Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Τέσσερις σπάνιες προφητείες για τον Λευκό Βασιλιά.

 

Τόσο η Πρώτη όσο και η Δεύτερη Παρουσία του Ιησού Χριστού είναι αδιανόητες χωρίς τον ερχομό και το έργο του Προδρόμου που στάλθηκε από Αυτόν προηγουμένως. Πολυάριθμες προφητείες της Αγίας Γραφής (έχουμε ήδη αναλύσει περίπου 50 τέτοιες προφητείες στο Ανοικτό Σεμινάριο) συμπληρώνονται από πολυάριθμες προφητείες της Αγίας Παράδοσης, από τα λόγια των πρεσβυτέρων και των γερόντων για τον Λευκό Βασιλιά.Στις μέρες μας έχει καταστεί δυνατό να φέρουμε όλα αυτά τα κομμάτια μαζί, πράγμα που κάνει το Ανοικτό Σεμινάριο. Και εγώ και οι τακτικοί αναγνώστες μου έχουμε ήδη συνθέσει ολόκληρο το πορτραίτο του Λευκού Τσάρου, αλλά συνεχίζουμε να προσθέτουμε σημαντικές πινελιές σε αυτό. Και σήμερα θέλω να του προσθέσω τέσσερις ακόμη μικρές πινελιές - χάρη σε τέσσερις ελάχιστα γνωστές προφητείες ελάχιστα γνωστών αγίων του Θεού. Από μόνες τους δεν σχηματίζουν ένα πλήρες πορτρέτο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα γνωρίζουμε ήδη για τον Λευκό Τσάρο - είναι πολύ ζωντανές αποκαλύψεις.Ο Τσάρος και οι "κόκκινοι πάπες"
Η πρώτη πρόβλεψη είναι από τον γέροντα Ιερώνυμο Σανακσάρσι, που γεννήθηκε το 1931, στο χωριό Ιτσάλκι (Μορδοβία), στην οικογένεια Βερεντιάκιν. Ήδη από τη σοβιετική εποχή έγινε μοναχός και από το 1991 ανατέθηκε στο Sanaksar ως εξομολόγος.
Μίλησε για τον ερχομό του Αντιχρίστου και ότι τη Ρωσία περιμένουν δύσκολες στιγμές. Είπε ότι θα υπάρξουν νέες τεχνολογίες που το σύστημα του Αντιχρίστου θα χρησιμοποιήσει για να υποδουλώσει τους ανθρώπους. Και ο Αντίχριστος θα μπορέσει να κάνει πολύ κακό στη Ρωσία, αλλά δεν θα μπορέσει να θριαμβεύσει.

Όσο πιο γρήγορα οι άνθρωποι θα έρθουν σε μετάνοια - ιδίως για την tsareublivion - τόσο πιο γρήγορα ο Θεός θα δείξει έλεος και για να αντικαταστήσει την επερχόμενη εξουσία του Αντιχρίστου θα στείλει στη Ρωσία Λευκό Τσάρο. Τότε, είπε, θα αρχίσουν οι καλές εποχές στη χώρα. Μέχρι τότε, παρότρυνε τους ανθρώπους να μετακομίσουν στην ύπαιθρο, στη γη: ο γέρος, όπως λένε, προέβλεψε πείνα και τρομερό πόλεμο.

"Μη φοβάστε... Ο Θεός θα σας δώσει δύναμη, δύναμη για να αντέξετε τα βάσανα".
Αν οι άνθρωποι φοβούνται τους εκφοβισμούς του Αντιχρίστου, παραδοθούν, τότε τους περιμένουν μεγάλες θλίψεις. Τα αποθέματα τροφίμων θα εξαντληθούν, οι άνθρωποι θα υποφέρουν από πείνα και αρρώστιες, θα υπάρχουν βουνά από άταφα πτώματα, η δυσωδία που θα στέκεται πάνω από τα χωριά και τις πόλεις. Αν δεν υπάρξει μετάνοια και αν οι άνθρωποι φοβούνται τους ανθρώπους περισσότερο από τον Θεό, ο Θεός θα επιτρέψει μια μεγάλη πτώση στην εκκλησία:Ο Αντίχριστος θα έρθει και θα εκτελέσει εμάς και εσάς από τα χέρια των "κόκκινων ιερέων". Μόλις το πόδι ενός γαϊδάρου εισέλθει στον πρόσφατα ανοικοδομημένο Ναό του Σολομώντα, τρέξτε και γαντζωθείτε στον τροχό του τρένου που θα μεταφέρει τους Χριστιανούς στην εξορία. Θα υπάρξει τρομερή πείνα - το νερό θα σβήσει. Ο χρυσός θα αναδυθεί. Θα υπάρξει πρωτοφανής ζέστη. Οι ζωντανοί δεν θα έχουν χρόνο να θάψουν τους νεκρούς. Οι γονείς θα τρώνε τα παιδιά τους και τα παιδιά θα τρώνε ζωντανούς τους γονείς τους. Θα υπάρχει δυσωδία και πτώματα παντού. Μαύρα κοράκια και τσακάλια θα μεθύσουν από το αίμα της ανθρώπινης ορθοδοξίας.
Προσέξτε: απηχώντας τον Ιησού Χριστό (Μάρκος 13:14 κ.λπ.) ο Ιερώνυμος λέει ότι θα έρθουν οι τελευταίες, τρομερές και κρίσιμες ημέρες, ακόμη και ώρες της ιστορίας, όταν ο ναός της Ιερουσαλήμ θα ανοικοδομηθεί. Και εκεί θα εισέλθει ο Αντίχριστος. Και συνεχίζει: "Ο Ιεχωβάς θα είναι ο μόνος που θα μπορέσει να βρει τον Χριστό:

Και πάνω στα πτώματα των δικαίων, πάνω στα σώματά τους, θα υπάρχουν "κόκκινοι ιερείς" μεθυσμένοι από πλούτο και μεγάλη δύναμη, ασημένια λαγνεία, που θα παίζουν χαρτιά με κορίτσια, γυμνοί μέχρι το λαιμό. Θα υπάρχουν πιστοί υπηρέτες - εισαγγελείς, αστυνομία, φορολογική υπηρεσία, δικαιοσύνη, ιατρική. Μόλις ο "κόκκινος επίσκοπος" δείξει το δάχτυλό του, όλοι τους θα ορμήσουν στους φτωχούς ανθρώπους. Θα κάνουν τομές στα χέρια τους, στη φλέβα, με το πρόσχημα του εμβολιασμού. Θα γίνουν τρεις τομές στη σειρά. Και θα ονομάζονται: "Είμαι ο γιος του Αντιχρίστου", επειδή θα είναι αιμομιξία. Το αίμα των ορθόδοξων χριστιανών θα αναμιχθεί με το αίμα του Αντιχρίστου.
Ποιοι είναι αυτοί οι κόκκινοι πάπες; Ο Ιερώνυμος του Σανάκσαρσκ έγραψε αυτά τα λόγια πολλά χρόνια μετά την πτώση της ΕΣΣΔ - πέθανε το 2001. Εκείνη την εποχή η "κόκκινη εξουσία", δηλαδή η σοβιετική εξουσία, και οι "σοβιετικοί" πάπες δεν υπήρχαν πια. Ή μήπως υπήρχαν; Ή μήπως υπάρχουν;Πιθανότατα μιλάει για τους ίδιους ανθρώπους για τους οποίους μιλάει η προφητεία του Θεοφάνη της Πολτάβα σε σχέση με την εκκλησιαστική μεταρρύθμιση του Λευκού Τσάρου: "Η μοναρχία, η απολυταρχική εξουσία θα αποκατασταθεί στη Ρωσία. Ο Θεός έχει επιλέξει τον μελλοντικό τσάρο. Θα είναι ένας άνθρωπος με φλογερή πίστη, λαμπρό μυαλό και σιδερένια θέληση. Αυτός θα βάλει, πρώτα απ' όλα, τάξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, απομακρύνοντας όλους τους ανιστόρητους, αιρετικούς και χλιαρούς επισκόπους. Και πολλοί, πάρα πολλοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σχεδόν όλοι θα απομακρυνθούν και τη θέση τους θα πάρουν νέοι, αληθινοί, ακλόνητοι επίσκοποι... Θα συμβεί κάτι που κανείς δεν περιμένει. Η Ρωσία θα αναστηθεί από τους νεκρούς και όλος ο κόσμος θα μείνει έκπληκτος".

Αυτοί είναι οι "κόκκινοι πάπες" για τους οποίους γράφει ο Ιερώνυμος του Σανάκσαρ.

Προσευχηθείτε στο σπίτι, καλύτερα το βράδυ και τη νύχτα, πηγαίνετε σε μια πραγματική εκκλησία μόνο για εξομολόγηση και θεία κοινωνία. Παρακάμψτε τους νέους ιερείς από τον δέκατο δρόμο. Αγαπήστε τον πλησίον σας. Όποιος δεν αγαπάει τον πλησίον του θα καεί αμέσως. Ο Θεός έχει ήδη ετοιμάσει τον Παράδεισο. Θα κατέβει στη Γη σε μια στιγμή. Και πριν από αυτό ο Ενώχ και ο Ηλίας θα είναι οι πρόδρομοι της τελευταίας κρίσης και θα λιθοβοληθούν. Και η Σεραφείμουσκα θα επιπλήξει τους ιερείς - ο δρόμος προς την Κόλαση θα είναι στρωμένος με τα άμφια των ιεραρχών. Θα συναγωνιστούν: ποιος θα πετάξει πρώτος το χρυσό και το ασήμι - αλλά θα είναι πολύ αργά! Ένας άγγελος θα χτυπήσει το φτερό του, και όλο το χρυσάφι και το ασήμι τους θα ξαπλώσουν μπροστά στον Θρόνο του Θεού.
Ο Σεραφείμ του Σάρωφ, σύμφωνα με την παράδοση, είναι αυτός που θα υποδείξει τον τελευταίο τσάρο.


Ο Ηλίας είναι μια άλλη εικόνα αυτού του ευλογημένου βασιλιά για τον οποίο μίλησε ο Ιερώνυμος του Σανακσάρ. Θα έρθει, θα υπηρετήσει, θα υποφέρει και θα πεθάνει για τον λαό του. Αλλά ο Θεός θα δώσει έναν τέτοιο βασιλιά στον λαό όταν ο λαός θα κλάψει και θα δακρύσει, όταν θα υποτιμήσει τον Κύριο για να του δώσει έναν βασιλιά από τον Θεό. Αλλά όλα αυτά θα έρθουν, προφανώς, με πολύ υψηλό τίμημα:

"Πόσο θλιβερή είναι η πατρίδα! Και πόσο δύσκολο θα είναι για σας - δεν μπορώ να σας πω όλα όσα περιμένουν την Πατρίδα μας...".
Αλλά ο Γέροντας είπε επίσης ότι οι προφητείες του ήταν υπό όρους. Το πόσα προβλήματα θα φέρει ο Αντίχριστος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους. Αν μετανοήσουν έγκαιρα - θα αποφύγουν το μεγάλο κακό:

"Η ιστορία τόσο της Γης όσο και του Ανθρώπου μέσα στα όρια της λογικής δεν έχει σκιαγραφηθεί μέχρι σήμερα, ωστόσο οι σταθμοί της εξέλιξής τους έχουν ήδη σκιαγραφηθεί...".
"Για την αλήθεια θα προσθέσω, για την ψευδομαρτυρία θα προσθέσω, για την ψευδομαρτυρία θα προσθέσω".
"Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και πριν την έλευση του τσάρου, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές".
Η δεύτερη προφητεία προέρχεται από τον Αρχιμανδρίτη Ταυρίωνα (Μπατόζσκι). Ο Τίχων (το όνομά του στον κόσμο) γεννήθηκε δύο χρόνια πριν από το τέλος του 19ου αιώνα. Με την έλευση της σοβιετικής εξουσίας το 1918 αποφάσισε να ξεφύγει από αυτήν - σε ένα μοναστήρι. Σύντομα όμως ήταν αδύνατο να κρυφτεί από τους αθεόφοβους ακόμη και στο μοναστήρι - οι σοβιετικές αρχές είχαν μακριά όπλα. Πέρασε πολλά χρόνια σε φυλακές και στρατόπεδα για το δικαίωμα να παραμείνει χριστιανός.

Τι του αποκαλύφθηκε για τον Τσάρο; Επισκεπτόμενος διάφορα μοναστήρια, ο Αρχιεπίσκοπος Ταυρίων, διωγμένος από τις αρχές, δίδασκε τους ενορίτες του ότι η σοβιετική εξουσία θα έφευγε, αλλά ότι θα ερχόντουσαν ακόμη δυσκολότεροι καιροί. Σε εκείνους τους καιρούς οι άνθρωποι θα γνωρίζουν πολλά αλλά θα σκέφτονται ελάχιστα - οι μηχανές θα σκέφτονται γι' αυτούς. Μίλησε για την άνοδο της δύναμης της Κίνας και ότι η Ρωσία θα γίνει ένα είδος ζώνης διέλευσης από την οποία θα περνούν τα κινεζικά στρατεύματα.

Η Ρωσία θα πέσει πολύ χαμηλά, θα είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να ζήσουν, και τότε οι άνθρωποι θα στραφούν στον Θεό και θα μετανοήσουν για την ανατροπή του Τσάρου. Και τότε ο Θεός θα τους στείλει τον υποσχόμενο Λευκό Τσάρο, και η Ρωσία θα σωθεί και θα ευημερήσει.

Ο Τσάρος και ο Αντίχριστος θα συναντηθούν
Τρίτον, θέλω να παρουσιάσω τις προφητείες του ιερομονάχου του Κιέβου Ανατόλι (απεβίωσε το 2002), ο οποίος, ειδικότερα, προέβλεψε σύγκρουση μεταξύ των αδελφών λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, μέχρι και πόλεμο, που θα σηματοδοτήσει την αρχή δύσκολων καιρών:

"Πριν καούν όλα, ο αδελφός θα πάει εναντίον του αδελφού. Η Ρωσία και η Ουκρανία θα εξακολουθήσουν να πολεμούν. Και τότε θα έρθει ο τσάρος, ο οποίος θα βάλει τέλος στις διαμάχες και θα ενώσει και πάλι τους αδελφικούς λαούς σε ένα ενιαίο σύνολο".


Ο Ανατόλιος του Κιέβου έγραψε επίσης ότι ο ερχομός του Αντιχρίστου θα γίνει στην Ιερουσαλήμ. Από το βιβλίο "Οι φιλεύσπλαχνοι να έχουν έλεος. Ιερομόναχος Ανατόλιος" (Κίεβο, 2007):

"Στη Μέση Ανατολή, οι Εβραίοι και οι άλλες θρησκείες θα ενωθούν. Θα ζητήσουν από τον Αντίχριστο να εκδικηθεί τον Χριστιανισμό. ΘΑ έρθει από μόνος του, αλλά οι Εβραίοι γνωρίζουν όλες τις προφητείες γι' αυτόν τον ψευδομεσσία, θα τον κάνουν προστατευόμενό τους, θα τον βάλουν στη βασιλεία. Και έτσι θα τους ακούσει και θα τους κάνει το χατίρι. Τότε οι Τούρκοι θα πάνε στην Ευρώπη, στη Ρουμανία, στη Μολδαβία, σε ένα μέρος της Ουκρανίας"

Γράφει επίσης ότι ο Αντίχριστος θα αντιμετωπιστεί από τον Λευκό Τσάρο: "Ο Αντίχριστος θα αποκαλυφθεί κάτω από τον Τσάρο. Χωρίς τσάρο, οι άνθρωποι θα βρίσκονται σε άγνοια για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Πολλοί θα υποκύψουν στις απειλές και τις πλάνες του αντιχριστιανικού συστήματος. Και ο ίδιος ο Αντίχριστος θα εξαπατήσει σχεδόν όλους τους ανθρώπους με τον ερχομό του - αν δεν υπήρχε ο βασιλιάς:

"Ο Αντίχριστος προετοιμάζεται ήδη. Θα συναντηθούν μάλιστα (ο τσάρος και ο Αντίχριστος) σε κάποιο μέρος".

Πόσο ισχυρή θα είναι η εξαπάτηση του Αντιχρίστου και πόσο τρομερές θα είναι οι συνέπειες της δραστηριότητάς του - εξαρτάται από τη θέση μας σήμερα. Όσο πιο γρήγορα οι άνθρωποι κρυφτούν πίσω από τον Θεό και πίσω από τον τσάρο, τόσο πιο ευλογημένο θα είναι αυτό το έθνος - ένα τέτοιο γενικό συμπέρασμα μπορούμε επίσης να βγάλουμε από τα λόγια του Ανατόλι του Κιέβου.

"Μετά τον Στάλιν, οι κυβερνήτες θα είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο".
Και εδώ είναι μια ακόμη, η τέταρτη από αυτές τις ελάχιστα γνωστές προβλέψεις για τον Λευκό Τσάρο, που έχω ετοιμάσει για σήμερα. Ωστόσο, έχω απευθυνθεί προηγουμένως στις προφητείες της Ματρώνας της Μόσχας (πέθανε στη Skhodna 2 Μαΐου 1952.). Αλλά εδώ θα παραθέσω ακριβώς την προφητεία που συνδέεται με τον Τσάρο:

Ακόμη και πριν από την εποχή του Γκορμπατσόφ, ένας άγιος είπε αυτά τα λόγια:

"Μετά τον πόλεμο, πρώτα θα απομακρυνθεί ο Στάλιν, και μετά από αυτόν οι κυβερνήτες θα είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Θα διαλύσουν τη Ρωσία. Οι σύντροφοι, μετά τον πόλεμο, θα πάνε στο εξωτερικό, θα σπάσουν τα δόντια τους. Κάποιοι θα δουν τι είναι καλό και τι κακό, ότι είναι καταδίκη να συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν. Και ο Μιχαήλ θα εμφανιστεί εκείνη τη στιγμή. Θέλει να βοηθήσει, να τα αλλάξει όλα, να τα ανατρέψει όλα, αλλά αν το ήξερε αυτό δεν θα άλλαζε τίποτα. Το μόνο που θα έκανε είναι να πληρώσει γι' αυτό. Θα υπάρξει αναταραχή, διαμάχη, το ένα κόμμα θα πάει ενάντια στο άλλο. Έτσι θα είναι για λίγο καιρό. Θα αναστενάξεις, αλλά μόνο για λίγο. Θα υπάρξουν τα πάντα, και μια προσευχή στην Κόκκινη Πλατεία, και μνημόσυνα για τον δολοφονημένο χρισμένο του Θεού και την οικογένειά του. Μετά θα έρθουν οι παλιοί, και θα είναι χειρότερα απ' ό,τι ήταν! Η ζωή θα είναι όλο και χειρότερη".

Στη Ρωσία εκείνης (της δικής μας) εποχής οι άρχοντες θα λεηλατήσουν το κράτος, και μόνο ο Χρισμένος του Θεού και μόνο αυτός μπορεί να βγάλει τη Ρωσία από αυτή την περίοδο. Είδε τον εποικισμό των ρωσικών εδαφών από Κινέζους, Ινδιάνους και Ευρωπαίους και την πρωτοφανή ευημερία της Ρωσίας. Πλήθη προσφύγων από όλες τις γωνιές του κόσμου θα αρχίσουν να συρρέουν στη Ρωσία - όταν ο λαός μετανοήσει και όταν ο Θεός στείλει έναν ηγεμόνα - τον Λευκό Τσάρο. Αυτός θα μεταμορφώσει ριζικά τη Ρωσία, θα τη σώσει από τον Αντίχριστο.
Συμπεράσματα
Σήμερα αναφερθήκαμε εν συντομία σε τέσσερις ελάχιστα γνωστούς, κατά γενική ομολογία, ανθρώπους και τις ελάχιστα γνωστές προφητείες τους για τον Λευκό Βασιλιά. Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσουμε ότι όλες αυτές οι προφητείες βρίσκονται σε εκπληκτική αρμονία μεταξύ τους και με άλλες προφητείες - τόσο της Αγίας Γραφής όσο και των πρεσβυτέρων. Λέγεται για τέτοιες περιπτώσεις ότι όλες "φαίνεται να έχουν συνωμοτήσει". Αλλά δεν συνωμότησαν. Πιθανώς δεν γνώριζαν ο ένας για τον άλλον, για άλλες προφητείες. Σήμερα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα. Από πού προέρχεται η συμφωνία; Από πού προκύπτει ο κοινός τόπος; Από πού προέρχεται αυτή η σταθερή πεποίθηση ότι με δυσκολία και μετάνοια ο λαός θα στρεφόταν προς τον Θεό - και θα σωζόταν μέσω της διακονίας του Προδρόμου; Από τον Θεό. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ DZEN :ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ

orthodoxathemata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου