Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Το Ιράν αναζητά τρόπους εξαγωγής πετρελαίου παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η Τεχεράνη συγκροτεί επιτροπή για την αναζήτηση πιθανών αγοραστών, καθώς ο Tραμπ καλεί το Ριάντ να ενισχύσει την παραγωγή για να αντισταθμίσει τις χαμένες εξαγωγές του Ιράν,Η ιρανική Προεδρία, ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι απευθύνεται στο έθνος σε μια τηλεοπτική ομιλία στην Τεχεράνη, Ιράν, 8 Μαΐου 2018. (Υπηρεσία Ιρανικής Προεδρίας μέσω AP)

Οι Ιρανοί ηγέτες πραγματοποίησαν συνάντηση το Σάββατο για να εξετάσουν τα αντίμετρα στις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων τρόπων για να συνεχίσουν να εξάγουν πετρέλαιο, σύμφωνα με μια έκθεση στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Στη συνάντηση μεταξύ του Ιρανού Προέδρου Χασάν Ρουχάνι και των αρχηγών του κοινοβουλίου και του δικαστικού σώματος «εξετάστηκαν διάφορα σενάρια απειλών για την ιρανική οικονομία από την αμερικανική κυβέρνηση και λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα για την προετοιμασία πιθανών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και για την πρόληψη των αρνητικών τους αντίκτυπο ", ανέφερε το IRNΑ.
Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν «προτάσεις για την επίτευξη αυτάρκειας ... στην παραγωγή πετρελαίου και για την αποφυγή της ευπάθειας στον τομέα των ενεργειακών φορέων», γράφει το πρακτορείο ειδήσεων στην αγγλική γλώσσα .
Η ιρανική κυβέρνηση συγκρότησε επίσης επιτροπή για την αναζήτηση πιθανών αγοραστών πετρελαίου μετά την έναρξη ισχύος των κυρώσεων των ΗΠΑ.
"Λόγω της πιθανότητας κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, η επιτροπή θα μελετήσει την ικανότητα των αγοραστών και τον τρόπο απόκτησης των εσόδων από την πώληση πετρελαίου, εναλλακτικές λύσεις ασφαλούς πώλησης που είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν οδηγούν σε διαφθορά και κερδοσκοπία", δήλωσε ο Fereydoun Hassanvand, επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας του κοινοβουλίου.
Το Ιράν αντιμετώπισε αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάιο ότι η Ουάσινγκτον αποχώρησε από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις.
Η χώρα έχει επίσης δει διαρκώς αυξανόμενες διαμαρτυρίες τους τελευταίους μήνες. Το Σάββατο, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αϊτατόλα Αλί Χαμενεί κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από τις αναταραχές .
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου