Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Οι επιστήμονες του Χάβαρντ σχεδίασαν τους αεροψεκασμούς για δημόσιο πείραμα.

ΣΧΟΛΙΟ : Τελικά δέχονται ότι μας ψεκάζουν για το...καλό μας!Θα δείτε και ποιοί χρηματοδοτούν τους αεροψεκασμούς.
Η βασική ιδέα των Chemtrails ή αεροψεκασμών, είναι ότι ορισμένα είδη σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, θα μπορούσαν να  βοηθήσουν για να επιστρέψει περισσότερη θερμότητα πίσω στο διάστημα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ,πιστεύουν οι επιστήμονες. Επειδή η φύση το κάνει ήδη. Μεγάλες εκρήξεις ηφαιστείων στο παρελθόν έχουν εκτινάξει δεκάδες εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του θείου στον ουρανό, που συνέβαλε στη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά τους επόμενους μήνες.Harvard to conduct geoengineering experiments

Αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι ποια υλικά από αυτά που ψεκάζουν λειτουργούν καλύτερα και ποιες είναι οι παρενέργειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι  εκρήξεις ηφαιστείων βγάζουν το διοξείδιο του θείου,που είναι γνωστό ότι καταστρέφει το προστατευτικό στρώμα του όζοντος.
Στους τελευταίους αεροψεκασμούς δοκιμάζονται η σκόνη των διαμαντιών και αλουμινίου.
Στα τέλη του περασμένου έτους ο Keutsch,δημοσίευσε ένα έγγραφο, που δηλώνει ότι χρησιμοποιώντας τον ασβεστίτη, ένα ορυκτό που αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο, "μπορεί να ψύξει τον πλανήτη και ταυτόχρονα να γίνει αποκατάσταση του στρώματος του όζοντος."
Αυτές οι χημικές ουσίες στην πραγματικότητα αλληλεπιδρούν με τις πρόδρομες ουσίες,  με το όζον στον πραγματικό κόσμο και προσφέρουν πρόσθετες πληροφορίες,  που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατανόηση τους, από την ηλιακή γεωμηχανική.
Ο  Keith τονίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν κάποιες τεχνολογίες γεωμηχανικής θα αναπτυχθούν,ενώ υποστηρίζει εδώ και χρόνια ότι θα πρέπει να προχωρήσει  η έρευνα για την καλύτερη κατανόηση για τους κινδύνους και τις δυνατότητες των χημικών υλικών που χρησιμοποιούνται και θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Τόνισε ότι τα πειράματα έχουν αμελητέες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Η χρηματοδότηση για τα αρχικά πειράματα και οι επιχορηγήσεις προέρχονται από το Harvard και τους καθηγητές της  KEUTSCH.Επίσης περισσότερα από 7.000.000 $ έχει προσφέρει η Microsoft και ο συνιδρυτής Bill Gates, το Ίδρυμα Hewlett, το Alfred P. Sloan Foundation,τα εσωτερική ταμεία του Χάρβαρντ, και άλλοι φιλάνθρωποι.
Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι  οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι πάρα πολύ υψηλοί, ή ότι ακόμη και ότι μιλάμε για τεχνολογικές "διορθώσεις" που θα μπορούσαν να μετριάσουν την πίεση για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Μόνο δύο γνωστά πειράματα γεωμηχανικής έχουν διεξαχθεί σε ανοικτό χώρο μέχρι σήμερα: Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, οι ερευνητές ψεκάζουν σωματίδια από αλάτι στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας και οι επιστήμονες στη Ρωσία διασκορπίζουν θειικά σωματίδια από ένα ελικόπτερο το 2009.και το λεγόμενο πείραμα SPICE στο Ηνωμένο Βασίλειο  το 2012.
Σε προηγούμενη συνέντευξή του, Jane Long, ένας πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Lawrence Livermore National Laboratory, τόνισε ότι οι ερευνητές κάνουν πειράματα γεωμηχανικής και πρέπει να πάνε σε μεγάλα μήκη,για να εξασφαλιστεί η ορθή δημόσια κοινοποίηση.
Είπε ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουμε στα σοβαρά τη μελέτη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας ,δεδομένου του αυξανόμενου κίνδυνου της κλιματικής αλλαγής.
https://www.technologyreview.com/s/603974/harvard-scientists-moving-ahead-on-plans-for-atmospheric-geoengineering-experiments/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TECHNOLOGY REVIEW: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου