Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΕΤΣΙ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ! ΈΤΣΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ: EΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΙΡΑ UAV BAYRAKTAR ΣΕ ΡΟΛΟ UCAV ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ MAM-L (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ellada-tourkia-polemos
Νέος κίνδυνος εξ ανατολών από την έναρξη παραλαβής των πρώτων εξοπλισμένων με πυραύλους τουρκικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων που αποτελούν ήδη νέο πρόβλημα στο Αιγαίο .

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία ετοιμάζει εναέριο στόλο οπλισμένων drones και συστήματα SIGINT για πόλεμο στο Αιγαίο), είχαμε αναφέρει ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν εναέριο στόλο από εξοπλισμένα UAV Bayraktar με πυραύλους,   για την καταπολέμηση των Κούρδων και φυσικά θα χρησιμοποιηθούν στην διαμάχη με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Η τουρκική  εταιρία κατασκεύασε, δοκίμασε και παρέδωσε πλήρως επιχειρησιακά 4-6 UAV Bayraktar (τακτικά  μη επανδρωμένα αεροχήματα αέρος) τα οποία ξεκίνησαν ήδη  να υπηρετούν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένου αεροχήματος το οποίο δρώντας μαζικά σε ικανούς  αριθμούς και εξοπλισμένο με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αέρος εδάφους αποτελεί  μέγα-κίνδυνο για τις ελληνικές δυνάμεις στα νησιά και φυσικά στο Έβρο.
Η τελευταία επιχειρησιακή δοκιμή του UAV Bayraktar, πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων όπου έγινε ευρεία χρήση τακτικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων αέρος στο βόρειο Ιράκ και την Συρία.
Τα αεροχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με πυραύλους MAM-L που κατασκευάζει η τουρκική εταιρεία  ROKETSAN και μάλιστα οι δράση τους επέφερε τον θάνατο στην Συρία  τουλάχιστον σε εκατό τρομοκράτες.
Το Bayraktar TB-2 χρησιμοποιεί «έξυπνα» πυρομαχικά  τύπου  ΜΑΜ και MAM-C-L, τα οποία παράγονται από την  Roketsan που εξοπλίζουν τον πύραυλο που ζυγίζει 22, 5 κιλά, ενώ η  κεφαλή ζυγίζει 10 κιλά .
Το μη επανδρωμένο αερόχημα UAV Bayraktarlar έχει άνοιγμα φτερών 12 μέτρα, 650 kg βάρος ενώ διαθέτει υπο-σύστημα που εμπεριέχει τουρκική ηλεκτρονική τεχνολογία .
Σύμφωνα τώρα με τον τύπο,  o Τούρκος υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ υπογράμμισε την μεγάλη εμπειρία στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροχημάτων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας , δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το έτερο εξοπλισμένο UAV, …»ΑΝΚΑ» έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και είναι  και αυτό έτοιμο για δράση .
Ο ίδιος δήλωσε ότι: «έχουμε κάνει  σημαντικό βήμα με την ανάπτυξη τουρκικής κατασκευής πυραύλων και συστημάτων αεράμυνας. Ουσιαστικά αναπτύσσουμε τους δικούς μας πυραύλους. Η εργασία για την κατασκευή  κινητήρων αεροσκαφών πηγαίνει και αυτή πολύ καλά.
Ο κύριος στόχος μας είναι η ανάπτυξη τουρκικών κινητήρων. Αυτό το εξοπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, ήταν μια μεγάλη επιτυχία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Τώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα διεξάγουν δοκιμαστική πτήση και του Hürkuş τον Απρίλιο.»

Η ύπαρξη στο τουρκικό οπλοστάσιο των πρώτων UAV αυτού του τύπου έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην ελληνική ηγεσία για τις δυνατότητες που αναπτύσσει η « άλλη» πλευρά και πολύ σύντομα θα έχουμε την ελληνική «απάντηση» σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα με ένα δικό μας εξοπλισμένο UAV .Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου