Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η γενιά των ρομπότ έχει απελευθερωθεί από το μπουκάλι - αυτά τα αυτοπροωθούμενα, μηχανισμένα πλάσματα προγραμματίζονται να πραγματοποιήσουν μια προκαθορισμένη αποστολή καταστροφής;

ΣΧΟΛΙΟ : Oτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα στο Χολλυγουντιανό κινηματογράφο δείχνει σήμερα να υπάρχει σαν τεχνολογία.Από τα δισκάκια DVD που βλέπαμε στο Ρόμποκοπ,μέχρι τους μηχανικούς στρατούς-ρομπότ που είδαμε στα Terminator.Το μέλλον προδιαγράφεται δύσκολο.
Καταπολέμηση ενός τείχους από σιδερένια άτομα,χωρίς ανθρώπινα συναισθήματα ή αδυναμίες - το βιβλίο του Ιωήλ putin_on_ai.jpg
μας μαρτυρεί πώς θα διεξαχθούν οι μελλοντικοί πόλεμοι. Στην πραγματικότητα, στον τελικό πόλεμο, ίσως να μην πολεμάμε εναντίον των ανθρώπων, αλλά  τις συνθετικές κατασκευές, όλες τις απλές απομιμήσεις της ζωής!

"Η ημέρα του Κυρίου έρχεται. Είναι κοντά ... Όπως η αυγή που διαδίδεται στα βουνά, έρχεται ένας μεγάλος και δυνατός στρατός, όπως ποτέ δεν ήταν πιο παλιά και ποτέ δεν θα είναι σε εποχές που θα έρθουν. »Ιωήλ 2: 2
Σύμφωνα με τον προφήτη Ιωήλ, αυτοί οι εισβολείς δεν είναι συνηθισμένοι στρατιώτες. φορτώνουν, καταβροχθίζουν τον λαό και τη γη, και τίποτα δεν τους ξεφεύγει. Στο βλέμμα τους, όλοι οι ισχυροί πολεμιστές, τα έθνη τρέμουν και κάθε πρόσωπο μαυρίζει.
Τίποτα δεν επηρεάζει αυτούς που κάνουν αυτό το στρατό! Φαίνονται σούπερ-άνθρωποι, σπεύδουν στις πόλεις και κινούνται περισσότερο σαν δεξαμενές στρατού από τους άνδρες καθώς εξουδετερώνουν τα κτίρια και κόβουν τους τοίχους.
"Όλοι ακολουθούν την πορεία τους, χωρίς να φεύγουν ποτέ από την πορεία τους. Δεν σπρώχνουν ο ένας τον άλλον. κάθε πορεία κατευθύνεται ευθεία. Περνούν μέσα από τις άμυνες χωρίς να σπάσουν τις τάξεις ... Πριν από αυτούς, η γη κουνιέται. ο ουρανός τρέμει »(Ιωήλ 2: 7-10).
Μπορούν αυτοί οι στρατιώτες να είναι άνθρωποι; Ή θα μπορούσαν να είναι οι προ-προγραμματισμένα ρομπότ-δολοφόνοι σε στυλ Terminator - που αναπτύσσονται σήμερα για να συμμετέχουν στους μελλοντικούς πόλεμους;
future_warfare_looks_ferocious.jpg
Έχει προβλεφθεί ότι μέχρι το έτος 2025, ο αμερικανικός στρατός θα έχει περισσότερα ρομπότ- στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, παρά πραγματικούς. Ένας κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών,ο  John Basset, δήλωσε ότι βλέπει τα θανατηφόρα ρομπότ μάχης "γρήγορα να γίνονται πραγματικότητα του σύγχρονου πολέμου".
Την ίδια στιγμή, η Newsline.com ανέφερε ότι το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι επενδύει εκατομμύρια για να μεγιστοποιήσει την απόδοση της χώρας σε μελλοντικά πεδία μάχης. Το σχέδιό τους είναι να αναπτύξουν «ομάδες συνδυασμένων όπλων» - στρατιωτικές μονάδες που αποτελούνται από ανθρώπους στρατιώτες και ρομπότ.
Ενώ αυτή η επένδυση στην έρευνα και το σχεδιασμό ρομποτικών συστημάτων μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να κερδίσει το στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, όπως η Κίνα και η Ρωσία, αυτές οι χώρες δεν υστερούν. Γρήγορα βρέθηκαν μέσα στη μόδα και θα δημιουργήσουν τις δικές τους εκδόσεις ρομποτικών όπλων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, μιλώντας σε μια ομάδα φοιτητών το φθινόπωρο, προέβλεψε ότι η χώρα που κυριαρχεί στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης(ρομπότ)  θα υπερέχει σε στρατιωτική δύναμη "και θα κυβερνά τον κόσμο".
"Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί κολοσσιαίες ευκαιρίες και απειλές που είναι δύσκολο να προβλεφθούν τώρα", πρόσθεσε ο Πούτιν.
Πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούμε ποια είδη απειλών θα αντιμετωπίσει ο πολιτισμός καθώς συνεχίζεται η έρευνα του ΑΙ και απελευθερώνεται το "ρομπότ τζίνι" από το μπουκάλι. Αρκετοί ακαδημαϊκοί και κοινωνικοί επιστήμονες έχουν ήδη μιλήσει για τους πολύ πραγματικούς κινδύνους για τον πολιτισμό.
the_wrath_of_God.jpg
Ο Peter Singer, στρατηγικός στο Ίδρυμα της "Νέας Αμερικής", προειδοποίησε ότι ενώ οι στρατοί πρέπει να προετοιμαστούν για μάχη κατά των μηχανών- δολοφόνων, το κοινό πρέπει να προετοιμαστεί επίσης.
"Δεν πρόκειται μόνο για το πότε πρόκειται να συμβεί ένας ρομποτικός πόλεμος", είπε, "αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη αν σε μια κατάσταση πολέμου θα επωφεληθεί από το αδίκημα ή την άμυνα. Στο τέλος, ποια θα είναι τα αποτελέσματα; "
Ο Alvin Wilby, από τη γαλλική αμυντική εταιρεία Thales, προειδοποίησε με «απόλυτη βεβαιότητα» ότι τα αδίστακτα κράτη θα μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τα στρατιωτικά ρομπότ στο εγγύς μέλλον.
Ο Wilby σημείωσε επίσης και άλλους κινδύνους, όπως η άνοδος των αυτοκινήτων με αυτοκατάρτιση ,που χρησιμοποιούν υπολογιστές,παρέχοντας στους διεθνείς τρομοκράτες έναν νέο τρόπο για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. "Οι εμπειρογνώμονες της ΑΕ έχουν προειδοποιήσει τη Βουλή των Λόρδων ότι τρομοκράτες θέλουν να καταλάβουν αυτοκαταστροφικά αυτοκίνητα για να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους σε μια απειλητική επίθεση στη γέφυρα Westminster Bridge", ανέφερε. "Αν το αυτοκίνητο κάποιος το επαναπρογραμματίσει για να σκοτώσει πεζούς, έχει γίνει ένα αυτόνομο σύστημα όπλων και μια αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή."

Το ηθικό ερώτημα είναι, όταν οι μηχανές είναι προγραμματισμένες να σκοτώνουν τις μάζες, πού είναι η καταδίκη; Πού είναι η νίκη; Δεν υπάρχουν ήρωες σε έναν πόλεμο, και λόγια όπως ο πατριωτισμός, το θάρρος, η αντοχή και η πίστη στη χώρα δεν γίνονται νόημα όταν οι μάχες γίνονται με μηχανές για μηχανές.
Και όμως οι προφήτες όπως ο Ιωήλ και ο Ησαΐας συνέχισαν να προειδοποιούν για έναν τεράστιο πόλεμο, για να τερματίσουν όλους τους πολέμους, κάτι που θα συμβεί κατά τις τελευταίες ημέρες του πλανήτη. Σε αυτή τη σύγκρουση, οι πολεμιστές δεν φαίνονται σαν ζωντανοί άνθρωποι, αλλά περισσότερο σαν μηχανικοί αυτοματισμοί χωρίς συναίσθημα.Χωρίς καρδιά για έλεος, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στο δρόμο τους!

Η έκπληξη είναι ότι στο βιβλίο του Ησαΐα, αυτό το πολεμικό μηχάνημα αναφέρεται ως "ο στρατός του Κυρίου". Αλλά δεν είναι ούτε άγγελος ούτε ανθρώπινος χαρακτήρας, φαινομενικά αποτελούμενος από αυτοπροωθούμενα μηχανοποιημένα πλάσματα προγραμματισμένα να εκτελούν μια προκαθορισμένη αποστολή καταστροφής.
Όπως το λέει ο Ησαΐας, πηγαίνουν ευθεία και δεν παραγκωνίζουν ούτε πέφτουν. σε μια συγκεκριμένη στιγμή που ο Κύριος «σφυρίζει για αυτούς», απαντούν από τα άκρα της γης.
Η γραφή ακολουθεί μια σειρά «δεινών και κρίσεων» εναντίον του Ισραήλ που προηγούνται της περιόδου κατά την οποία θα πάνε στην εξορία για την ανυπακοή τους ως έθνος. Έχει επίσης εφαρμοστεί προφητικά στους δικούς μας χρόνους, λίγο πριν ο κόσμος βιώσει το σκοτάδι της δοκιμασίας.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα έθνη της Ασσύριας και της Βαβυλώνας ήταν πολύ χειρότερα από ό, τι  το Ισραήλ όσο και ο Ιούδας, όμως ο Κύριος χρησιμοποίησε και τις δύο αυτές παγανιστικές δυνάμεις για να τιμωρήσει τους ανθρώπους που  παρασύρονται σε αποστασία", παρατηρεί ο Courier.
Από τη στιγμή που ο Θεός χρησιμοποίησε εκείνα τα άγρια ​​και άθλια έθνη ως «ράβδοι του θυμού του» για να εφαρμόσει την κρίση εναντίον των Ισραηλιτών, υπάρχει κάποιος λόγος να ασπαστεί τη χρήση προηγμένων αυτοματοποιημένων στρατών ως όπλα πολέμου για να κρίνουν τους ειδωλολάτρες σήμερα;

Φυσικά, η απάντηση είναι ότι ο Θεός, που είναι παντοδύναμος, μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε - ή οποιοδήποτε άλλο πράγμα - επιλέγει για τους σκοπούς του. Και όπως ο Βαβυλωνιανός βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ, είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε την ηγεσία του. δεν πειράζει αν επιλέγει να χειριστεί τα ανόητα πλάσματα της γραμμής συναρμολόγησης σιδήρου ως όργανα της πειθαρχίας και της απελευθέρωσής του.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ANP : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου