Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ;

Οι μαζικές ασκήσεις που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο το ΝΑΤΟ και η Ρωσία,μπορούν από ένα λάθος χειρισμό να προκαλέσουν στρατιωτική ένταση ή τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο,αφού για παράδειγμα είχαμε τις πρόσφατες ασκήσεις από ΗΠΑ-Ν.Κορέα και Ιαπωνία,στη Κορεατική χερσόνησο,με αποτέλεσμα ένας πύραυλος που εκτόξευσε η Β.Κόρεα να πέσει κοντά στην Ιαπωνία και να προκαλέσει ένταση,που λίγο έληψε να φέρει τη σύγκρουση.Αυτός ο πύραυλος που είχε στόχο την Ιαπωνία θα μπορούσε να εμπλέξει στη διαμάχη ακόμη και την Κίνα, που έχει εδαφικές διαφορές με την Ιαπωνία.
Οι Ρωσικές ασκήσεις "Ζαπάντ"είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, σύμφωνα με τα κράτη της Βαλτικής, γιατί δείχνει ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Δύση.
Το ερώτημα είναι, θα μπορούσε  η κλίκα να προκαλέσει έναν παγκόσμιο πόλεμο;
Η παραπληροφόρηση έχει εκτοξευθεί στα ύψη για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, το μόνο που θα μπορούσε θεωρητικά να κάνει τις δύο χώρες να συγκρουστούν, είναι κυριολεκτικά μια εσφαλμένη ερμηνεία ή μια στρατηγικά τοποθετημένη «παρανόηση».
Στρατιωτικές ασκήσεις συμβαίνουν όλη την ώρα, και υπάρχει πάντα μια πιθανότητα ενός εσφαλμένου υπολογισμού. Όμως, οι παγκόσμιες εντάσεις γρήγορα αυξάνονται, και οι συμμαχίες είναι ενεργά μετατοπισμένες. Φέτος η πιθανότητα για μια κρίση ή ένα κτύπημα είναι ριζικά υψηλότερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά με άλλα έθνη που προσπαθούν να δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης στο Λευκό Οίκο.
Είμαστε εν δυνάμει μπροστά σε έναν παγκόσμιο πόλεμο αυτόν τον Σεπτέμβριο, που θα προκληθεί από ένα απλό λάθος υπολογισμό; Ή, για άλλη μια φορά  η ελίτ προσπαθεί να ανακατέψει την κατσαρόλα, όταν πρόκειται για τις ρωσικές σχέσεις;
https://christiantruther.com/conflicts/cold-war/world-war-3-in-september-massive-drills-by-both-russia-and-nato-sparks-concerns-over-miscalcuations/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ CHRISTIAN TRUTHER : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου