Για  κοκτέιλ κορωνοιού, γρίπης και ιώσεων που επικρατεί αυτό το διάστημα στην χώρα μας, αλλά και για την εμφάνιση περιστατικών  στρεπτόκοκκου, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο ενός 8χρονου παιδιού, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την γιατρό και πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά, η οποία μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο MEGA, ανέφερε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα όπως και τα περιστατικά γρίπης.

«Υπάρχει πολύ covid και χρειάζεται προσοχή. Κάθε σπίτι έχει έναν άρρωστο. Έχουμε και την γρίπη κα τις ιώσεις αλλά και τον στρεπτόκοκκο που έχει πανικοβάλει τον κόσμο. Ο στρεπτόκοκκος είναι γνωστός και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται. Όταν ξεκινάμε τα συμπτώματα στα παιδιά, δηλαδή ένα πονόλαιμο και πυρετό, παίρνεις τον παιδίατρο, ο οποίος ξέρει το ιστορικό» δήλωσε η κ. Παγώνη.

Παράλληλα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, διευκρίνισε ότι ο στρεπτόκοκκος αν αντιμετωπιστεί γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα.

«Εάν αντιμετωπιστεί γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το 8χρονο παιδάκι, από την πληροφορία που έχω, είχε 4 ήμερες πυρετό. Εάν το παιδί είχε ξεκινήσει εγκαίρως την αντιβίωση, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο στρεπτόκοκκος δίνει πονόλαιμο, υψηλό πυρετό. Δεν χρειάζεται πανικός. Η ανακοπή που έκανε το παιδί είναι σπάνια. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον στρεπτόκοκκο».

Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ληφθούν από τους πολίτες ενόψει των γιορτών η κ. Παγώνη ανέφερε:

«Αυτές τις ημέρες καλό θα είναι να πάνε όλοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Πρέπει τώρα που βρισκόμαστε όλοι μαζί να έχουμε αντισηπτικό μαζί μας, να μην ξεχνάμε να κάνουμε τεστ και να φοράμε μάσκα» κατέληξε η πρόεδρος των γιατρών.

cnn.gr