Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σέρβοι αναλυτές: Ο στόχος είναι να ομοσπονδοποιηθούν τα Σκόπια και τα δυτικά εδάφη να τα προσαρτήσει η Αλβανία.

Ο Σέρβος αναλυτής, Σλόμπονταν Γιάνκοβιτς, από το Ινστιτούτο Διεθνούς Πολιτικής και Οικονομίας, σε μια στήλη στην εφημερίδα "Τα Νέα", λέει ότι ο στόχος για τα Σκόπια είναι να ομοσπονδοποιηθούν και στη συνέχεια τα δυτικά εδάφη  να προσαρτηστούν στην Αλβανία.
kolaz vesnici
-σύμφωνα με το κείμενο του πρώην Βρετανού διπλωμάτης, Timothy Les,που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «εξωτερικές πολιτικές» στις 20 Δεκεμβρίου 2016, η πΓΔΜ θα γίνει πρώτα ομόσπονδο κράτος, τότε το δυτικό τμήμα θα προσαρτηθεί στην Αλβανία, ενώ το υπόλοιπο θα παέι στη Βουλγαρία και το νότιο τμήμα στην Ελλάδα», λέει ο Γιάνκοβιτς.


jankovic1
Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το σχέδιο του στόχου αναδιοργάνωσης είναι ,να διαιρέσει τη χώρα και να δημιουργήσει μια άλλη περιοχή που θα προσαρτήσουν οι Αλβανοί.Η ενοποίση και με το Κοσσυφοπέδιο θα δημιουργήσει τη Μεγάλη Αλβανία.
Ο Γιάνκοβιτς στο άρθρο του τονίζει ότι υπάρχουν τρία εμπόδια για σχηματισμό κυβέρνησης-οι  άνθρωποι  που καθημερινά διαμαρτύρονται,ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ και το πολιτικό κόμμα VMRO-DPMNE.
Ο Μίσα Gjurkovkj, διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Βελιγράδι,γράφει ότι οι Αλβανοί βουλευτές έχουν μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα της Αλβανικής πλατφόρμας και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα Σκόπια.
 Αυτό θα σήμαινε ότι τα παιδιά των Σλάβων στο σχολείο θα πρέπει να μάθουν στη Στρούμιτσα,τα Αλαβανικά  αφού εκεί ζουν περισσότεροι Αλβανοί.
vesnik5
Ο Djurkovic πρόσθεσε τελικά ότι η απόφαση πλήττει κυρίως τους Σκοπιανούς και ότι είναι η βάση για την πλατφόρμα με την οποία θα ομοσπονδοποιηθούν και θα χωρίσουν τα Σκόπια. 
http://kurir.mk/makedonija/vesti/srpski-analitichari-tselta-e-makedonija-da-se-federalizira-pa-zapadniot-del-da-se-pripoi-kon-albanija/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ KURIR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου