Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Αυστρία: Απαιτεί ο στρατός να κλείσει τα σύνορα της Ε.Ε. στους μετανάστες.

Η Αυστρία ζητεί την ανάπτυξη στρατευμάτων για τη διασφάλιση των συνόρων της ΕΕ από τους μετανάστες.Αρκετοί κορυφαίοι αυστριακοί αξιωματούχοι ζητούν να προστατεύονται τα σύνορα της ΕΕ από τους αιτούντες άσυλο, φθάνοντας στο σημείο να προτείνουν τη χρήση στρατιωτών και αστυνομίας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Οι παρατηρήσεις έγιναν πριν από τη συνάντηση έκτακτης ανάγκης της ΕΕ για τη μετανάστευση, προκειμένου να τεθεί τέρμα στη συνεχιζόμενη μετανάστευση στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξη του Σάββατο με την εφημερίδα Die Welt, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Mario Kunasek ζήτησε την ενίσχυση του Οργανισμού Συνόρων και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex) με στρατεύματα και αστυνομικούς προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων.

Ο υπουργός πρότεινε την αποστολή στελεχών της Frontex στα εξωτερικά σύνορα των Βαλκανικών κρατών, της Ιταλίας και της Ελλάδας, καθώς και στις «αφρικανικές χώρες με τη συναίνεση του αντίστοιχου κράτους».

Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στις 23 Ιουνίου, ο Αυστριακός υπουργός της ΕΕ Γκέρνοτ Μπλούμελ ήρθε με την ιδέα της δημιουργίας κέντρων υποδοχής μεταναστών και τη χρησιμοποίησή τους για να καθορίσει εάν οι μετανάστες μπορούν να ζητήσουν άσυλο στο μπλοκ.

Ο ίδιος δήλωσε την ίδια ημέρα ότι ο αυστριακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Heinz-Christian Strache προειδοποίησε για πιθανή αλυσιδωτή αντίδραση σε όλη την Ευρώπη, εάν η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της. "Αυτή είναι η λογική συνέπεια, και είμαστε προετοιμασμένοι γι 'αυτό και θα προστατέψουμε όμοια τα σύνορά μας", ανέφερε ο Στρας σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Αυτές οι παρατηρήσεις προηγήθηκαν της έκτακτης μίνι συνόδου της Κυριακής για τη μετανάστευση, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει τους ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες για να επιλύσουν διαφωνίες σχετικά με την κατάσταση της μετανάστευσης στην Ευρώπη. Η άτυπη συνάντηση κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων θα διεξαχθεί ενόψει μιας πλήρους ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Οι διαμάχες για τη μετανάστευση έχουν ενταθεί πρόσφατα στην Ευρώπη εν μέσω της αντιπαράθεσης της Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Εσωτερικών της Χορστ Σιχόφερ σχετικά με το αν θα απομακρυνθούν οι αιτούντες άσυλο στα σύνορα της Γερμανίας και τη σκληρή πολιτική μετανάστευσης που ενέκρινε η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας.

Πηγή: Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου