Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ: Πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο στο διάστημα (Βίντεο).

ufdk0mopwn1vg5safyex
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι είναι έτοιμες και ικανές να διεξάγουν έναν πόλεμο ακόμα και στο διάστημα, δήλωσε κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος.


Μια τέτοια «προετοιμασία χωρίς πρόκληση» στρατηγική θα ήταν τόσο η προστασία των αμερικανικών διαστημικών πόρων όσο και στην πρόληψη των συγκρούσεων στο διάστημα, δήλωσε ο Ναύαρχος Charles A. Richard, ο αναπληρωτής διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ (USSTRATCOM).
«Ακριβώς όπως και τα πυρηνικά μπορούν να αποτρέψουν μια επίθεση, έτσι πρέπει να διατηρήσουμε το διάστημα ασφαλές και θα στέλνει το ίδιο στρατηγικό μήνυμα,» δήλωσε ο Richard στις 22 Μαρτίου κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, σύμφωνα με το space.com.
Το «παιγνίδι» που παίζεται στο διάστημα είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τον έλεγχο και την εξουσία στον κόσμο, πρόσθεσε.
«Ο διεθνής ανταγωνισμός για δύναμη και εξουσία μαίνεται «κάτω από το τραπέζι» με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει στον κόσμο τα τελευταία 15 ή 20 χρόνια», δήλωσε ο Richard. «Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς.»


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εργαστούν για να αποτρέψουν όχι μόνο πιθανές συγκρούσεις, αλλά και την «κακή συμπεριφορά», όπως την κινεζική δοκιμή καταστροφής του δορυφόρου ASAT το 2013 που δημιούργησε 3.400 νέα σκουπίδια, πρόσθεσε ο Richard.

«Στόχος μας είναι τελικά να προωθήσουμε την ασφαλή πρόσβαση στο διάστημα, ώστε αυτό να μπορεί να εξερευνηθεί από τις επόμενες γενιές», είπε. «Ενώ βλέπουμε το διάστημα όπως ακριβώς την γη, τον αέρα, την θάλασσα και τον κυβερνοχώρο, εξακολουθεί να είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι ακόμα ένας τομέας που οι άνθρωποι πρέπει να κοιτάζουν προς τα πάνω και να ονειρεύονται.  Και είναι δουλειά της USSTRATCOM να μείνει έτσι…»
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου