Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σε… Ερντογάν light εξελίσσεται πλέον ο Αλβανός Έντι Ράμα!

Πανομοιότυπη επιχειρηματολογία με αυτή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος δείχνει να «αντιγράφει» τη γνωστή αποστροφή των λόγων του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος συνηθίζει να απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι αν δεν γίνει δεκτή η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα την «πλημμυρίσει» με μετανάστες και πρόσφυγες… τουλάχιστον δεν ομοιάζει στον Ρετζέπ Ταγίπ σε όρους ηγεμονίας στο αλβανικό πολιτικό σύστημα. Δύο θα ήταν τόσο πολλοί!
Τα ίδια είπε σε συνέντευξή του σε ελβετικό μέσο (tagesanzeiger.ch) ο Έντι Ράμα, ο οποίος προειδοποίησε (έμμεση απειλή;) ότι αν η Αλβανία δεν γίνει δεκτή στην Ένωση, τότε θα ανοίξει θέμα με τα βαλκανικά σύνορα! Εν ολίγοις δηλαδή, θα έχουμε νέους πολέμους στα Βαλκάνια και θα αλλάξουντα σύνορα (πώς δεν είπε και για… πλημμύρα Βαλκάνιων προσφύγων στην ΕΕ!), εάν η Αλβανία και οι άλλες χώρες της βαλκανικής χερσονήσου δεν βλέπουν ξεκάθαρα την προοπτική της ένταξης.

Από τις δηλώσεις του Ράμα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο συνήθης ύποπτος, ο «μπαμπούλας» που ακούει στο όνομα Ρωσική Ομοσπονδία. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για τη «δραματική έκκληση» που είχε απευθύνει προς την ΕΕ, να μη αφήσουν την Αλβανία στα χέρια των Ρώσων, ο Ράμα επιχειρεί μια «στρατηγική ανάλυση»…

Για τον Αλβανό πρωθυπουργό, η Ρωσία έχει στρατηγική οπτική απέναντι στα Βαλκάνια (σ.σ. δεν έχει και άδικο…), ενώ στον αντίποδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται, παράλληλα και με την εξέλιξη της κρίσης.

Βέβαια και σε αυτό το θέμα ο Ράμα θυμίζει πολύ Ερντογάν, με τη διαφορά ότι εμφανίζεται να παρακαλάει, ενώ ο «σουλτάνος» με τη γνωστή υπεροψία λέει προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα του διαθέτει εναλλακτικές στην Ανατολή, όταν δεν της κάνει τα «χατίρια» η Δύση…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου