Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Δημήτρης Παπαστεργίου: Πλέον με τον Αριθμό Πολίτη δεν θα νοιαζόμαστε αν χάσουμε την ταυτότητα μας.

 σχόλιο Γ.Θ : Μάρτη του 2024 έρχεται ο προσωπικός αριθμός και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Παπαστεργίου, τότε ίσως θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι αν το καθεστώς αποφασίσει να επιβάλει τον προσωπικό αριθμό μέσα στο ’24 , με προϋπόθεση την παραλαβή της νέας ταυτότητας, τότε απλά ξεχνάμε την διορία του 2026 και ετοιμαζόμαστε για τον μεγάλο αγώνα.

Μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά δήλωσε σήμερα σχετικά:

«Ο προσωπικός αριθμός έρχεται πλέον να υποκαταστήσει τους άλλους αριθμούς δηλαδή τον αριθμό ταυτότητας, τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και αριθμό πολίτη στα μητρώα του υπουργείου Εσωτερικών. Πλέον δεν χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα και δεν θα πρέπει να νοιαζόμαστε αν έχουμε αλλάξει ταυτότητα ή αν χάσουμε την ταυτότητά μας.

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι ο ένας και μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε για το ελληνικό δημόσιο και από εκεί και πέρα οποιαδήποτε υπηρεσία δημόσια ή ιδιωτικός φορέας θα μπορεί να αναζητήσει με αυτόν τον ένα προσωπικό αριθμό τα στοιχεία μας. Και εννοείται ότι θα έχουμε αυτόματη ενημέρωση για οποιοδήποτε στοιχείο μας αλλάξει σε σχέση με την ταυτότητα. Δεν καταργούνται ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα υπάρχουν, αλλά δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε και να το δίνουμε».

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι στη διάθεση των πολιτών από τις αρχές του 2024 και για 4 μήνες θα λαμβάνεται εθελοντικά και θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες.

πηγή

romioitispolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου