Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κιμ της Βόρειας Κορέας διατάζει τον στρατό να επιταχύνει τις πολεμικές προετοιμασίες - κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2023 και κυκλοφόρησε από το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) της Βόρειας Κορέας μέσω KNS στις 5 Δεκεμβρίου 2023 δείχνει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να μιλάει στο Πέμπτο Εθνικό Συνέδριο Μητέρων στην Πιονγκγιάνγκ.  (Φωτογραφία από KCNA ΜΕΣΩ KNS / AFP) / Νότια Κορέα ΕΞΩ / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΞΩ ---ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ--- ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗ "AFP PHOTO/KCNA ΜΕΣΩ KNS" - ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΗΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ / ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΘΕΣΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ.  Το AFP ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΝ Αυθεντικότητα, ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ --- /Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ομιλώντας στο Πέμπτο Εθνικό Συνέδριο Μητέρων στην Πιονγκγιάνγκ. Φωτογραφία: STR / AFP

Του Soo-hyang Choi για το Reuters

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή στον στρατό, τη βιομηχανία πυρομαχικών και τον τομέα των πυρηνικών όπλων της χώρας του να επιταχύνουν τις πολεμικές προετοιμασίες για να αντιμετωπίσουν, όπως αποκάλεσε, πρωτοφανείς συγκρουσιακές κινήσεις από τις ΗΠΑ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Μιλώντας για τις κατευθύνσεις πολιτικής για το νέο έτος σε μια σημαντική συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος της χώρας την Τετάρτη, ο Κιμ είπε επίσης ότι η Πιονγκγιάνγκ θα επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία με «αντιιμπεριαλιστικές ανεξάρτητες» χώρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τους δεσμούς της με τη Ρωσία , μεταξύ άλλων, καθώς η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ ότι προμήθευε στρατιωτικό εξοπλισμό στη Μόσχα για χρήση στον πόλεμό της με την Ουκρανία, ενώ η Ρωσία παρέχει τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει τον Βορρά να προωθήσει τις στρατιωτικές του δυνατότητες.

«Ο Κιμ έθεσε τα μαχητικά καθήκοντα για τον Λαϊκό Στρατό και τη βιομηχανία πυρομαχικών, τους τομείς των πυρηνικών όπλων και της πολιτικής άμυνας για να επιταχύνει περαιτέρω τις πολεμικές προετοιμασίες», ανέφερε το KCNA.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol επισκέφθηκε μια στρατιωτική μονάδα πρώτης γραμμής στην ανατολική κομητεία Yeoncheon για να επιθεωρήσει την αμυντική της στάση και κάλεσε για άμεσα αντίποινα εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα.

«Σας προτρέπω να συντρίψετε αμέσως και σθεναρά τη βούληση του εχθρού για πρόκληση επί τόπου», είπε ο Γιουν στους στρατιώτες.

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του κόμματος, ο Κιμ της Βόρειας Κορέας έθεσε επίσης οικονομικούς στόχους για το νέο έτος, χαρακτηρίζοντάς το ως «αποφασιστικό έτος» για την ολοκλήρωση του πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας, ανέφερε το KCNA.

«Ξεκαθάρισε τα σημαντικά καθήκοντα για τη νέα χρονιά που θα προωθηθούν δυναμικά στους βασικούς βιομηχανικούς τομείς» και ζήτησε «σταθεροποίηση της αγροτικής παραγωγής σε υψηλό επίπεδο».

Ο Βορράς έχει υποστεί σοβαρές ελλείψεις τροφίμων τις τελευταίες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου του λιμού τη δεκαετία του 1990, συχνά ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών. Διεθνείς ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το κλείσιμο των συνόρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 επιδείνωσε την επισιτιστική ασφάλεια.

Η παραγωγή καλλιεργειών της Βόρειας Κορέας εκτιμήθηκε ότι αυξήθηκε από έτος σε έτος το 2023 λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, ένας αξιωματούχος της Σεούλ είπε ότι το ποσό ήταν ακόμα πολύ χαμηλότερο από αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπιση των χρόνιων ελλείψεων τροφίμων στη χώρα.

Η 9η συνεδρίαση της ολομέλειας της 8ης κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας ξεκίνησε την Τρίτη για να ολοκληρώσει ένα χρόνο κατά τον οποίο ο απομονωμένος Βορράς κατοχύρωσε την πυρηνική πολιτική στο σύνταγμά του, εκτόξευσε έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο και εκτόξευσε έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Η πολυήμερη συνέλευση του κόμματος και των κυβερνητικών στελεχών έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για να γίνουν βασικές ανακοινώσεις πολιτικής. Προηγουμένως, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την ομιλία της Κιμ την Πρωτοχρονιά

Αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το Reuters.

rnz.co.nz

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RNZ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου