Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Οι ΗΠΑ πρέπει να χρησιμοποιήσουν «στρατιωτικά μέσα» κατά του Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση «στρατιωτικών μέσων» κατά του Ιράν, δήλωσε ο Joseph Votel αρχηγός του Αμερικάνικου Επιτελείου Στρατού,που θεωρεί την Τεχεράνη «τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για τη σταθερότητα» στη Μέση Ανατολή.US Central Command Commander Army General Joseph Votel testifies before the Senate Armed Services Committee in Washington, DC, March 9, 2017. (Photo by AFP)

Ο Votel, ο οποίος είναι επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), έκανε τις εχθρικές παρατηρήσεις, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, την Τετάρτη.
«Πιστεύω ότι το Ιράν δραστηριοποιείται σε αυτό που εγώ αποκαλώ "γκρίζα ζώνη", και είναι μια περιοχή ανάμεσα στην κανονική λειτουργία του ανταγωνισμού μεταξύ των κρατών - και αυτό είναι μόνο λιγότερο από ανοικτή σύγκρουση», δήλωσε.
«Πρέπει να δούμε τις ευκαιρίες που μπορούμε να διαταράξουμε το Ιράν με στρατιωτικά μέσα ή άλλα μέσα και δραστηριότητές τους», είπε. «Πρέπει να δούμε τις ευκαιρίες που μπορούμε να αποκαλύψουμε και να επιρρίψουμε ευθύνες για τα πράγματα που κάνουν.»
Οι δηλώσεις του στρατηγού συμβαδίζουν με τη ρητορική του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε το Ιράν για υποστήριξη της τρομοκρατίας και  είπε: «τίποτα δεν είναι έξω από το τραπέζι» όσον αφορά την απάντηση στο αμυντικό πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας.
Περισσότεροι από 80.000 Αμερικανοί στρατιώτες  σταθμεύουν κατά μήκος της περιοχής κάτω από την εντολή του Votel.
http://www.presstv.ir/Detail/2017/03/30/516094/US-Votel-Iran-Middle-East-war
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ PRESS TV: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου