Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Η 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ μετέβη στην Ρουμανία με σχέδια εμπλοκής με Ρωσία στην Μαύρη Θάλασσα.

 Αγριεύουν τα πράγματα στα Βαλκάνια για Ρωσία και μετά την διαφαινόμενη ήττα των Ουκρανών το ΝΑΤΟ παίρνει μέτρα.

Η 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πλευρά του, όπου οι Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές θα συνεργαστούν με άλλες δυνάμεις από άλλες χώρες, οι οποίες αποστέλλονται για να αποτρέψουν πιθανή ρωσική επιθετικότητα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει αμυντικό ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Η 82η Αερομεταφερόμενη την Παρασκευή αντικατέστησε τη 10η Ορεινή Μεραρχία, η οποία τους τελευταίους εννέα μήνες επιβλέπει τις κινήσεις των στρατευμάτων που εκτείνονται από τη Ρουμανία στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.
Η εναλλαγή της διοίκησης πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Mihail Kogalniceanu στην Ρουμανία, η οποία λειτουργεί ως ο κύριος κόμβος του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όπως αναφέρει το stripes.com.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν συνέχεια του σχεδίου μεταφοράς δυνάμεων των ΗΠΑ από το Πεντάγωνο κατά μήκος της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, η οποία ήρθε ως απάντηση στην πλήρης κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
«Η παρουσία των περιστροφικών μονάδων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας καταδεικνύει τη δέσμευση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ για συλλογική άμυνα και περιφερειακή ασφάλεια», ανέφερε σε ανακοίνωση η 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία.
Η άφιξη της ισοδυναμεί με αντικατάσταση μονάδας με ίσο αριθμό στρατιωτών αντί για αλλαγή στην τρέχουσα θέση δύναμης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ με περίπου 100.000 στρατιώτες που εκτελούν επί του παρόντος αποστολές στην Ευρώπη.
 

Ο Αμερικανός Ταγματάρχης Γκρέγκορι Άντερσον, διοικητής της αναχωρούσας 10ης Ορεινής Μεραρχίας, είπε ότι η 82η θα είναι υπεύθυνη για την περαιτέρω προώθηση των σχεδίων με τους συμμάχους σε ότι αφορά «μάχες, πιο σύνθετους σχηματισμούς συνδυασμένων όπλων» και αναβαθμίσεις στις εγκαταστάσεις από τις οποίες λειτουργούν τα στρατεύματα.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου