Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

«ΤΟ ΜΕΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ, ΤΟ ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ»


Eλεύθερον τὸ εὔψυχον!
Μια εξαιρετική εισήγηση της Ειρήνης Μαρούπα για την Ελλάδα και την στην ημερίδα 
«Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στην σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο», που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 18 Μαρτίου

 
οὓς νῦν ὑμεῖς ζηλώσαντες καὶ τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον κρίναντες μὴ περιορᾶσθε τοὺς πολεμικοὺς κινδύνους. 
(παρ. 43 Επιτάφιος Περικλή, Θουκυδίδης)
 
Διάλεξα τον τίτλο της εισήγησής μου από τον Επιτάφιο του Περικλή που συνέγραψε ο Θουκυδίδης. Απόσπασμα από τον επιτάφιο λόγο που εκφώνησε  ο Περικλής το 430 π.Χ..
 
Δικαίως θα αναρωτηθείτε, τι σχέση έχει ο επιτάφιος και ειδικά τούτο δω το απόσπασμα, με το θέμα της ημερίδας μας «Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στην σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο».
 
Δικαίως αναρωτιέμαι κι εγώ, ελπίζω κι εσείς, γιατί μαζευτήκαμε σήμερα στην Ξάνθη και γιατί ήρθαμε τόσοι άνθρωποι από τόσο μακριά για να συμμετέχουμε.
 
Για να διαπιστώσουμε, αν τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, όσο και η πειρατική πολιτική της ασταθούς Τουρκίας, δημιουργούν αρνητικές συνθήκες και δυνητικούς κινδύνους για την Ελλάδα, τους οποίους μάλιστα πρέπει να αντιμετωπίσει, κατά το εισαγωγικό σημείωμα των διοργανωτών της εξαιρετικής αυτής ημερίδας, είναι η ΜΙΑ εύλογη απάντηση.
 
Σίγουρα για ν ακούσουμε από κοντά τους αξιολογότατους και ειδικούς στα θέματα που αναλύουν, δεύτερη απάντηση.
 
Θα σας πω  γιατί, εγώ, είμαι εδώ. Γιατί καταλαβαίνω ότι τέλειωσε η ώρα της συζήτησης, τέλειωσε η ώρα που περιγράφει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλή, « δεν είμαστε γι’ αυτό λιγότερο κατατοπισμένοι στα πολιτικά, γιατί μονάχα εμείς αυτόν που δεν παίρνει καθόλου μέρος σ’αυτά τον θεωρούμε όχι φιλήσυχο, αλλά άχρηστο, κι εμείς οι ίδιοι ή κάνουμε ορθές σκέψεις και προτάσεις πάνω στις υποθέσεις της πολιτείας ή τουλάχιστον παίρνουμε σωστές αποφάσεις γι’αυτές, γιατί δεν νομίζουμε πως τα λόγια βλάπτουν τα έργα, αλλά ότι πιο πολύ βλάπτει να μην διαφωτιστούμε πιο μπροστά με τον λόγο για τα όσα πρέπει να κάνουμε», (ἔνι τε τοῖς αὐτοῖς οἰκείων ἅμα καὶ πολιτικῶν ἐπιμέλεια, καὶἑτέροις πρὸς ἔργα τετραμμένοις τὰ πολιτικὰ μὴἐνδεῶς γνῶναι• μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ' ἀχρεῖον νομίζομεν, καὶ οἱ αὐτοὶἤτοι κρίνομέν γε ἢἐνθυμούμεθα ὀρθῶς τὰ πράγματα, οὐ τοὺς λόγους τοῖς ἔργοις βλάβην ἡγούμενοι, ἀλλὰ μὴ προδιδαχθῆναι μᾶλλον λόγῳ πρότερον ἢἐπὶἃ δεῖἔργῳἐλθεῖν.)
 
Είναι ώρα για ΔΡΑΣΗ. Και πρέπει να συντονιστούμε. Γι’ αυτό έχω έρθει. 
 
Και για να περάσω αμέσως στην ουσία του θέματος. Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι. Μόλις 8.000.000. Σε μια μικρή χώρα. Την Ελλάδα μας. Που τα σύνορά μας αμφισβητούνται πανταχόθεν, (η άποψή μου είναι ότι έχουν ήδη αλλάξει κι απλώς δεν μας έχει ανακοινωθεί). Που η αθρόα κι ελεύθερη εισροή των λαθρομεταναστών έχει υπονομεύσει καίρια την εθνική συνοχή κι ομοιογένεια. 
 
Εδώ πρέπει να κάνω μία σοβαρή αναφορά στο καίριας σημασίας ζήτημα της κατεθυνόμενης λαθρομετανάστευσης που υφίσταται η χώρα μας.
   
Τα τελευταία χρόνια, ανεχθήκαμε σαστισμένοι, παθητικά την δημιουργία εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων εθνοκτόνων, μέσα στην χώρα μας σε απαράδεκτα ποσοστά για την επιβίωση οιουδήποτε εθνικού κράτους. Ενώ η ιστορία και η στρατηγική, όπως διδάσκεται, σε όλες τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές και σε όλα τα ανώτερα πολιτικά τμήματα, αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα πολυπολιτισμικά, πολυεθνοτικά, πολυθρησκευτικά, μειονοτικά μπαλώματα εντός μιας κρατικής επικράτειας αποτελούν τον πρώτο στόχο διέγερσης και αποσταθεροποίησης αυτού του κράτους, από οποιονδήποτε επίδοξο κατακτητή, εμείς επιτρέψαμε κι επιτρέπουμε την αλλαγή του εθνικού και θρησκευτικού χάρτη της χώρας με εισροές πληθυσμών που είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ περισσότερο φίλα προσκείμενοι προς τους εχθρούς μας απ’ό,τι σε μας. Πληθυσμών που έχουν τέτοια χαοτική πολιτισμική διαφορά από εμάς που είναι Αδύνατον να αφομοιωθούν. Όχι επειδή το φοβόμαστε ότι δεν θα γίνει η αφομοίωση, αλλά επειδή είναι αποδεδειγμένο σε πλείστες άλλες χώρες, (Γερμανία, Ολλανδία, ΗΠΑ,). Είναι επίσης τελεσίδικα διαπιστωμένο σε πανεπιστημιακές μελέτες κορυφαίου κύρους, που μελετώντας την ιστορία ενσωμάτωσης πληθυσμιακών ροών με άλλες πολιτισμικές καταβολές, διαπιστώνουν ότι αυτή ουδέποτε συνέβη (Tuffts καθηγήτρια πολιτικών επιστημών KellyGreenhill “weaponsofmassmigration” 2011, σύμβουλος του JohnKerry, “οι μέθοδοι των μεταναστευτικών ροών θεωρείται ως μία ιδιαίτερα σύγχρονη μέθοδος για την επιδίωξη πολιτικών και οικονομικών στόχων μεγάλης αποτελεσματικότητας που καταλήγει σε πλήρη μη αναστρέψιμη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με την εισβολή σε αυτήν, την χώρα στόχος, ανθρώπων με καθοδηγούμενη μετανάστευση από τις χώρες πηγή όπου συμβαίνει μία σκόπιμη κοινωνική αναταραχή που παίρνει τις διαστάσεις του πολέμου. Έτσι προκαλείται πολιτικό, κοινωνικό χάος και πολιτισμική αλλοίωση στις χώρες στόχος, ώστε να μεταβληθεί ο πληθυσμός σε μία ανθρώπινη μάζα, έναν χυλό, μέσω του οποίου τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των αυτοχθόνων πιέζονται σε υποχώρηση, χάριν μιας αναγκαίας ισοπεδωτικής πολιτικής διαχείρισης και επομένως σε περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και διαδικασιών του αυτόχθονος πληθυσμού. Οι αυτόχθονες, όμηροι, χάνουν την διαχείριση της χώρας τους…», Harvard καθηγητής πολιτικών επιστημών RobertPantna “οι καρποί των πολυπολιτισμικών κοινωνιών είναι η απομόνωση, η απάθεια, η αδιαφορία και η έλλειψη κοινωνικής συνοχής»),. Θα θυμίσω εδώ ότι η Ελλάδα, μέχρι προ  25ετίας απολάμβανε εξαιρετικά ποσοστά εθνικής και θρησκευτικής ομοιογένειας, 97-98%, τα οποία εκτός από μία αίσθηση συνοχής κι αδελφοσύνης που παρήγαγαν στον πληθυσμό, αναγνωρίζονταν επιπλέον από όλες τις στρατηγικές αναλύσεις της χώρας μας και του εξωτερικού, ως συντριπτικό στρατηγικό και αμυντικό   πλεονέκτημα.
   
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι πιο δυναμικοί και δραστήριοι ηγέτες όλων των χωρών και των ιστορικών περιόδων, πριν επιχειρήσουν να επεκτείνουν εδαφικά και στρατηγικά την χώρα τους, προβαίνουν σε μαζικές εθνοκαθάρσεις, ομογενοποιώντας τα εθνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά των υπηκόων τους. Βλέπε ναζιστική Γερμανία, κεμαλική Τουρκία και μέχρι το 1960, Ισραήλ σήμερα. Εμείς λοιπόν έχοντας ήδη αυτό το πλεονέκτημα και χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε καμία απάνθρωπη δίωξη κανενός για να το πετύχουμε, ξαφνικά και συλλογικά οι ηγέτες μας όλων των πολιτικών αποχρώσεων, αποφάσισαν να το καταστρέψουν. Αρχής γενομένης με τον Σαμαρά το 1990 και με συντριπτικούς ρυθμούς τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς από εμάς, που έχουμε στοιχειώδη αντίληψη και τελειώσαμε το γυμνάσιο ή το λύκειο, ότι όλοι αυτοί δεν κατάλαβαν αυτό που ήξεραν όλοι οι προκάτοχοί τους στην Ελλάδα και όλες τις υπόλοιπες χώρες; Ή είναι τόσο αδιάβαστοι ώστε να μην γνωρίζουν τις μελέτες που αποδεικνύουν ότι αφομοίωση τέτοιων πολιτισμών ποτέ δεν είναι δυνατή; Για την απάντηση σε αυτό σας παραπέμπω στο πόνημα ενός μέλους των λεσχών (όπως όλοι οι δυτικοί ηγέτες παγκοσμίως σήμερα), του Coudenhove Kallergi, υπουργού εξωτερικών της Αυστρίας περί το 1920, πατέρα της Πανευρώπης (που το βραβείο του πήραν Μέρκελ το 2009 και Χέρμαν Βαν Ρομπάϋ το 2011), το Praktischer Idealismus,  που συνέγραψε το 1925 για να μας προαναγγείλλει ότι πρέπει η Ευρώπη να εποικιστεί από 185.000.000 αφροασιατικής προέλευσης ως το 2025, έτσι ώστε διαφορετικής πολιτισμικής και γενετικής προέλευσης, μετά την αναμενόμενη επιμειξία με τους γηγενείς, ευρωπαίους και έλληνες, θα προκύψει ένας καινούριος πληθυσμός πιο νωθρός και πιο κουτός, χωρίς ίχνος εθνικής ταυτότητας, που θα είναι πολύ ευκολοκυβέρνητος,  από μία πνευματική ελίτ κατά τον Coudenhove, ήδη υπάρχουσα το 1925, που αναφέρει ότι αποτελείτο ως επί το πλείστον από τραπεζίτες και διανοούμενους εβραϊκής καταγωγής. «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας”.
 
Καταλάβατε τώρα γιατί εποικίζονται τα νησιά μας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη;
 
Ζούμε σε μια μικρή χώρα. Την Ελλάδα μας. Που, η αθρόα εισβολή και μελών του ISIS, τούρκων πρακτόρων, και Κύριος οίδε τίνος άλλου, είναι από μόνη της μία ωρολογιακή βόμβα, η οποία έχει ήδη σκάσει. 
 
Ή θα παραδοθούμε, θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, προσφέροντας γην και ύδωρ στον όποιον εχθρό επιβουλεύεται την γη μας (και ήδη πολλοί εξ αυτών την διεκδικούν με πολεμικές πράξεις),Ή ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ. Ένας δρόμος μένει. Να γίνουμε 6.000.000 πολεμιστές, από 14-70 ετών, να γνωρίζουμε σκοποβολή, να κατέχουμε νόμιμα όπλα, να είμαστε πολιτοφύλακες, εθνοφύλακες, όπως θέλετε πείτε το.
 
Εγώ το λέω με απλά λόγια: να μπορούμε να υπερασπιστούμε ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΩΜΟΥΣ, τάφους των προγόνων. Να πολεμήσουμε για την συνέχεια, την επιβίωση του ελληνικού λαού που κατοικεί σ’αυτήν την γωνιά του πλανήτη εδώ και 5000 χρόνια!
 
Θα με ρωτήσετε, γιατί δεν είναι καιρός για λόγια και αποφάσεις; Πόλεμο έχουμε; Δεν έχουμε και μπορεί να μην γίνει καν.
 
Θα σας απαντήσω με παρρησία. Ναι.Πόλεμο έχουμε.Κηρυγμένο επισήμως με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο! Όχι μόνο συνείδησης πόλεμο. Πραγματικό. Μην καταπίνετε αμάσητη την εικονική πραγματικότητα που σας ταϊζουν, τα χειραγωγημένα ΜΜΕ των ντόπιων πρακτόρων ξένων υπηρεσιών, οι εθελόδουλοι υπάλληλοι των διεθνών τραπεζιτών που παριστάνουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
 
Αντίθετα στον ορισμό του Θουκυδίδη που είπε ότι, ευτυχισμένος είναι μόνον ο ελεύθερος και για να είσαι ελεύθερος πρέπει να είσαι γενναίος, (μόνος αυτός είναι ο τρόπος να είσαι ελεύθερος), οι εθνοπατέρες του σήμερα, μας πιπιλίζουν το μυαλό, ότι είναι δυνατόν να είμαστε παρακμιακοί, αποβλακωμένοι, νωθροί και δειλοί και παρ’όλ’ αυτά να παραμείνουμε ελεύθεροι γιατί κάποια μεγάλη δύναμη, κάποιος διεθνής οργανισμός ή ο ίδιος ο αρχάγγελος Γαβριήλ θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ελευθερία μας. 
 
Oι οποίοι, καναλάρχες και πολιτικοί, διεφθαρμένοι όλοι, μας λένε ότι κι αν δεν είμαστε ελεύθεροι, κι αν οι Τούρκοι μας πάρουν δυο νησιά ή την Θράκη, ή δορυφοριοποιήσουν την Ελλάδα, ή αν εκχωρήσουμε την ελευθερία μας, σε ξένους οργανισμούς, στο ΔΝΤ, στην παγκόσμια τράπεζα, σε ξένα διευθυντήρια και τελικώς στις 13 τραπεζικές οικογένειες που ποδηγετούν σήμερα τον κόσμο, δεν πειράζει. Δεν πειράζει που δεν θα είμαστε τελείως ελεύθεροι, γιατί θα μπορούμε να αγοράζουμε αγαθά, να έχουμε τις συντάξεις μας, να απολαμβάνουμε τον καφέ μας, να ερωτευόμαστε και άρα βρε αδελφέ, να είμαστε ευτυχισμένοι. Σκλάβοι, αλλά ευτυχισμένοι.
 
Βλέπετε με τα μάτια σας, ακούτε με τα αυτιά σας, πιστεύετε στην λογική και την κρίση σας.
 
Ακούστε λοιπόν:
Ερντογάν 29/11/2016 αναφερόμενος κατά την διάρκεια των συνομιλιών για το κυπριακό: «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία, εκεί υπάρχει μία τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Στον βορρά υπάρχει καιτουρκική δημοκρατία, αυτό ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς θα το καταλάβουν και θα το μάθουν». 
 
Κανείς δεν αντέτεινε για την παράνομη κατοχή του βόρειου κομματιού του νησιού, της Κύπρου μας, και την  παράνομη παραμονή τουρκικού στρατού σε αυτό, ούτε για τον παράνομο εποικισμό. Έλληνας της Κύπρου, της Ελλάδας ή ξένος! Και την σημαία από το αυτοκίνητο της αποστολής του προέδρου, καθώς και την αναγραφή στην επιγραφή του στις συνομιλίες «πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας», τις πήρε και τις δύο ο αέρας, κατά τα ειωθότα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 20 χρόνια!
 
Ερντογάν 13/1/2017¨»Έχουμε τονίσει ξεκάθαρα σε Ελλάδα και Κύπρο ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».
Μπουρχάν Κουζού, σύμβουλος Ερντογάν 7/2/2017: «το πρόβλημα στο Αιγαίο δεν είναι δύο γίδες που βόσκουν σε 2 βράχια. Αν στο αιγαίο κυριαρχήσουνοι έλληνες, το 65% θα είναι ελληνικό! Για να υπάρχει πέρασμα μεταξύ των λιμανιών μας θα χρειάζεται άδεια από τους έλληνες».
 
Δηλαδή αν νικήσουμε, ΜΟΝΟΝ ΤΟ 65% ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (το δυτικά του 25ου μεσημβρινού, που μας είπε τον Απρίλιο του 16, στην συνέντευξη Καμμένου στο ενικός του Χατζηνικολάου στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο ΥΕΘΑ Πάρις Καρβουνόπουλος όταν ρώτησε «κ. Υπουργέ γιατί τα πλοία του ΝΑΤΟ πλέουν δυτικά του 25ου μεσημβρινού, πώς εμποδίζουν από εκεί τις μεταναστευτικές ροές;»). Διαφορετικά, αν επικρατήσουν οι Τούρκοι ολόκληρο το αιγαίο θα είναι δικό τους! (αναρωτιέμαι και στην Ακρόπολη αν θα κυματίζει η γαλανόλευκη τότε!) Γιλίτ Μπουλούτ, σύμβουλος Ερντογάν 18/1/2017: «Η Κύπρος είναι τουρκική, θα χυθεί αίμα εκεί.Πως πήραμε πίσω την Κύπρο; Με τα αίματα των μαρτύρων. Αν στις χώρες της Ε.Ε., στην Αγγλία ή στην Γερμανία υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την επιστροφή της Κύπρου, θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο. Αν υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να αφαιρεθεί από την χώρα του Τούρκου η Κύπρος που πήραμε με τα αίματα των μαρτύρων, και είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο αντίτιμο, η Κύπρος στέκεται εκεί, ορίστε!»
 
(Μόνο με πόλεμο δηλαδή θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το νότιο κομμάτι του νησιού που μας ανήκει!)
 
και
 
« Όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Ελλάδας έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες. Σήμερα δεν υπάρχει Ελλάδα. Μακάρι να σηκώνονταν οι 300 του Λεωνίδα να πάνε να δούνε την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει γραβάτα (και οι προηγούμενοι θα συμπληρώσω εδώ), έκανε όλα όσα του είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά: Σήμερα οι έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν. Είναι όλοι σκλάβοι. Τι περιμένουν; Περιμένουν το χρέος εκεί».
Μας προειδοποιεί ως τελευταίο καμπανάκι πριν την αυλαία. Ο Λεωνίδας θα έκλαιγε για την σημερινή ηθική παρακμή μαςκαι δεν υπάρχουμε πλέον, ούτε ως έλληνες ούτε ως πολίτες.
 
Είναι αλήθεια; Ειπωμένο από τον εχθρό το περιεχόμενο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία…
 
Ατελείωτες δηλώσεις για τον υποχωρητικό Κεμάλ που υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάννης του 1923 η οποία κατά την επίσημη Τουρκία απετέλεσεήττα της Τουρκίας, διότι μας ωφέλησε παράνομα, δηλώσεις για το πόσο η συνθήκη παραχώρησης της Δωδεκαννήσου του 1947 (συνθήκη ειρήνης των Παρισίων), από την Ιταλία στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνει τις παρακείμενες νησίδες και βραχονησίδες, επειδή δεν έχουν ρητά καταγραφεί σε αυτήν.Παρά το γεγονός, ότι ο ορισμός της Δωδεκαννήσου, μετά των παρακειμένων νησίδων και βραχονησίδων περιλαμβάνεται στην διμερή συμφωνία Τουρκίας Ιταλίας του 1932 με την ποία παραχωρήθηκε η κυριαρχία τους από την Τουρκία στην Ιταλία κι αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Ιταλίας σε παρακείμενες των νήσων, νησίδες κάθε είδους, κατοικημένες και μη. Και άρα, αν κάποιος έπρεπε να έχει παράπονο για την κυριαρχία σε νησίδες και βραχονησίδες περί τα Δωδεκάννησα, αυτή ώφειλε σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς συνθήκες να είναι Η ΙΤΑΛΙΑ!
Ατελείωτες δηλώσεις όχι απλώς εμπρηστικές, αλλά κήρυξης ΠΟΛΕΜΟΥ, περί 18 νησιών τουρκικών στο Αιγαίο μας, που παράνομα κατέχουμε, που ανεβαίνουν ως τα 125!, και στα οποία περιλαμβάνονται εκτός από βραχονησίδες, και κατοικημένα νησιά, Οινούσσες, Χίος, Λήμνος, Λέσβος.
 
Δηλώσεις και για την Θράκη και την Θεσσαλονίκη που ανήκουν στην Τουρκία κατά τα σύνορα της καρδιάς τους, για τουρκική μειονότητα της Θράκης, ΟΛΕΣ  από τα επίσημα χείλη του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν και από σύσσωμη την ηγεσία και την αντιπολίτευση της Τουρκίας.
 
Εννοείται, όλες οι περιοχές στο Αιγαίο, που θέλουν να καταλάβουν και να μας αποσπάσουν από την Ελλάδα μας οι Τούρκοι, δεν αφορούν μόνον στην κυριαρχία στο Αιγαίο για γεωστρατηγικούς λόγους, αλλά και την εξόρυξη των γεωανθράκων και του φυσικού αερίου, που γνωρίζουμε πλέον ότι είναι πλούσια τα κοιτάσματα.
 
Στο ενδιάμεσο θα χωρέσω την συνέντευξη τύπου του Μάρτιν Σέφερ, εκπροσώπου τύπου του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών στις 20/9/2017 σε ερώτηση αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος είναι ελληνικά νησιά, και πώς σχολιάζονται οι δηλώσεις του Ερντογάν: «Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδαςγια την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός», για να ακολουθήσει στις 30/9 το «η συνθήκη της Λωζάννης εξακολουθεί να ισχύει»!
 
Δεν γνωρίζουν δηλαδή οι δήθεν σύμμαχοί μας οι γερμανοί, αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος είναι ελληνικά και είναι έδαφος της ΕΕ από το 1979, κι όχι της Τουρκίας.
 
Επίσης, του Τζον Κίρμπυ, εκπροσώπου τύπου του StateDepartmentστο ίδιο χρονικό πλαίσιο, «γνωστές οι ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο, ευχόμαστε κι ελπίζουμε να λυθούν ειρηνικά»!
 
Δεν γνωρίζουν δηλαδή οι δήθεν σύμμαχοί μας,οι αμερικανοί, αν η Χίος, η Λήμνος, η Λέσβος, είναι ελληνικά νησιά κατοικούμενα από έλληνες, ή της Τουρκίας.
 
Καταλάβατε πόσο σύμμαχοί μας είναι!Θέλουν με δικά μας έξοδα να ικανοποιήσουν την Τουρκία, γιατί είναι σκληρό το παζάρι - διελκυνστίδα που κάνει αυτή μαζί τους για την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
 
Η Ελλάδα μας προσανατολίστηκε ψυχή τε και σώματι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλισθεί από τον τουρκικό κίνδυνο και ακριβώς αυτός ο ευρωπαϊκός εμμονικός, πλέον, προσανατολισμός έχει μεταβληθεί σε defacto όργανο μετατροπής μας σε δορυφόρο της Τουρκίας, με τις ευλογίες των ¨συμμάχων¨.
 
Είναι δεδομένο. Οι Τούρκοι Θέλουν να μας καταλάβουν. Το επιδιώκουν και υποστηρίζονται από τους δήθεν συμμάχους μας, 
ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, 
ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ… 
ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ και συνεχίσουμε την υποχωρητική και ηττοπαθή τακτική των ηγεσιών μας…
 
Τι άλλο για να καταλάβουμε, για να καταλάβετε, για να αναλάβουμε επιτέλους δράση;
 
Θα μου πείτε, φληναφήματα του σουλτάνου και των περί αυτώ, αλλά και της αντιπολίτευσής του. Παραστάσεις προς τον τουρκικό λαό, υπερακοντίζοντας ο ένας τον άλλον σε εθνικισμό, εν όψει δημοψηφίσματος και της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία, από τον Ιούλιο του 2016 που ο Ερντογάν με την βοήθεια του δικού του παρακράτους και  των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, που τον ενημέρωσαν σχετικά, ανέτρεψε το πραξικόπημα. (Ναι! αυτοί που βλέπαμε να σκαρφαλώνουν στα τανκς και να ξεβρακώνουν τους άναυδους στρατιώτες και να συλλαμβάνουν και να ξυλοκοπούν αγρίως αξιωματικούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Ερντογάν ήταν μυστικός στρατός, όχι πολίτες διψασμένοι για ελευθερία και δημοκρατία κι αγανακτισμένοι από το πραξικόπημα). 
 
Θα το σκεφτόμουν αυτό, ότι δηλαδή όλες αυτές οι δηλώσεις και πολλές περισσότερες είναι για εσωτερική κατανάλωση, αν τα λόγια, ήταν μόνον λόγια,που τα παίρνει ο αέρας, ενίοτε, όπως παίρνει τις δικές μας σημαίες ο αέρας, (όπως είπε κάποτε ένας υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, για να καταστήσει αμφισβητούμενη  και διεκδικούμενη επί ίσοις όροις από την Τουρκία, την βραχονησίδα των Ιμίων και την περί αυτοίς περιοχή, ενώ ως τότε ήταν αδιαμφισβήτητα ελληνική).
 
Δεν το σκέφτομαι όμως. Γιατί τα λόγια συνοδεύονται από πράξεις. Εντεινόμενης επιθετικότητας από την Τουρκία, αυξανόμενης ανησυχητικά υποχωρητικότητας από την Ελλάδα.
 
Και συνοδεύονται κι από την από 3/3/2017 εκπεφρασμένη ανησυχία του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Πάϊατ, για θερμό ατύχημα στο Αιγαίο. Δήλωση στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών (Ναι! Ο πρέσβης της Αμερικής στην Ουκρανία που προετοίμασε την εκεί έκρυθμη κατάσταση και τον διαμελισμό της Ουκρανίας, είναι εδώ πλέον,για να ετοιμάσει ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ). Δήλωσε ανήσυχος, ωστόσο, δήλωσε, η ελληνική κυβέρνηση τηρεί υπεύθυνη στάση (κατά τον αμερικανό πρέσβη Πάιατ πάντοτε). Έτσι λέμε την υποχωρητικότητα, την παράδοση γης και ύδατος, την υπαναχώρηση από τα σύνορα της πατρίδας εκεί που τα σταμάτησε το αίμα των προγόνων μας…
 
Και μην κοιτάτε ή καλύτερα μην πιστεύετε, και κυρίως μην αρκείσθε στα λόγια τα μεγάλα, που πολύ λίγο, πολύ σιγά και πολύ αργά, ψελλίζουν. Παυλόπουλοι και Καμμένοι, ολόσωστα κατά τα λοιπά, ότι «Τα περί αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων, πρέπει να ερμηνεύονται και υπό το φως της εκ μέρους της Ελλάδας άσκησης, έναντι της Τουρκίας, του κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ δικαιώματος προληπτικής άμυνας («anticipatory self-defence»), ιδίως μετά το 1974 και κατ’ ακολουθία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και της εντεύθεν ραγδαίας και απροκάλυπτης αύξησης της επιθετικότητας της Τουρκίας εις βάρος της Χώρας μας.»
 
Γιατί όταν είπε αυτά ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, από την Ρόδο στις 6 Μαρτίου 2017, πριν πατήσει το πόδι του στο νησί, είχαν πετάξει πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας πάνω από την Ρόδο (ναι, δεν αρκούνται πια σε νησίδες και βραχονησίδες, απροκάλυπτα διεκδικούν και την Ρόδο, την Χίο, την Λήμνο, την Λέσβο, με υπερπτήσεις, ενίοτε χαμηλές, όπως στις Οινούσσες στις 29/4/2016 αλλά και στις 2/2/2017, για να συνηθίζουμε οι γηγενείς, σιγά σιγά).
 
Όπως το ανέλυσε στο υπερήφανο δελτίο τύπου του το υπουργείο εθνικής άμυνας:
« Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών 10:19 και εξήλθαν στις 10:36 π.μ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο FIR αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της ΠΑ.
 
-                     Το αεροσκάφος που μετέφερε την Α.Ε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 11:42 π.μ. και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις 12:31 π.μ.
 
          Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι δεν υπήρχε κανενός είδους προσέγγιση του εν λόγω αεροσκάφους από τουρκικά αεροσκάφη», 
 
Λες, και το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στην ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΑΣ, είναι αν κινδύνεψε η ζωή ή έστω υπέστη την απόλυτη προσβολή η αυτού εξοχότης, ο ανώτατος άρχων μας…
 
Θα θυμάστε κι ότι δεν προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τσίπρα στο Ιράν, τον Φεβρουάριο του 2016, επειδή τάχα ήταν στρατιωτικό, μετά από εντολή της Τουρκίας…
 
Μην πιστεύετε και κυρίως μην αρκείσθε
 
Στο ενδεχόμενο (ανύπαρκτο), ότι το εννοούν οι κυβερνητικοί και ο πρόεδρος της δημοκρατίας ότι θα στρατιωτικοποιήσουν τα νησιά μας για να αποτρέψουν την απειλή πολέμου, όταν ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΩΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, μάλιστα χωρίς να έχουν λάβει ούτε ευρώ!
 
(Τα αεροδρόμια  Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου, που παραχωρήθηκαν στην γερμανική Φραπόρτ, διαθέτουν αεροδιάδρομο με νάρκες που μπορούν να ενεργοποιηθούν και να ανατινάξουν τους αεροδιαδρόμους, σε περίπτωση επιχείρησης προσγείωσης εχθρικών αεροσκαφών. Επίσης στους πύργους τους έχουν ραντάρ υψηλής ευκρίνειας και αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα, που μπορούν να καταρρίψουν εχθρικά αεροσκάφη σε περίπτωση  αεροπορικής προσβολής. Τα αεροδρόμια ως εργαλεία άμυνας της χώρας παραδόθηκαν σε ξένη χώρα. Εννοείται, ότι ούτε από πού να πετάξουν για να καλύψουν το Αιγαίο σε αναχαιτίσεις δεν έχουν πια τα πολεμικά μας αεροπλάνα, στο ύψος του Καστελόριζου, της Ρόδου, νοτιοανατολικά αλλά και βόρεια, η Σκύρος πέφτει λίγο μακριά πια και  το ναυτικό μας βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Σαλαμίνα και οι πεζοναύτες στον Βόλο και την Αυλώνα).
 
Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΥΘΙΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ. Επιπλέον το δίκτυο νησιών που αποτελεί το σύμπλεγμα όλων των νησιών μας από Κύπρο, γιατί και η Κύπρος Ελλάδα είναι, ως Σαμοθράκη, τα καθιστά απολύτως ισχυρά και επαρκή σε προστασία έναντι οιασδήποτε επιβουλής.Είναι δίκτυο από φρούρια περιβαλλόμενα από τάφρο με νερό, τα νησιά μας, ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΑ. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.
 
Σας φαίνεται αρκετή εσάς η αντίδραση αυτή της κυβέρνησής μας, του προέδρου της δημοκρατίας μας, των αρχηγών των όπλων μας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, των ηγεσιών μας;
 
Σας φαίνεται αντίδραση αποφασισμένων ηγεσιών;
 
Των ηγεσιών μας,  των θλιβερών ανδρείκελλων, που την τελευταία τουλάχιστον 25ετία, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Για το πόσο αδύνατο, δαπανηρό, ενοχλητικό, άχρηστο είναι να υπερασπιστούμε τα νησιά μας. Τα ανδρείκελλα που λέμε ότι παράγονται στον κομματικό σωλήνα, αλλά στην πραγματικότητα, εννοούμε ότι παράγονται σε μυστικές λέσχες, αγνώστου αρχής και σκοπού, με σκοπό να υποδύονται τους ταγούς μας, έναντι των αληθινών εκείνων ταγών μας. Σε λέσχες, που και μόνη η ύπαρξή τους συνιστά ευθεία προσβολή και θανάσιμη απειλή για την δημοκρατία και εμπίπτει ξεκάθαρα στον νόμο περί εγκληματικών οργανώσεων.
 
Τα λογάκια αυτά «ότι θα υπερασπιστούμε, ότι δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή» κλπ, τα ωραία, που ηχούν τόσο γλυκά και καθησυχαστικά στ’αυτιά μας και μας εφησυχάζουν σας αρκούν; Ώστε να μην κάνουμε τα αυτονόητα, να μην κάνουμε τα νόμιμα, να μην πράξουμε τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμά μας, (120,2 «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην πατρίδα αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των ελλήνων»), τα οριζόμενα στα γονίδια και την ψυχή μας εδώ και 3.500 χρόνια, όπως καταγράφηκαν στην ιστορία μας, ώστε να επαληθευθεί το «Μολών λαβέ» και το «ή ταν ή επί τας» των Σπαρτιατών, το «ου μόνον δ’επί ταύτης αν τις της πόλεως επιδείξειε το τολμάν αμύνεσθαι τους εχθρούς, ως πολλών αγαθών αίτιον έστιν» του Ισοκράτη, ή το «Γιατί ζώντας στη χώρα αυτή οι ίδιοι πάντα, η µια γενιά ύστερα απ’την άλλη, χάρη στην αντρεία τους µας την παρέδωσαν ελεύθερη ως σήµερα.», από τον επιτάφιο του Θουκυδίδη.
 
Μην πιστεύετε και μην αρκείσθε
 
Γιατί θυμάμαι και θα σας θυμίσω ότι
 
1. Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, 29/1/2017, τουρκική πυραυλάκατος με βατραχανθρώπους και τον αρχηγό του στρατού τους, επιχείρησε να προσεγγίσει; ή ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑ Ίμια το πρωί της Κυριακής εκείνης κι έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του τουρκικού Στρατού τις φωτογραφίες που θεώρησε σκόπιμες!
Από το ΓΕΕΘΑ, έγινε γνωστό ότι 2 φουσκωτά σκάφη εντοπίστηκαν στις 11:40 το πρωί να προσεγγίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού.Γιατί δεν εμποδίστηκαν;
 
Μάθετε, όσοι δεν γνωρίζετε ήδη, τι έκανε ΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ,ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος. Ήταν ο πρώτος πιλότος της συμμαχίας που κατέρριψε γερμανικό αεροσκάφος στην Μ. Ανατολή κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ακούστε τι έκανε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Θα χρειαστεί κι εσείς σημερινοί αξιωματικοί  και εμείς μαζί σας να το κάνουμε. Με τα λόγια του: «το δικό του μεγάλο "ΟΧΙ": "Στις 8 Νοεμβρίου του 1967 το πρωί με ενημέρωσαν πως πολλά τουρκικά αεροσκάφη είχαν εισβάλλει για πρώτη φορά χωρίς έλεγχο στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Ήμουν τότε Αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα. Αμέσως τηλεφώνησα για να διαμαρτυρηθώ στον διοικητή του νατοϊκου στρατηγείου της Σμύρνης, έναν Αμερικανό, ονόματι Τίπτον, ο οποίος έκανε τον αδιάφορο και δεν ήθελε να μου βγεί καν στο τηλέφωνο. Εγώ όμως δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια. Αμέσως μετά πήρα τηλέφωνο τον Αρχηγό των Αεροπορικών Δυνάμεων Νοτίου Ευρώπης του ΝΑΤΟ στη Νάπολι της Ιταλίας, τον πτέραρχο Σουόφορντ και του είπα ορθά-κοφτά: "Εάν δεν σταματήσει αυτό, παύω να υπακούω σε εσάς και καταρρίπτω όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της Πατρίδας μου! Σας δίνω διορία 12 ώρες." Ο ίδιος με παρακαλούσε λέγοντάς μου: "Όχι, προς Θεού, μην το κάνεις αυτό" Το τελεσίγραφο έληγε στις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Στις 5:30 το πρωί ήρθε αεροπορικώς από τη Σμύρνη στη Λάρισα ο ίδιος ο Τίπτον και σαν βρεγμένη γάτα μου είπε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί.΄Έτσι απέτρεψα τότε την διχοτόμηση του Αιγαίου".
 
 (Ένα μήνα αργότερα, συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου του 1967, με το Αντικίνημα του Βασιλιά το δικτατορικό καθεστώς τον απέταξε και τον έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό).
 
2. Στις 17/2/2017, το τουρκικό πολεμικό πλοίο Κουσάντασι, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, και μία τουρκική πυραυλάκατος έκανε «άσκηση» με δοκιμαστικές βολές με πραγματικά πυρά, 2 μίλια από το Φαρμακονήσι, ενώ 
« Χθες το βράδυ οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί σήμερα από τις 07:00 έως τις 09:00 το πρωί.
- Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. 'Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την ελληνική Υδρογραφική υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με την αποστολή της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.
- Ωστόσο από τις 07:40 έως 07:55 σήμερα το πρωί, περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά του Φαρμακονησίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά.
- Το τουρκικό περιπολικό, καθ' όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθείτο από την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής,» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
 
Δηλαδή η κανονιοφόρος Νικηφόρος, παρακολουθούσε το τουρκικό πολεμικό πλοίο Κουσάντασι να κινείται ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΒΟΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑΠΥΡΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ.
 
Σας φαίνεται αρκετό αυτό το μέτρο που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση αγαπητοί συμπολίτες μου, έλληνες σύντροφοί μου;
 
Και τι διαφορά έχει η άσκηση με πραγματικά πυρά, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ;
 
Άσκηση, όπως μας ταϊζουν κουτόχορτο, οι πολιτικές, δυστυχώς και στρατιωτικές ηγεσίες που μας αποκοιμίζουν, για να μην καταλάβουμε ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΚΙ ΗΔΗ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΤΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ, ΩΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (πάντα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, κατά το σχέδιο Φαιδώρα, που προβλέπει παράδοση του μισού Αιγαίου στους Τούρκους).
Να σας την πω εγώ την διαφορά. Είναι μήνυμα προς ηττημένο αυτό. Ηττημένο, που δεν το εννοεί πραγματικά ότι θα υπερασπιστεί σύνορα. Δεχόμαστε εγώ κι εσείς τέτοια μηνύματα; Οι ηγεσίες μας, πολιτική και στρατιωτική, τα δέχονται, όπως αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη.
 
Το δικό μας μήνυμα (είμαι σίγουρη), όλων όσων είμαστε σήμερα εδώ προς Τουρκία, και όσους παριστάνουν την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία είναι: 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΗ.
ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.
 
Αν ονομάσουμε ΠΟΛΕΜΟ, αυτές και άλλες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, την εισβολή που κάνει καθημερινά με λαθρομετανάστες, την καθημερινή κι αυτονόητη, φυσιολογική λες πια, παραβίαση των συνόρων μας και με πράξεις και με ρηματικές διακοινώσεις, τότε, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ. Να καταρρίψουμε όποιο πλωτό ή εναέριο μέσο παραβιάζει τα σύνορά μας ή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 
Αν το ονομάσουμε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τους καλούμε να μην την κάνουν, όπως προσφυώς μας είπε ο κ. Παυλόπουλος, και κατά την προσφιλή του τακτική σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και αντιπολίτευση…, τους επιτρέπουμε να αρμενίζουν και να αλωνίζουν εντός των συνόρων μας.
 
Το διεθνές δίκαιο, τους διεθνείς οργανισμούς, το λαϊκό αίσθημα της διεθνούς κοινής γνώμης, ουδέποτε τα σέβεται ο ισχυρός όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να τον πλήξουν καίρια και άμεσα. Κάνει ό,τι μπορεί για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία ή την γεωστρατηγική του επιρροή.  Παράδειγμα η εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, άμεσα και στην Συρία και στην Λιβύη μέσω proxy στρατών, η εισβολή της Ρωσίας στο Αφγανιστάν 10 χρόνια νωρίτερα, η εισβολή του Ισραήλ σε περιοχές παλαιστινιακές πέραν των συνόρων του 1967, η πρόσφατη εισβολή της Κίνας στο Θιβέτ. 
 
Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι η ελευθερία που είχαμε και μας δωρήθηκε από τους πατεράδες μας, πληρώθηκε από εκείνους με αίμα και άφατο ηρωισμό. Εμείς μέσα στα 70 χρονια αδράνειας που ακολούθησαν εκφυλλιστήκαμε σε τέτοιο βαθμό, που να θεωρούμε αυτό το αγαθό κεκτημένο και δεδομένο και όχι μονίμως απειλούμενο από κάθε νεοαναπτυσσόμενο νταή στην γειτονιά μας ή και μακρύτερα. Ποτιστήκαμε με θολές ιδέες, διαρκούς ευημερίας, χωρίς άσκηση, εγρήγορση και πολεμική ετοιμότητα, αδιαπραγμάτευτης αγάπης και ανεκτικότητας προς όλους, ακόμα και αυτούς που ευθέως μας απειλούν με αφανισμό, με την ελπίδα ότι αυτό ποτέ δεν θα γίνει. Και παρά τα αναρίθμητα ιστορικά παραδείγματα, χωρίς ούτε ένα αντιπαράδειγμα.
 
Για να καταλάβετε. Τον Μάρτιο του 1987 το ωκεανογραφικό Πίρι Ρέις, άλλοτε Χώρα, το 1976, είχε ανακοινωθεί ότι θα εισέλθει ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ μάλιστα, για να διενεργήσει σεισμικές έρευνες στον χώρο της υφαλοκρηπίδας μας. Τότε η ανακοίνωση μόνη, είχε σημάνει ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Και στο  διάγγελμά του ο τότε πρωθυπουργός είχε πει: 
 
«η απόφαση του ΚΥΣΕΑ είναι: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ στο Σισμίκ να προχωρήσει σε ωκεανογραφικές έρευνες στο Αιγαίο. Έχουμε χρέος να προασπίσουμε τα σύνορα μας, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… η ετοιμότητα η στρατιωτική είναι ικανή να δώσει πολύ σκληρό μάθημα αν πρόκειται πράγματι να προχωρήσουν στις επιθετικές τους ενέργειες (εννοεί την έξοδο από τα στενά του Βοσπόρου, την είσοδο στα διεθνή ύδατα και τις έρευνες) οι γείτονες και θα ήθελα να τονίσω την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης».
Άσχετα με την συνέχεια του Νταβός με το meaculpa για την συμφωνία μη πολέμου, Παπανδρέου – Οζάλ, τότε στο Διάγγελμα του Μαρτίου 1987, η αποφασιστικότητα και η πολιτική εντολή της κυβέρνησης ήταν πόλεμος με την είσοδο του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο και οι Τούρκοι μπροστά στην ξεκάθαρη αυτή εντολή κι ανακοίνωση υποχώρησαν.
 
Ακούσατε εσείς κανένα διάγγελμα, κανένα σάλπισμα τυμπάνων πολέμου ώστε να αυτοπροστατευθούμε στοιχειωδώς όλον αυτόν τον καιρό που τα σύνορά μας, χερσαία, εναέρια και θαλάσσια έχουν γίνει σουρωτήρι από τους Τούρκους;
 
Την Κυριακή 11/3/2017 είδαμε τον κύριο Τσίπρα που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, στην εκπομπή «με αρετή και τόλμη» της ΕΡΤ 1 να λέει για τις ένοπλες δυνάμεις μας ότι βρίσκονται σε «άριστη αποτρεπτική ισχύ» (τίνος άραγε και ποιόν απέτρεψαν από τι; Αναρωτιέμαι φωναχτά) κι ότι είναι «πολύ σημαντικός ο ρόλος τους στο προσφυγικό και την καθημερινότητα του πολίτη».Κι όλα αυτά μας τα είπε με ένα χαμόγελο σαν να βλέπει κλόουν σε παιδικό πάρτυ!
 
Αυτός είναι ο ρόλος που βλέπει ο σημερινός πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής άμυνας στις λέσχες που φοίτησαν στα άϊπακ και στο σίτυ του Λονδίνου. Οι ένοπλες δυνάμεις σε ρόλο φλιππινέζας.
 
Κανένας νουνεχής, μετρίας αντιλήψεως, μετρίας ιστορικής παιδείας, που τελείωσε απλώς το λύκειο, δεν γίνεται να μην αντιλαμβάνεται, ότι τα εθνικά σύνορα των εθνών κρατών, μεταβάλλονται διαρκώς, κατόπιν αιματηρών συγκρούσεων και αλλαγών στην ισορροπία δυνάμεων. Όταν λέμε δύναμη, δεν εννοούμε μόνο τον στρατό. Εννοούμε τον πληθυσμό αριθμητικά και την δυναμική του, την εθνική συνοχή, το ηθικό και το σφρίγος ενός έθνους. Τα σύνορα δεν καθορίζονται ποτέ από διεθνείς οργανισμούς και δικαστήρια, από αληθινά δίκαιες αποφάσεις, από επουράνιες επιτροπές. Η επίφαση του διεθνούς δικαίου κεφαλαιοποιεί και συγκεκριμενοποιεί πάντα την ισορροπία δυνάμεων και θελήσεων.
Βασική διδαχή στις σχολές πολέμου, από την εποχή του Κλαούζεβιτς τουλάχιστον κι επέκεινα, κανόνας αποτροπής είναι να μην τολμήσει ο εχθρός να ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Να μην σκεφτεί διότι απέναντί του υπάρχει ΙΣΧΥΣ που πολλαπλασιάζεται ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ. Κι οι έλληνες τόσες χιλιετίες χάρη σ’αυτήν την θέληση επιβιώνουμε.
 
Επειδή γνωρίζουμε ότι η ευημερία η ατομική έρχεται μέσα από την ευημερία του συνόλου, την ευδαιμονία του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Θουκυδίδη, όχι των κυνικών που θέλουν τον ευδαίμονα άνθρωπο επικεντρωμένο στην προσωπική του ευτυχία, αυτάρκεια με αδιαφορία για τις συμφορές των πολλών, του συνόλου στο οποίο ανήκει.
Και τι μας προτείνεις τότε; θα αναρωτιέστε τόση ώρα που σας κράτησα. Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε αν οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΘΕΝΙΚΑ ΕΚΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ δεν είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα σύνορά μας;
 
Έχουν στ αλήθεια συμφωνήσει οι πολιτικές μας ηγεσίες, από ετών στην διχοτόμηση του Αιγαίου, σχέδιο των μεγάλων δυνάμεων που εξυφάνθηκε ήδη μόλις, αμέσως μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, το 1950 και μας έγινε γνωστό επίσημα τουλάχιστον από το 1988, ως σχέδιο Φαιδώρα. Μας γνωστοποιήθηκε μέσω της επιστολής του γγ του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς προς τον υπ εξ ΗΠΑ Ουάϊνμπεργκερ, μέσω του έλληνα φλογερού πατριώτη Στηβ Λάλα που εξέτισε ποινή 16 ολόκληρων ετών από την ζωή του για την αποκάλυψη μυστικών σε σύμμαχο χώρα και σήμερα ζει παραγκωνισμένος από ό,τι απέμεινε να λέμε επίσημο κράτος, στην Καβάλα. Ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν το Αιγαίο μας ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, και θα υπάρξει συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Γι’ αυτό τα 36 σήριαλ στα τουρκικά, χρηματοδοτούμενα από το υπουργείο εξωτερικών τους, από το 2010 ως σήμερα, γι ‘αυτό τα βραβεία Ιππεχτσί από το 1994, γι’ αυτό οι κουμπαριές Παπανδρέου και Καραμανλή  με τον Ερντογάν, γι’ αυτό οι ζεϊμπεκιές, γι’αυτό από τις 27 Οκτωβρίου που γιόρτασαν το κεμαλικό κράτος τους στην Τουρκία ξεκίνησαν να βλέπουν σήριαλ με τις σφαγές των ελλήνων εις βάρος τούρκων το 1919 που τελείωσε με την σφαγή των ελλήνων το 22. Πρωταγωνιστής τους, αυτός που εδώ έπαιζε τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρέπη. Τους ετοιμάζουν αυτούς να μας σφάξουν κι εμάς να περιμένουμε τον δήμιό μας ως πρόβατα επί σφαγή…
 
Έλληνες, Ελληνίδες. Εμείς θα τα κάνουμε όλα. Θα κάνουμε την διαφορά. Εμείς θα σώσουμε την πατρίδα μας. Εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη και την διεκπεραίωση.
 
Γιατί αγαπητοί κύριοι διοργανωτές, οι κίνδυνοι για τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι δυνητικοί, ούτε η πολιτική της ασταθούς Τουρκίας είναι πειρατική. Είναι συνεχής ανέκαθεν επεκτατική εις βάρος μας και απολύτως σταθερή, είτε μένει είτε φεύγει ένας πρόεδρος ή πρωθυπουργός ή δικτάτορας. Και, οι κίνδυνοι για τα σύνορά μαςείναι πραγματικοί κι έχουν επέλθει.
 
 Όπως το είχε αναγγείλει η φοβερή κα Μπενάκη, πρόεδρος της Βουλής στις 8/2/2005 προσφωνώντας τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (υπ εξ στην κρίση του 1987 και στο Νταβός του meaculpa) «Αναλαμβάνετε κύριε πρόεδρε για μία 5ετία, όπου θα συμβούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:…Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη»… Ενώ ο κατάλληλος κ. Παπούλιας που αναρωτιόμασταν πού τον βρήκανε και γιατί, παρακολουθούσε σύννους και κατηφής, χωρίς να αναρωτιέται ή να ρωτάει τι τρελά είναι όσα λέει η κα Μπενάκη, εν έτει 2005, ενώ όλοι εμείς γελούσαμε ανέμελα έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας λόγω ολυμπιακών αγώνων! Ο κ. Παπούλιας γνώριζε για το σχέδιο Φαιδώρα από το 1988, είχε πάρει μέρος εξαρχής.
 
Γιατί, τις παραχωρήσεις προς την Τουρκία η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας τα τελευταία 20 χρόνια κι εφεξής και την ενδοτική πολιτική που ακολουθεί, τις θεωρεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ εξευρωπαϊσμού της. Η υπεράσπιση, πραγματική κι όχι στα λόγια, της πατρίδας, των συνόρων, θεωρούνται ξεπερασμένοι εθνικιστικοί ατταβισμοί.
 
Έφτασα στο εμείς λοιπόν. Εμείς, οι σώφρονες έλληνες πολίτες που γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και γνωρίζουμε ποιο  το σωστό να πράξουμεαπό τους ένδοξους προγόνους μας. Και το τολμάμε.
 
Γιατί πολύ δυνατοί στην ψυχή δίκαια θα θεωρηθούν εκείνοι που ξέρουν πολύ καλά και τους κινδύνους του πολέμου και τις απολαύσεις της ειρήνης και παρόλ’ αυτά δεν προσπαθούν να αποφύγουν τους κινδύνους. 
 
 “κράτιστοι δ' ἂν τὴν ψυχὴν δικαίως κριθεῖεν οἱ τά τε δεινὰ καὶἡδέα σαφέστατα γιγνώσκοντες καὶδιὰ ταῦτα μὴ αποτρεπόμενοι ἐκ τῶνκινδύνων». (παρ. 40 επιτάφιου Θουκυδίδη)
 
Αντίθετα και παρά την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν για να πετύχουν επάνω μας το θουκυδίδειο «αμάθεια μεν θράσος, λογισμός δε όκνον φέρει»,(που τότε συνέβαινε στους ξένους, στους άλλους, δυστυχώς σε μας πια η αμάθεια φέρνει τόλμη απερίσκεπτη κι η γνώση δισταγμό).
 
Εμείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ πράττουμε όπως ο Περικλής μας προέτρεψε:«οὓς νῦν ὑμεῖς ζηλώσαντες καὶ τὸ εὔδαιμον τὸἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον κρίναντες μὴ περιορᾶσθε τοὺς πολεμικοὺς κινδύνους. 
(Μτφρ. Αυτοί λοιπόν εδώ, αφού σας γίνουν παράδειγμα σκεφθείτε πως ευτυχία σημαίνει ελευθερία και ελευθερία σημαίνει ανδρεία και μην δειλιάζετε μπροστά στους κινδύνους του πολέμου)».
 
Είμαστε μικρή χώρα, με λίγους κατοίκους. Κι όμως έχουμε κατορθώσει τα απίστευτα ανά τους αιώνες. Γιατί δεν δειλιάζουμε παρότι γνωρίζουμε την δυσκολία. Γιατί γνωρίζουμε πως ευτυχία είναι η ελευθερία και για την ελευθερία μας οφείλουμε να είμαστε ανδρείοι, ΓΕΝΝΑΙΟΙ.
Είναι ώρα, είναι τα γεγονότα, που μας αναγκάζουν (ανάγκη για να ζήσουμε δηλαδή όπως το λέει κι η λέξη)_να κάνουμε το πεπρωμένο μας πράξη. Γιατί, κατά τον Τζων Λοκ, «ο πόλεμος ξεκινάει όταν η ανάγκη το προστάζει, και σταματάει όταν η ανάγκη πάψει».
 
Η μόνη μας ελπίδα είναι να αποκτήσουμε ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. Δύναμη πολλαπλασιαζόμενη από την θέλησή μας. Κι αυτήν την θέλησή μας ήρθε η ώρα να την αποδείξουμε. Στην γειτονιά μας, στην οικογένειά μας, οφείλουμε να βρούμε και να πείσουμε όσους μπορέσουμε από την ηλικία των 14 έως την ηλικία των 70 ετών να μάθουν, να μάθουμε να χειριζόμαστε όπλα προσφεύγοντες σε σωματεία σκοποβολής και να αποκτήσουμε νόμιμα όπλα, κυνηγετικά και άλλα. Ώστε όταν χρειαστεί, να μην γίνουμε η αθώα Συρία του Άσαντ, πρόβατο επί σφαγή. Να μπορεί η γιαγιά να σκοτώσει τον Κόναν τον βάρβαρο χάρη στην τεχνολογία και την σκοποβολή που είχε την πρόνοια να μάθει.
 
Αν εμείς, ο ελληνικός λαός είμαστε αποφασισμένοι να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας στον χρόνο, στις χιλιετίες και να μην εξαφανισθούμε ως είδος, όπως όλα τα αδύναμα είδη της φύσης που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στις συνθήκες και πέθαναν, εξαφανίστηκαν, οφείλουμε να γίνουμε ετοιμοπόλεμοι.
 
Υπόδειγμά μας το κράτος του Ισραήλ, το οποίο με ανυπόκριτη ειλικρίνεια θαυμάζω για τα επιτεύγματά του αναφορικά με την συνοχή, την συγκρότηση και την ομοιογένεια του έθνους του, του λαού του. Σκοπός μας, να γίνουμε 6.000.000 ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες από την ηλικία των 14 ετών, με αυτοοργάνωση, να φτιάξουμε ομάδες, να απευθυνθούμε σε συλλόγους σκοποβολής, να μάθουμε να χειριζόμαστε, να σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε τα νόμιμα όπλα που ευθύς πρέπει να αποκτήσουμε.
 
Να συμπαραταχθούμε, 6.000.000 όχι απλοί πλέον πολίτες, αλλά πολιτοφύλακες, όλος ο λαός με τις άξιες ένοπλες δυνάμεις μας και με το υψηλότατο   φρόνημά μας, αποφασισμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πολεμική απειλή της Τουρκίας που έχει ήδη επέλθει, ώστε να εδραιώσουμε την ειρήνη, ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να μην παραδώσουμε αυτήν την πατρίδα, που με κόπους, βάσανα και με το αίμα τους οι πρόγονοί μας διατήρησαν ή ανέκτησαν για να μας την παραδώσουν.
 
Αλλιώς  θα έχετε, θα έχουμε την τύχη των αγνοουμένων της Κύπρου. Θυμάστε που αναρωτιόμασταν όλοι κι ελπίζαμε ότι οι αγνοούμενοι ήταν κάπου ζωντανοί; Σφαγμένοι ήταν σε ομαδικούς τάφους, μάθαμε πρόπερσι. Έτσι λοιπόν. Ο γενναίος γλιτώνει. Ο φοβισμένος πεθαίνει ατιμωτικά. Μην ξεγιελιέται όποιος νομίζει ότι απλώς κατοχή θα κάνουν οι Τούρκοι στην χώρα μας και η ζωή θα συνεχίσει να κυλάει. Εθνοκάθαρση θα κάνουν σε έναν μαλθακό λαό που ενώ καταλάβαινε δεν τόλμησε να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας.
 
Γι’ αυτό σας λέω. Ξεκινείστε. Σκοποβολή. Νόμιμα όπλα. Άντρες γυναίκες έφηβοι. 14-70. Κι αυτό σας το απευθύνω ως εντολή και παράκληση. Ως προειδοποίηση και πρόνοια.
 
Τα σύνορα αδέλφια μου Έλληνες δεν τα έβαλε ο αρχάγγελος Γαβριήλ εκεί που βρίσκονται.
 
Στάθηκαν εκεί που κάποιοι έχυσαν το αίμα τους.
 
Τούτο μόνον χρειαζόμαστε: Την δική μας νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να είμαστε (ΧΘΕΣ), αμεσότατα ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ, συμπαρατασσόμενοι με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Όχι με τις ξενόδουλες, εθελόδουλες ηγεσίες μας.
 
Γιατί καλά έχει γραφεί στο γονίδιό μας «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν".
 
Κι όλοι εμείς έχουμε μυαλό. Γι’αυτό μαζευτήκαμε σήμερα εδώ μέσα. Γιατί το πιστεύουμε, το έχουμε στην ψυχή μας ότι η ευτυχία σημαίνει ελευθερία και η ελευθερία σημαίνει ευψυχία!
 
ΞΑΝΘΗ 18/3/2017
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου