Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΣΚΟΠΙΑ: Φόβοι για κλίμα βίας και εκτροπής! Έχουν κι εκεί τους δικούς τους “Μπαρμπαρούσηδες”

Έχουν και στα Σκόπια “Μπαρμπαρούση”; Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Βalkan News που υπογάφοι οι Erol Rizaov-Nezavisen Vesnik, ναι. Εκεί φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι αστεία όπως εδώ και υπάρχει ανησυχία για την δημιουργία κλίματος βίας από την εθνικιστική αντιπολίτευση του VMRO-DPMNE.

Στο ρεπορτάζ τους οι δημοσιογράφοι υπενθυμίζουν την «27η Απριλίου», όταν “αγανακτισμένοι” είχαν εισβάλει στο Κοινοβούλιο και είχαν προκαλέσει σοβαρότατα επεισόδια. Όπως επισημαίνουν το VMRO , “βλέπει” στην συμφωνία με την Ελλάδα την ευκαιρία να “αναστηθεί”. Όπως γράφουν αυτό το κόμμα σε περιόδους γαλήνης και ηρεμίας είναι “νεκρό”.
“Χωρίς θύματα, χάος, βία, εγκληματικότητα και διαφθορά, εκβιασμούς και απειλές, εξάπλωση φόβου και τυραννίας , το κόμμα που κυβέρνησε χωρίς έλεγχο για 11 χρόνια δεν έχει ιδέα πώς να λειτουργήσει”, γράφουν.

Στο ρεπορτάζ εκφράζονται φόβοι ότι η αστυνομία δεν ελέγχεται από την σημερινή κυβέρνηση ,αλλά από το VMRO που επί 11 χρόνια κατόρθωσε να την “διαβρώσει”. Επισημαίνουν ότι η σκληρή βία που ασκήθηκε εναντίον διαδηλωτών τις τελευταίες ημέρες ίσως να αποτελεί και μέρος ενός σχεδίου ώστε να προκληθεί κοινωνική αντίδραση.
Οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν το ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι τόσο το VMRO όσο και ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να επιτρέψουν την επανάληψη των γεγονότων της 27ης Απριλίου ή ακόμη χειρότερα να οδηγήσουν τη χώρα σε εκτροπή!
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου