Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Οι ειδικές υπηρεσίες της Τουρκίας υποψιάζονται ότι ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης έχει σχέση με τη CIA.

Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν, ότι οι τουρκικές ειδικές υπηρεσίες είχαν εκφράσει υποψίες σχετικά με τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο. Υποστηρίζεται ότι ο Βαρθολομαίος έχει επαφές με τους λεγόμενους "Γκιουλενιστές" - άτομα που υποστηρίζουν τον ισλαμικό κήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Η Άγκυρα θεωρεί ότι ο Γκιουλέν είναι ο διοργανωτής μιας απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα το 2016.
Οι ειδικές υπηρεσίες της Τουρκίας υποψιάζονται ότι ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης σε σχέση με τη CIA
Επιπλέον, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εξέφρασαν υποψίες σχετικά με τον χριστιανικό αρχιερέα της Τουρκίας, για σχέσεις με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν με την έκδοση στην τουρκική εφημερίδα Aydynlik, όπου αναφέρθηκε ότι οι αξιωματικοί της CIA, που ήξεραν για το επικείμενο κρατικό πραξικόπημα, προειδοποίησαν τον Βαρθολομαίο. Κυριολεκτικά τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αιματηρού δράματος στην Τουρκία, ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης εγκατέλειψε την Κωνσταντινούπολη, ταξιδεύοντας στη Σλοβακία.
Στην Ελλάδα, οι κατηγορίες εναντίον του Βαρθολομαίου ονομάζονται σταδιακές επιθέσεις, σημειώνοντας ότι το χριστιανικό κοπάδι της Τουρκίας πάσχει κυρίως από αυτό. Προστίθεται ότι τώρα η μοίρα του Πατριάρχη εξαρτάται από τη «διάθεση του καθεστώτος του Ερντογάν, που δεν μπορεί να σταματήσει ούτε πριν από την πνευματική αξιοπρέπεια, ούτε μπροστά σε χιλιάδες χριστιανούς πιστούς». Την ίδια στιγμή, η πολιτική του Ερντογάν ονομάζεται "μια προσπάθεια αναβιώσεως του οθωμανισμού".

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου