Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Βουλγαρία: «Είμαστε η πιο πιστή χώρα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».


«Η Βουλγαρία είναι έτοιμη για πλήρη αντιπαράθεση με τη Ρωσία»…


Ιούλιος 23, 2015.
«Η πίεση από τις κυρώσεις προς τη Ρωσία είναι τεράστια και είναι μόνο εναντίον της Βουλγαρίας, αυτό πρέπει να το αναφέρετε, εάν είμαστε σημαντικοί για εσάς», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ήταν προσκεκλημένη στην ετήσια συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας με τους Βούλγαρους πρεσβευτές στο εξωτερικό, που έλαβα χώρα στο ξενοδοχείο  «Μπογιάνα».

Ο Μπορίσοφ παραπονέθηκε στην Μογκερίνι ότι είναι δύσκολο να εξηγήσει στο λαό γιατί ένα έργο όπως το ‘South Stream’, που θα έδινε ανάσα στους φτωχό λαό δεν γίνεται στη Βουλγαρία και μετατέθηκε στην Τουρκία, αλλά και άλλα σημαντικά έργα για την ενέργεια που δεν γίνονται στη χώρα (και προέρχονται από τη Ρωσία).
Ο Μπορίσοφ, ο οποίος τόνισε ότι είναι πιστός στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι είναι έτοιμος για μια πλήρη αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός- σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα- δήλωσε  ότι «η Βουλγαρία είναι μία από τις πιο πιστές χώρες μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και μπορεί να ανεχθεί τις μεγάλες οικονομικές απώλειες από τις κυρώσεις προς τη Ρωσία.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου