Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Το Κίεβο ελπίζει να λάβει όπλα από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μετά την απόφαση των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της αποστολής της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ , Βαντίμ Πρίστακο, πιστεύει ότι η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν θανατηφόρα όπλα στο Κίεβο, θα πρέπει να ενθαρρύνει τις άλλες χώρες-μέλη της συμμαχίας να παράσχουν περισσότερη στρατιωτικο-τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία.
Χρειάστηκε πολύ καιρό να λάβουμε βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των αντι-αρματικών και των αντιπυρικών αεροσκαφών. Όμως, κάθε κράτος ξεχωριστά και ως εκ τούτου η συμμαχία ως ένωση , για διάφορους λόγους δεν μπορεί να αποφασίσει σχετικά με αυτό το βήμα ... Θα υπάρξει απόφαση της διοίκησης Ντ.Τραμπ,- παραθέτει ο Pristayko στο πρακτορείο Ukrinform, την Πέμπτη.Το Κίεβο ελπίζει να λάβει όπλα από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μετά την απόφαση των ΗΠΑ

Ο Πρίστακο δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν πρόσφατα να παράσχουν «ορισμένα είδη όπλων» στο Κίεβο.
Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα,ότι τα σχέδια για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, θα οδηγήσει μόνο σε κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ντόνετσκ. Όπως δήλωσε επανειλημμένα ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου,  Ντμίτρι Πεσκόφ, η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από έξω δεν θα συμβάλει στη διευθέτηση της κρίσης στο Ντόνετσκ και στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ. Η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτικών τάχθηκε κατά της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία. Έτσι, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΕ, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεϊερ, δήλωσε ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνος και αντιπαραγωγικός τρόπος εξόδου από την κρίση, αναφέρει η RIA Novosti .
https://topwar.ru/132996-kiev-nadeetsya-vyprosit-oruzhie-u-drugih-stran-nato-posle-resheniya-ssha.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου