Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εγκρίθηκε ιλιγγιώδης 10ετής αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ.

Εγκρίθηκε από την Αμερικανική Γερουσία η στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ συνολικού ύψους 38 δισ δολαρίων για τα επόμενα 10 χρόνια αρχής γενομένης το 2019. Η συμφωνία των δύο κρατών περιλαμβάνει την ετήσια καταβολή στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ του ποσού των 3,8 δισ δολαρίων μέχρι το 2029.

Από αυτό το ποσό τα 3,3 δισ δολάρια προορίζονται για την χρηματοδότηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και τα 500 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη των αντιπυραυλικών συστημάτων Arrow 2, Arrow 3, και David’s Sling.
Το 2018 το Ισραήλ έλαβε από τις ΗΠΑ 3,1 δισ. δολαρίων για την αγορά οπλικών συστημάτων και 705,8 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη των παραπάνω αντιπυραυλικών συστημάτων.
Στο νέο νόμο που ψηφίστηκε από την Γερουσία εγκρίθηκε η επέκταση για πέντε χρόνια της συμφωνίας των δύο κρατών για την αποθήκευση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ μια πρακτική που εφαρμόστηκε μετά τους Πολέμους στον Κόλπο.

Τέλος στο νέο νόμο προβλέπεται η συγκρότηση μιας κοινής επιτροπής για τον προσδιορισμό των πυρομαχικών που οι Ισραηλινοί χρειάζονται στον πόλεμο κατα της τρομοκρατίας, κατά της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου