνοτήτων εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το τηλεσκόπιο του πειράματος χαρτογράφησης της έντασης του υδρογόνου (CHIME), το οποίο λειτουργούσε για λιγότερο από ένα χρόνο.
Το FRB ανιχνεύθηκε από τους επεκτατικούς τέσσερις κυλίνδρους σε σχήμα U, μήκους 100 μέτρων (328ft), στις 25 Ιουλίου 2018.
Το CHIME έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να καταγράφει σήματα που αποστέλλονται όταν το σύμπαν, ήταν ηλικίας 6 έως 11 δισεκατομμυρίων ετών.
 Ο Christopher Conselice, καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Nόττιγχαμ, δήλωσε στο MailOnline ότι αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για μια καλύτερη κατανόηση του τι προκαλεί τα FRB.
«Δεν γνωρίζουμε την προέλευσή τους, θα μπορούσαν να προκληθούν από πολλά πράγματα», είπε. With its U-shaped cylinders made of metal mesh, experts have compared CHIME (pictured) to the half-pipes used by snowboarders and skateboarders. The radio signal it detected has been named FRB 180725A and is the first to be detected below 700 MHz
«Το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί η FRB χαμηλότερης συχνότητας παρέχει ελπίδα ότι μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα από πού προέρχονται και τι τους προκαλεί. 
«Θα μπορούσαν να προκληθούν από εκρηκτικά αστέρια, σουπερνόβα, εξωτικά αστέρια όπως παλίσσες, μαγνητοσκόπια, αστέρια νετρονίων ή μαζικές μαύρες τρύπες στο κέντρο των μακρινών γαλαξιών. 
«Θα μπορούσε ακόμη και να είναι κάποιος άλλος φυσικός μηχανισμός που δεν καταλαβαίνουμε ακόμα».
Ο Πάτρικ Μπόιλ, από το Πανεπιστήμιο McGill, ανέφερε για πρώτη φορά την ανίχνευση του FRB χαμηλής συχνότητας με μια θέση στην αστρονομική δημοσίευση « Τηλεγράφημα του αστρονόμου» .
Η θέση αναφέρει: «Κατά τη συνεχή ανάθεσή της, το CHIME / FRM ανίχνευσε το FRB 180725A το 2018 στις 25 Ιουλίου στις 17:59:43:15 UTC (18: 59: 43.15 BST / 13: 59: 43.15 ET).
«Το γεγονός εντοπίζεται σαφώς σε συχνότητες τόσο χαμηλές όσο τα 580 MHz και αντιπροσωπεύει την πρώτη ανίχνευση ενός FRB σε ραδιοσυχνότητες κάτω των 700 MHz».
Ο καθηγητής Conselice δήλωσε στο MailOnline ότι οι FBRs πιθανόν να συμβαίνουν τακτικά και πιθανότατα να φτάσουν στη Γη χιλιάδες φορές την ημέρα. 
Μέχρι στιγμής, όμως, τα ανθρώπινα εργαλεία έχουν εντοπίσει μόνο τις υψηλότερες εκπομπές ενέργειας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου