Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Σφραγισμένα τα σύνορα με Αλβανία, ελεγχόμενη η κατάσταση στο λιμάνι.

 «Έκανα πολλά χιλιόμετρα στην παραμεθόριο. Το μόνο που συνάντησα στα σύνορα ήταν μπλόκα και περιπολίες της Αστυνομίας». Την φράση αυτή χρησιμοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος ολοκλήρωσε την διήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο. Ο κ. Φιλιππάκος επεσήμανε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται κατά διαστήματα από την πλευρά της Αλβανίας για είσοδο προσφύγων και μεταναστών από την χώρα μας.

Τα μέτρα στην μεθόριο και όχι μόνο είναι αυξημένα τους τελευταίους μήνες και από την ώρα που άρχισε να καταγράφεται προσφυγή ροή από την Βόρεια Ελλάδα.
Τα σύνορα ουσιαστικά έχουν σφραγίσει καθώς οι αρχές της περιοχής καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, με συνεχή μπλόκα και περιπολίες ώστε να ανακοπεί κάθε δυνατότητα πρόσβασης προς την μεθόριο.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αφού επεσήμανε ότι στα σύνορα υπάρχουν μόνο αστυνομικές δυνάμεις συμπλήρωσε ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία επιζητά την συνεργασία με την Αλβανία ώστε μέσω της συνεργασίας αυτής να επιλύονται προβλήματα.
Πλήρως ελεγχόμενη είναι η κατάσταση και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που αποτελεί μία ακόμη πύλη προς την Ευρώπη. Μέχρι και τώρα η συνεργασία αστυνομίας και λιμενικού έχει ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν εικόνες όπως αυτές που εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι της Πάτρας.
«Δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό αλλά δεν εφησυχάζουμε», τόνισε στις δηλώσεις του.
Ο κ. Φιλιππάκος επισκέφθηκε όλες τις προσφυγικές δομές που λειτουργούν στην Ήπειρο. Διαπίστωσή του είναι ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο αριθμός των φιλοξενούμενων είναι σε επίπεδα ανάλογα των δυνατοτήτων των δομών, στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό ώστε να μην ανακύπτουν προβλήματα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εξήρε το επίπεδο συνεργασίας της αστυνομίας με τους υπόλοιπους φορείς που ασχολούνται με το προσφυγικό επισημαίνοντας ότι η αστυνομία στην Ήπειρο έχει να παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου