Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν «φωτίζουν» τους τουρκικούς πυραύλους κρουζ SOM.

Μια πρόβα της παρέλασης πραγματοποιήθηκε στο Μπακού, η οποία προγραμματίζεται να είναι αφιερωμένη στην εκατονταετηρίδα της δημιουργίας των εθνικών ενόπλων Î¤Î± μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν «φωτίζουν» τους τουρκικούς πυραύλους κρουαζιέρας SOMδυνάμεων της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα όπλα, τα οποία "φωτίστηκαν" κατά τη διάρκεια της πρόβας. Ένα από αυτά τα όπλα είναι τα SOM κρουζ που παράγονται στην Τουρκία. Μεταφέρθηκαν κατά μήκος των κεντρικών
δρόμων της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν στην πλατφόρμα KamAZ. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι νωρίτερα η Άγκυρα δεν είχε αναφέρει ότι είχε συνάψει συμβάσεις με μια χώρα για παραδόσεις τέτοιων πυραύλων κρουζ.


Ο κατασκευαστής των πυραύλων είναι η τουρκική εταιρεία Roketsan.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μία από τις τροποποιήσεις του τουρκικού κρουζ SOM-B1 παρουσιάζεται για το οπλισμό των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό αναφέρεται από την AzeriDefense AzeriInformation Portal .

Ο πύραυλος έχει εύρος στόχων έως 250 χλμ. (σε δοκιμές που δεν υπερβαίνουν τα 200 χλμ.), η μάζα της κεφαλής είναι περίπου 230 κιλά. Ταυτόχρονα, η συνολική μάζα του KR φθάνει τα 590 κιλά.

Στο όπλο της ίδιας της Τουρκίας, το βλήμα SOM παραδόθηκε το 2012.

Η καθοδήγηση πραγματοποιείται με τη βοήθεια του παγκόσμιου συστήματος GPS εντοπισμού θέσης και, το πιο σημαντικό, ο πυραύλος εφαρμόζει μια τεχνολογία που επιτρέπει την εξουδετέρωση των συστημάτων που παρεμβαίνουν στο σήμα GPS. Στην Τουρκία, ως φορέας της KR SOM, χρησιμοποιείται ένας μαχητής-επιδρομέας (μαχητής-βομβιστής) F-4E-2020.

Στο Μπακού, λέγεται ότι η παρουσία ενός τέτοιου CD θα επιτρέψει στην Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν να νικήσει στόχους εχθρού στην επικράτειά της, χωρίς την είσοδο της αεροπορίας της χώρας στη ζώνη αεροπορικής άμυνας του εχθρού.

https://topwar.ru/143537-azerbaydzhanskie-smi-zasvetili-krylatye-rakety-som-tureckogo-proizvodstva.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου