Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) αποκαθιστά την Εθνική οδό του Deir Ez-Zour στην ανατολική Συρία με την Παλμύρα.

Ο δρόμος υπέστη σοβαρές ζημιές στις μάχες που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες για να απομακρύνουν το Ισλαμικό κράτος.
Οι επισκευές βρίσκονται σε εξέλιξη στον διεφθαρμένο από τον πόλεμο δρόμο μήκους 200χλμ.Ο M20 συνδέει τον Deir Ez-Zour στην ανατολική Συρία με την Παλμύρα, αποκαλύπτοντας τις αποκλειστικές στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile. 

Πρόκειται για το πρώτο οδικό έργο που ανέλαβε η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) για να ολοκληρώσει το διακρατικό χερσαίο διάδρομο που άνοιξε το Ιράν από την Τεχεράνη προς τη Μεσόγειο, μέσω του Ιράκ και της Συρίας. Αυτό το σημαντικό τμήμα του διαδρόμου ξεκινά σε ένα σημείο κοντά στο συριακό Abu Kamal και συνδέεται με την εθνική οδό Νο 1 του Ιράκ και τη Βαγδάτη προς τα ανατολικά και με τον κύριο αυτοκινητόδρομο Παλμύρα-Δαμασκό στα δυτικά. Όταν ολοκληρωθεί, ο Μ20 θα επιτρέψει στο Ιράν να εκτελέσει στρατιωτικές συνοδείες από το Ιράκ στη Συρία και στο Λίβανο. 
Οι πηγές μας αναφέρουν ότι το IRGC έχει ήδη αποστείλει τουλάχιστον τρεις δοκιμαστικές συνοδείες στο δρόμο τις τελευταίες ημέρες, καθένα από τα 15-20 στρατιωτικά φορτηγά με φύλλα από μουσαμά που κρύβουν το φορτίο τους. Σκοπός τους ήταν να διαπιστωθεί αν ήταν υπό αμερικανική και ισραηλινή επιτήρηση και κατά πόσον θα γινόταν οποιαδήποτε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η κυκλοφορία με τη νέα διαδρομή. Μέχρι στιγμής, ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις αντέδρασαν για να το σταματήσουν.
Αλλά αφού οι τζιχάντες αποσύρθηκαν στο δυτικό Ιράκ και δεν έμειναν πάνω από μερικές εκατοντάδες στη Συρία, το IRGC πήρε τα έργα επισκευής. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ο κατασκευαστικός κλάδος των φρουρών Khatam al-Anbnia απασχολεί συριακές επιχειρήσεις για το έργο.
Θα έχει μόνο δύο λωρίδες και μεγάλους κόλπους για τις βαριές συνοδείες για να κάνουν δρόμο για κυκλοφορία που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση.Όταν ολοκληρωθεί η δουλειά, ο διακρατικός διαδρόμος του Ιράν θα έχει αποκτήσει πρόσβαση όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά σε ένα ζωτικό σημείο για να κρατήσει τον Λίβανο υπό συνεχή εποπτεία και έλεγχο από το IRGC.
https://www.debka.com/rev-guards-repair-syrias-deir-ez-zour-palmyra-road-first-link-irans-new-transnational-land-corridor/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ DEBKA: Corfiatiko.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου