Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ο Γερουσιαστής Μακέιν βλέπει πιθανή σύγκρουση στα Βαλκάνια.


“Ο Μακέιν ανησυχεί πολύ για μια πιθανή σύγκρουση στα Βαλκάνια”
Ο Αμερικανός Γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, Τζον Μακέιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι πολύ ανήσυχος για την «ένταση, την αντιπαράθεση και πιθανές συγκρούσεις» στα Βαλκάνια κατά την αναφορά του ότι την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ θα επικυρώσουν το πρωτόκολλο προσχώρησης του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.

«Απαιτείται η προσοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων μας, να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μερικές από αυτές τις απειλές που δυνητικά αποτελούν απειλητικές κρίσεις», δήλωσε ο Μακέιν στο Φόρουμ των Βρυξελλών του γερμανικού ταμείου Μάρσαλ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τόνισε, επίσης, τη σημασία της αποδοχής του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα θα επικυρώσουν την ένταξη του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία.
Ως προς την ένταξη του κρατιδίου αυτού στο ΝΑΤΟ, υπήρξαν αντιδράσεις ακόμη και από ρεπουμπλικάνους, αλλά ο Μακέιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας θα την υποστηρίξει, γράφει το ‘PlusInfo’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου